Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek baj, ha nem...

Szerintetek baj, ha nem szeretnék menni a férjemmel és a lányával nyaralni? Hogy mondjam meg neki? Utál a gyereke

Figyelt kérdés

A kislány 12 éves, most kezd rendeződni újra a viszonyuk. A történet annyi, hogy úgy volt, a lány hozzánk költözik, mert az anyukája új párja Ausztriában él és hozzá akart költözni, de a lány nem akart menni, nem is beszéli a nyelvet. Szóval hozzánk költözött. Előtte nem volt gondunk egymással, de egy idő után teljesen megváltozott...

Nem részletezném, hogy miket művelt, de már az apjának lett elege és mondta az exének, hogy a lány itt nem maradhat. Szóval gondolhatjátok, hogy nem annyi volt, hogy csúnyán nézett rám... Karácsonykor nagyon összeveszett a férjem a lányával, mert itt volt a lány pár napot és a kiskutyát, amit kaptam a férjemtől Karácsonyra, kitette éjszaka az udvarra és a kutyám kimászott a kovácsoltvas kapunknál (szerencsére megtaláltuk). Most kezdtek újra beszélni és a férjem kitalálta, hogy elviszi nyaralni. De én nekem semmi kedvem nincs menni, mert tudom, hogy a környezetváltozás sem lesz rá hatással és én két hétig ott "összezárva" megőrülök tőle.

2017. márc. 15. 14:50
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
6%

Próbáltunk vele beszélni többször is,

Úgy érted, rajtad kívül mindenki, mert te két hónapig nem beszéltél vele...

2017. márc. 15. 15:20
 12/42 anonim ***** válasza:
13%

Drágám, 26 vagy, akkor a férjed minimum 40 - ha 12 éves a gyereke.

Én sem szeretném, ha apám egy nővérem korabeli lánykával kavarna, aki ráadásul még anyáskodni is akarna felettem.

Egyébként meg hadd ne sajnáljalak már, te vagy a felnőtt - elvileg -, tegyél is érte, hogy ne idegenek legyetek, de ne egy 12 éves kislánytól várd aki ráadásul tkegyedül van.

2017. márc. 15. 15:22
 13/42 A kérdező kommentje:
Addig próbáltunk vele beszélni, amíg velünk élt és mindennaposak voltak ezek. Vagy meg sem szólalt, csak nézett egy pontot a falon, vagy letagadott mindent.
2017. márc. 15. 15:22
 14/42 anonim ***** válasza:
11%
annyira jó ám, hogy amikor neadjisten rosszat szól bárki a kérdezőre, akkor elkezd olyan infókat csöpögtetni, amiről a kérdésben még szó se volt...
2017. márc. 15. 15:23
 15/42 anonim ***** válasza:
91%

#14 Régi olvasóként az a tapasztalatom, hogyha hosszan kifejt az ember mindent, hogy ne maradjon ki infó, akkor a kutya sem olvassa végig, nemhogy válaszolna...

Szerintem sokkal egyszerűbb a kommentekben hozzáírni a plusz infót a válaszok alapján, így látja a kérdező is, hogy mi érdekli azokat, akik segíteni próbálnak. A kérdés is emészthetőbb.

2017. márc. 15. 15:30
 16/42 A kérdező kommentje:

"Nem részletezném, hogy miket művelt"

Tényleg nem akartam részletesen leírni, mert akkor oldalakon át ecsetelhettem volna, hogy miket csinált, mondott... Gondoltam egy felnőtt nőnek csak elhiszitek, hogyha egy helyzet tarthatatlan, akkor tényleg az.

12. válaszoló, 3 éve házasok vagyunk, most tervezzük az első közös babánkat. Azért ez picit több, mint kavarás.

2017. márc. 15. 15:30
 17/42 anonim ***** válasza:
81%

"akkor a férjed minimum 40 - ha 12 éves a gyereke"

Hát lehet nem egy gyakori dolog, de azért a férfiaknak nem csak 28 éves korától fölfelé születik gyereke. Manapság is 23-24 évesek is már házasok és gyereket vállalnak és nem csak a putriban. Azért, mert te csak vedelő egyetemistákat látsz 30 alatt az még nem azt jelenti, hogy mindenki úgy él.

Az a gyerek 12 éves, 12 éve még inkább gyakori volt, hogy a huszas éveik első felében már vállalták a gyereket. Honnan tudod, hogy nem mondjuk 20 évesen becsúszott neki az a gyerek, elvette az anyját, mert illik, aztán négy év múlva meg szétmentek? Vagy akármi? Akinek szakmája van, nem egyetemre megy, az 18 évesen elhagyja az iskolapadot és dolgozik, egyáltalán nem megdöbbentő, ha nem vár 10-15 évet még a családalapítással.

2017. márc. 15. 15:37
 18/42 anonim ***** válasza:
32%

Nezd meg az Edesk es mostohak c. filmet....ott sem fogadta el a kiskamasz az apjanal sokkal fiatalabb not, aztan amikor a csaj nem potanyakent, hanem kvazi baratnokent kozeledett, sikerult.

A filmbeb az anyuka igazi anyuka volt, kicsit szigoru, de anyukas,na. A csaj meg fiatal belevalo divatos noci es emiatt feltekeny is volt a kamaszlany.

Talan rad is ugy tekint mint fiatal konkurenciara az apja szemeben es nem tud tisztelni. ("Parom vett nekem kiskutyat", "imadom a sminkeket, teli a szekreny veluk es nem am olcsok!") Talalj valamit amiert felebreszted az erdeklodeset es tiszteletet! Ne hisztizz mert azzal lemesz a kamasz-szintre magad is......

