Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben a helyzetben mit lehet...

Ebben a helyzetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Próbálom összefüggően érthetően leírni a dolgot.

18 éves fiú vagyok és az apámmal egyáltalán nem vagyok jó kapcsolatban..sőt,egyenesen gyűlölöm.Nem olyan szintű dolgokra kell gondolni hogy mert nem vette meg nekem az új iPhonet és társai.

A gyerekkorom egy csődtömeg miatta,a szemem láttára pofozta meg nem egyszer anyámat még általános sulis koromban és volt hogy én is kaptam elég durván,ilyenkor jön az hogy miért nem vál el.Apám nagyon magas beosztásban dolgozik és az egyetlen dolog amit fel tud mutatni hogy sok pénze van és anyám sajnos vagy nem sajnos de elég megbocsájtó ember,nekünk akart jót hogy átlagon felüli körülmények közt nőljünk fel.Pár napja beadta a vallópert viszont ez gondolom nem egy hét mire vége lesz.Ahogy hazaérek általában üvöltözünk egymással és ahelyett hogy suli után például ehessek(jelzem ilyen egy szendvicseken élek)inkább felzavar a szobámba(az utóbbi időben meg lett a látszata is fogytam kb 10 kilót,pláne hogy amúgy se vagyok egy nagydarab gyerek).A kérdés pedig az hogy hogy lehet megoldani ezt az időszakot?

2017. márc. 10. 16:22
1 2
 1/11 anonim válasza:
80%
űűűű a család gondozóval kéne felvenni a kapcsolatot mert ez igazándiból családon belüli erőszak és ha te nem jutsz sem testi sem lelki nyugalomhoz az komoly probléma amelyre szakértő segítségét kéne kérni.
2017. márc. 10. 16:35
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Anyukád esetleg nem tudná elintézni, hogy addig kollégiumban lakj? Vagy ahhoz túl közel van a suli otthonról?
2017. márc. 10. 16:44
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
De miért csak egy szendvicsen élsz? Apud nem ad kajára pénzt nektek, anyukádnak nincs saját jövedelme?
2017. márc. 10. 17:02
 4/11 A kérdező kommentje:

#1 köszi a segítséget megteszem amit tudok ennek érdekében.

#2 közel van a suli viszont ez nem jelent igazából problémát,erre én is gondoltam mindenestre köszönöm neked is a segítséget.

#3 a dolgaim 70%-át saját magamnak teremtem meg ezért nem igazán jut pénz mindenre.Anyámnak elenyésző a fizetése apa pár napja vágta hozzám gúnyosan hogy szokjak ehhez hozzá...

2017. márc. 10. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
Szétköltözen nem gondolkodnak a szüleid? Mivel nagykorú vagy, itt a gyerekvédelem nem csinál semmit. Kérj anyádtól pénzt kajára minden nap.
2017. márc. 10. 18:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Eddig úgy volt hogy 1,5 hónap múlva elköltözik.Ahogy tellik az idő úgy kavarja a dolgokat.
2017. márc. 10. 18:12
 7/11 anonim ***** válasza:
56%

Melyik szülőddel fogsz élni, ahogy telik az idő? A válóper okán, ha jól értelek, az egyikkel fogsz együtt lakni.

Leérettségiztél már? Ha még nem, akkor a gyámügyhöz talán fordulhatsz 18-19 évesen, de ezt nem tudom biztosan.

Mit jelent az, hogy magad teremted meg a dolgaidat? Keresel pénzt? És fontosabbra megy el, mint kaja? Vagy csak szendvicsre futja, mert félállás?

Nagyvárosban élsz? (Bár diákmelót bárhol kapni; melót szerezni akkor nehéz, ha nincs diák státuszban az ember, vagy ha nincs protekciója, és nyilván egészségügyi gondok esetén is necces, például.)

A kérdéseim szándéka segíteni kibogozni, megérteni számodra a helyzeted. Amit én kívülállóként részleteiben nem látok, nyilván, csak amit közölsz itt. Szóval próbállak rávezetni, vajon mi lehet az ábra.

2017. márc. 10. 19:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt hasonló eset, pénzügyileg még most is rosszul állok emiatt. Apám mindig hozzámvágja, hogy milyen egy elbaszott gyerek vagyok és rosszul bánt velem, gyakran kivágott itthonról. Elkezdtem edzeni, mma-t ismerősök ingyen tanították és jelenleg boxolok(19 vagyok). Pár évvel ezelőtt kezet emelt rám és pedig visszaütöttem. Azóta tudja, hogy hol a helye.
2017. márc. 10. 20:09
 9/11 A kérdező kommentje:

#7 nem szeretnék bunkónak tűnni de értelemszerűen anyámmal.

Még nem végeztem el a sulit,diákmunkás vagyok 5 órát dolgozok és nagyvárosban élek.Ezt a magamnak teremtem meg a dolgokat úgy értem hogy minden hobbit,szabadidős dolgot magamnak fizetek(például ilyen hétvégén elmegyek haverokkal esték,vagy ha kell egy új ruha és társai).

2017. márc. 11. 08:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Na, jól sejtettem, mégiscsak szerencsés vagy ilyen szempontból, mivel nagyvárosban élsz, ahol van munkalehetőség, ráadásul diák státuszban vagy, pláne van munkalehetőséged, még részidőben is. Nagy baj nem érhet téged akkor.

Mindenesetre szurkolok, h a szüleid válását mind simábban el tudd viselni.

Azt viszont továbbra se értem, miért panaszkodsz az ételre, ha egyszer új ruhákra, szórakozásra költesz...?

Panaszkodtál, hogy csak szendvicsen élsz egész nap, vagy hasonló az ábra... De akkor csak át kéne csoportosítani a fizudat, pl kevesebbet költened szórakozásra, és esetleg kevesebbet új ruhákra, és máris rendesen tudsz kajára költeni, nemde? ;) Csak ötlet.

2017. márc. 11. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!