Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bántom az apámat, mit tegyek?

Bántom az apámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Állandóan veszekedünk, türelmetlen vagyok hozzá, napjában kioktatom és lehülyézem és szidom, kigúnyolom és megalázom. A mai nap odáig fajult, hogy kétszer le is köptem. Mert azt mondta, hogy nem érdemeljük meg, hogy velünk éljen és eltartson minket, és ha lelép, akkor megnézhetem magam mert nem járhatok egyetemre. Erre persze engem elöntött a düh, hogy hogy lehet valaki ilyen szívtelen, szólt volna inkább vissza vagy hülyézett volna le engem, de ilyet mondani. Legszívesebben ordítottam volna, de 11 óra lévén nem tudtam és szó helyett ez szaladt ki a számon. Abban a pillanatban megbántam, de csak folytatta, fenyegetőzött hogy lelép és ez volt az utolsó csepp, több ne legyen, erre még egyszer leköptem, azt is bánom, megint lelkiismeret furdalásom van. És amiatt is, hogy megint azon gondolkozok, hogy azért nem lehet-e, hogy rossz embert véd a lelkiismeretem? Apa sosem akart mellettünk állni, neki jó volt minden mindenhogy, nem nevelt, tudomásul vette hogy van két porontya akivel az asszony törődik, ő meg addig Tv-zik, olvas, dolgozik, más asszonyokkal fekszik le. Ja igen. 20 év alatt majdnem 20 nője volt anya mellett, és most azért hibáztatja anyát, hogy már "nem asszony" és nem akar apától semmit. Lényegében a rossz anyagi helyzetünk miatt tűrte el, hogy apa szégyenbe hozza és ezért maradtak együtt. Mikor megszülettem beteg voltam és nem úgy nézett ki, hogy megmaradok. Apa azt mondta, hogy ha nem érem meg az egy évet, akkor amúgy ő tovább állna. Persze megmaradtam aztán jött öcsém is. Majd a sok idegen nő. Asztalos, ingyen dolgozott, vagyis inkább hüvelyért, pénzt nem hozott, csak míg a gyárba dolgozott, így legalább rendes nyugdíja van. Szereti felhozni, hogy ha ő nem lenne a nyugdíjával, akkor éhen halnánk és emiatt őt tisztelni kell és szeretni. De hát így valahogy nekem nem megy. Sosem kért bocsánatot, legfeljebb csak anyától, amiért megcsalta. De tőlem és a tesómtól nem, amiért kockára tette a családunkat. Felelőtlen és önző személyiség, rajtunk spórol, sőt anyának a kezére csap és rászól, ha vajas kenyér helyett parizert vagy gyümölcsöt is eszik. Mer az a gyerekeké, de neki jár a sör. De csak velünk ilyen, a külvilágban bamba kicsit és nem ennyire bátor. Rossz embernek érzem magam amiatt, ahogy bánok vele, mert az apám és ezt nem szabad. De őt sem érzem jó embernek, mert az apám, és azokat nem szabadott volna. Bocsánatot fogok kérni a köpésért, amint erőt gyűjtök hozzá, de adjatok nekem tanácsot, mert már nem tudom mibe nézzem magamat. Köszönöm ha elolvastad ezt a hosszú bekezdést, kérlek segíts!

2017. márc. 10. 23:25
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
7%
Ez egy gonosz ember, bánt és zsarol titeket, elveszi tőletek, ami Nektek jár; természetes, hogy haragszol rá.
2017. márc. 10. 23:36
 2/31 A kérdező kommentje:
Alapvetően nem hiszem hogy gonosz, de nem ragaszkodik, inkább érdektelen. És már idős, kései gyerekek vagyunk (bár ez nem akadályozta a nőzésben), szenilis és nem ért dolgokat, nem kapott jó, értő nevelést. Nem akarom bántani, hisz azért ilyen ellenséges, mert folyton szidjuk, amit anyától tanultunk el, mert amikor jogosan pocskondírozta az esetek után, mi kicsik voltunk és azt láttuk ha bántják apát az nem baj és jogos, ebbe nem akartam belenőni, de ez lett az eredménye. Nem jogos amit teszünk vele, de egyébként ha számonkérjük, még most sem érti hogy rosszat csinált és azt mondja nem bánt meg semmit mindebből. Na most ilyenkor akkor mégis ki a rossz(abb)?
2017. márc. 10. 23:40
 3/31 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem sem gonosz édesapád, talán inkább az lehet a dolog nyitja, hogy nem mindenkinek való család. Pl. neki sem. De régen nem sok választása volt az embernek, az volt a norma, ha megnősül és gyerekei lesznek. Próbáld egy kicsit az ő szemszögéből is nézni a dolgokat. Gondolom ha azt mondta kiskorodban, hogy ha nem gyógyulsz meg tovább áll, akkor azt jelentette, hogy anyukáddal sem akart élni, csak miattad maradt. Ezért lehetett a sok szerető is.