2017. márc. 15. 15:48
 19/42 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem mit szapuljátok a kérdezőt. Nehogy már egy sz@r takony kölyöknek legyen igaza és tehessen amit akar? Hát látszik hogy még egyikőtök sem volt csak hasonló szituban sem, de osszátok az észt. Kérdező! Ha a lakás a tied is akkor jogod van ahhoz , hogy kidobd a kiscsajt tetszik vagy nem. Unalmas mar ez a nyaljuk ki a mostohagyerek picsját is, ha kell a sajátunk kárára is. Legjobb barátnőm most kapott idegosszeomlast, 10 éve tűri el és szolgálja ki a pasija mára felnőtt fiait, akik 23 és 20 évesek. Veluk éltek első perctől szoval kamaszkoruk óta. Lett egy közös gyerek is. De már késő bánat. Barátnőm a kicsin veri le minden stresszt amit a nagy kanokon nem lehet nem mert...stb.. teszem hozzá, a két fiu dolgozik de semmit se tesznek le az asztalra, baratnőm vesz nekik mindent, a saját fizujából, mos főz rájuk és elvisel mindent. Neki is azt mondja a sok okos hogy " hááát tudtad hogy vannak...,meg te vállaltad blabla" na de most megszívják mert beszélt jogásszal és felvilágosította, hogy ne legyen hülye mert nem köteles már nagykorúakat eltartani, sőt mivel vannak szüleik eddig se lett volna. Az,hogy szívességből megtette az más. Szoval idegileg kivan és lépni fog. A sajátja érdekében is. Idiota pasik meg ha van gyerekük akkor keressenek szintén gyerekes nőt. Nem fair hogy mindig az új nő a mumus holott lehet még többet megtesz mint egy vérszerinti szülő, de ha panaszkodni mer rögtön leoltják. Na akkor mit vártok nagy okosok?
2017. márc. 15. 15:57
 20/42 anonim ***** válasza:
73%
Megértek mindenkit, téged is, mert te nem ilyen lovat akartál, nem akartál 26 évesen egy 12 éves problémás kamaszlány nevelőanyjává válni, nem erről volt szó a házasságkötésetekkor, hanem az anyjával élt a gyerek, hozzátok meg vendégségbe járt, ráadásul akkor még biztos aranyosabb is volt. Viszont a másik oldalról meg kell érteni a gyereket is, ez a viselkedés részéről nem más, mint segélykiáltás - hát meglehetősen hangosra sikeredett. Az anyja egy idegen férfit választott az ő ellenében, elköltözött más országba, ahova ő nem akart vele költözni, mindez pont a kamaszkorra esett, ami önmagában is elég durva a hormonváltozások miatt. A kutya kidobását szimbolikusnak érzem: őt is kidobták, ezért ő tehetlenségében ugyanazt teszi egy hozzá képest alárendelt lénnyel. A kedvenc sminkkészleted tönkretételében is ott van a düh: most már te tartozol az ő apjához, elvetted tőle, ő pedig úgy érzi, hogy egyedül van, ezért szimbolikusan el akarja pusztítani a vetélytársát. Ezt a problémát ti egyedül nem fogjátok tudni megoldani, pszichológus szakember kell, aki tudja, hogy lehet ennek a kimondásában és elfogadásában segíteni a gyereket. Nem érzem reménytelennek a helyzetet, de ti vagytok a felnőttek, ezért részetekről kell a támadások ellenére hihetetlen türelem és szeretet, hiszen ez a gyerek szeretetre vágyik, el van veszve a világban. (És persze pechetekre meglehetősen agresszív, elviselhetetlen módját sikerült választania enne kifejezésére.) Egy békés alkalommal le kell vele ülni szelíden beszélgetni (lehet, hogy elsőre nem lesz hajlandó), elmondani őszintén, hogy neked milyen rosszul esik, hogy ilyen viharos a kapcsolatotok, kifejezni szándékodat ennek megjavítására, megkérdezni, hogy ő hogy érzi magát, és elfogadóan meghallgatni. Még különösebben válaszolni se kell, csak végighallgatni, érteni. Jó esetben egy katartikus sírás lesz ennek a vége, akár kölcsönös. És elmondani, hogy a viszonyotok rendezéséhez egy szakértő pszichológus igénybe vételére gondoltatok, akihez mindhárman elmennétek, és ő segítene a kapcsolatotokat és közös jövőtöket rendezni. Úgy kell tálalni, hogy a gyerek a segítő szándékot és a reményt érezze ki belőle, és ne utasítsa csípőből el, ne büntetésnek, az ő megrendszabályozására irányuló eszköznek érzékelje, hanem közös családi projektnek. Mindezt tehát a saját jogos indulataidon felülkerekedve, nyugodtan, őszintén érdemes megtenni, hogy mindenki győztesen kerüljön ki belőle: te is, de a gyerek is, és azon keresztül a házasságotok is. Időigényes folyamat, de a pszichológus mellettetek állna ebben. Nem könnyű feladat, hiszen még fiatal vagy, ez pedig újszerű próbatétel. Szóval most sürgősen keressetek egy gyerekpszichológust, és amikor megvan, akkor a gyerekkel leülni. A nyaralást majd addigra időzítsétk, amikor a pszichológus beindult, ne háborús időre.
2017. márc. 15. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!