Bántom az apámat, mit tegyek?

Szerintem sem gonosz édesapád, talán inkább az lehet a dolog nyitja, hogy nem mindenkinek való család. Pl. neki sem. De régen nem sok választása volt az embernek, az volt a norma, ha megnősül és gyerekei lesznek. Próbáld egy kicsit az ő szemszögéből is nézni a dolgokat. Gondolom ha azt mondta kiskorodban, hogy ha nem gyógyulsz meg tovább áll, akkor azt jelentette, hogy anyukáddal sem akart élni, csak miattad maradt. Ezért lehetett a sok szerető is.
Viszont akármilyen furcsán hangzik, mégiscsak szorult belé becsület, mert gondoskodott rólatok és anyukátokról, még ha csak anyagilag is. Bennragadt egy életre egy olyan nővel, akit nem akart. Simán le is léphetett volna, nem igaz? Nem kell sem szeretned, sem tisztelned, de ha ő nem gúnyol, aláz, szid, akkor neked sincs jogod hozzá. Megbocsátanod sem kell, de bosszút sem állnod anyukád helyett a rajta esett sérelmekért, ha ő nem tette.
Viszont ha már felnevelt -akármennyire nem volt meg a jó családi légkör-, annyit megtehetsz, hogy legalább közömbösen viszonyulsz hozzá. Foglalkozz a saját életeddel, járj egyetemre, a múltat meg engedd el. Ők meg vagy megbékülnek egymással öregkorukra, vagy maximum majd segítesz anyukádnak, hogy külön költözhessen, persze ha majd anyagilag is úgy alakul. A világon semmit nem érsz el azzal, hogy szítod a feszültséget a múlt miatt. Nem mondom, hogy a jövő jó lesz, de talán lehet élhetőbb, ha béke lesz.

Ha engem a gyerekem, akit felneveltem, zabaltattam, ruhat, kajat vettem neki es meg az egyetemi tanulmanyait is fizetem, akit 18 eves kora utan is eltartok mint egy kisbabat, az odajonne es megutne es lekopne, attol megvonnek minden tamogatast, feljelentenem testi sertesert, akar le is csukatnam.
Az, hogy a szemet anyad apad ellen nevelt a velt serelmei miatt, az egy dolog. De, hogy te felnottkent nem latod be ennek a viselkedesnek a visszataszito voltat - a penze kell, de o nem - nnna az az undorito.
Az, hogy anyad nem valt el apadtol, az megint egy erdek-kapcsolatot jelez, te magad is irod, hogy csak az anyagiak miatt nem valt el.
Az, hogy te elfogadod apad penzet, mikozben megalazod es lekopod, az megint csak egy undorito erdekkapcsolatot jelez, amit anyad nevelt beled.
Semmi kozod hozza, hogy apad hanyszor es miert csalta meg anyadat - nyilvan oka volt ra - es az ezer lehetoseg mellett is veletek maradt, pedig ugy tunik, hogy anyad csak a nyakaba varrt egy nem kivant terhesseget? - te magad irod, hogy nem akart... De becsuletbol anyaddal maradt? Es meg te kopod le ot?
Ha valakinek bocsanatot kell kernie, es kussban lennie, az te vagy.
Foleg, ha az o penzebol akarsz egyetemre menni. Kepmutato, penzehesek vagytok, anyaddal egyutt.

4: Az a baj, hogy te sem vagy tisztában vele, mi a társadalmi norma és a törvény.
25 éves koráig KÖTELES vagy eltartani a gyerekedet és finanszírozni az iskolai kiadásait (nem tandíj, hanem jegyzetek, könyvek), ha ő nappalin tanul.
Ennek törvényes erővel lehet érvényt venni, ha nem teszed önszántadból.
Ennyi.

"az ezer lehetoseg mellett is veletek maradt"
???
"mit tegyek?"
Nézd, a helyzetre a kézenfekvő megoldás, hogy hagyjátok már el ezt a rohadt embert a francba, tartás a két gyereknek végrehajtás által érvényesítve, amíg tanulnak, azt csá.

"ugy tunik, hogy anyad csak a nyakaba varrt egy nem kivant terhesseget2
Érdekes, hogy 2017-ben még élnek férfiak, akik a terhességet valami női fifikának, nőo különakciónak tekintik. XD
Nem tudod, hogy mitől lesz a gyerek? Attól, hogy megdgtad. TE! Igen, TE.

Gondolkodjunk kicsit visszafele az időben.
Azért ne hagyjuk figyelmen kívül (és itt most nem a kérdező pártján-állásról van szó).
Az emberek nem születnek úgy, hogy később leköpködős jelleműek legyek.
Ott már sokkal korábban probléma volt a családban, ... a neveltetésben. (a kérdező neveltetésében)
Tehát a szülők sem sártalanok. (!!!!)
Utána min csodálkozunk? Milyen lesz az utókor?
Ha már a neveltetés el van hibázva.
Azon csodálkozunk, hogy leköpi a gyereke a családját?
Nem is csodálkozom, ..-és nem is tartom normálisnak sem.
A szülőknél is SÁR van, és tengelyig érő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!