Viszont akármilyen furcsán hangzik, mégiscsak szorult belé becsület, mert gondoskodott rólatok és anyukátokról, még ha csak anyagilag is. Bennragadt egy életre egy olyan nővel, akit nem akart. Simán le is léphetett volna, nem igaz? Nem kell sem szeretned, sem tisztelned, de ha ő nem gúnyol, aláz, szid, akkor neked sincs jogod hozzá. Megbocsátanod sem kell, de bosszút sem állnod anyukád helyett a rajta esett sérelmekért, ha ő nem tette.

Viszont ha már felnevelt -akármennyire nem volt meg a jó családi légkör-, annyit megtehetsz, hogy legalább közömbösen viszonyulsz hozzá. Foglalkozz a saját életeddel, járj egyetemre, a múltat meg engedd el. Ők meg vagy megbékülnek egymással öregkorukra, vagy maximum majd segítesz anyukádnak, hogy külön költözhessen, persze ha majd anyagilag is úgy alakul. A világon semmit nem érsz el azzal, hogy szítod a feszültséget a múlt miatt. Nem mondom, hogy a jövő jó lesz, de talán lehet élhetőbb, ha béke lesz.

2017. márc. 11. 00:33
 4/31 anonim ***** válasza:
87%

Ha engem a gyerekem, akit felneveltem, zabaltattam, ruhat, kajat vettem neki es meg az egyetemi tanulmanyait is fizetem, akit 18 eves kora utan is eltartok mint egy kisbabat, az odajonne es megutne es lekopne, attol megvonnek minden tamogatast, feljelentenem testi sertesert, akar le is csukatnam.

Az, hogy a szemet anyad apad ellen nevelt a velt serelmei miatt, az egy dolog. De, hogy te felnottkent nem latod be ennek a viselkedesnek a visszataszito voltat - a penze kell, de o nem - nnna az az undorito.

Az, hogy anyad nem valt el apadtol, az megint egy erdek-kapcsolatot jelez, te magad is irod, hogy csak az anyagiak miatt nem valt el.

Az, hogy te elfogadod apad penzet, mikozben megalazod es lekopod, az megint csak egy undorito erdekkapcsolatot jelez, amit anyad nevelt beled.

Semmi kozod hozza, hogy apad hanyszor es miert csalta meg anyadat - nyilvan oka volt ra - es az ezer lehetoseg mellett is veletek maradt, pedig ugy tunik, hogy anyad csak a nyakaba varrt egy nem kivant terhesseget? - te magad irod, hogy nem akart... De becsuletbol anyaddal maradt? Es meg te kopod le ot?

Ha valakinek bocsanatot kell kernie, es kussban lennie, az te vagy.

Foleg, ha az o penzebol akarsz egyetemre menni. Kepmutato, penzehesek vagytok, anyaddal egyutt.

2017. márc. 11. 01:17
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Egymással való tisztelettudat probléma.
2017. márc. 11. 02:14
 6/31 anonim ***** válasza:
12%

4: Az a baj, hogy te sem vagy tisztában vele, mi a társadalmi norma és a törvény.

25 éves koráig KÖTELES vagy eltartani a gyerekedet és finanszírozni az iskolai kiadásait (nem tandíj, hanem jegyzetek, könyvek), ha ő nappalin tanul.

Ennek törvényes erővel lehet érvényt venni, ha nem teszed önszántadból.

Ennyi.

2017. márc. 11. 02:18
 7/31 anonim ***** válasza:
50%

"az ezer lehetoseg mellett is veletek maradt"

???

"mit tegyek?"

Nézd, a helyzetre a kézenfekvő megoldás, hogy hagyjátok már el ezt a rohadt embert a francba, tartás a két gyereknek végrehajtás által érvényesítve, amíg tanulnak, azt csá.

2017. márc. 11. 02:21
 8/31 anonim ***** válasza:
73%

"ugy tunik, hogy anyad csak a nyakaba varrt egy nem kivant terhesseget2

Érdekes, hogy 2017-ben még élnek férfiak, akik a terhességet valami női fifikának, nőo különakciónak tekintik. XD

Nem tudod, hogy mitől lesz a gyerek? Attól, hogy megdgtad. TE! Igen, TE.

2017. márc. 11. 02:30
 9/31 anonim ***** válasza:
93%
Maximálisan egyet tudok érteni a 4-es válaszolóval, még ha erős és drasztikus kissé a megfogalmazás. Leköpöd és utána tartod a markod?
2017. márc. 11. 02:33
 10/31 anonim ***** válasza:
90%

Gondolkodjunk kicsit visszafele az időben.

Azért ne hagyjuk figyelmen kívül (és itt most nem a kérdező pártján-állásról van szó).

Az emberek nem születnek úgy, hogy később leköpködős jelleműek legyek.

Ott már sokkal korábban probléma volt a családban, ... a neveltetésben. (a kérdező neveltetésében)

Tehát a szülők sem sártalanok. (!!!!)

Utána min csodálkozunk? Milyen lesz az utókor?

Ha már a neveltetés el van hibázva.

Azon csodálkozunk, hogy leköpi a gyereke a családját?

Nem is csodálkozom, ..-és nem is tartom normálisnak sem.

A szülőknél is SÁR van, és tengelyig érő.

2017. márc. 11. 02:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!