Anyám folyton felkapja a vizet bármikor hozzá szólok. Miért van ez?
Ma megkérdeztem tőle hogy mit finomat főzött, erre azt válaszolta hogy: "mi a sz*rt főztem volna te marha, ebédet".Tegnap mutattam neki egy képet ahol rásütött a nap a hajamra, és úgy nézett ki mintha szőke lenne az eredetileg barna hajam, erre ő: "majd befestem tetves hajad ha dolgozol, én nem adok neked egy forintot sem..nézzed mar kis sz*rházit" (közben a hajfestés szoba sem jött, azert mutattam mert érdekes volt hogy milyen szőke lett) Multkor megbeszéltük hogy talalkozunk a városban ha kijöttem suliból, mondta hogy 10 perc mig oda érek még ne induljon, persze ő elindult és ott volt 5 percel hamarabb, és minden baratom elott szidott hogy milyen hülye vagyok hogy késtem ő meg várt rám egy csomó időt (holott mondtam hogy még ne induljon) Minden nap ezt csinálja velem. Apa végre haza jött a munkából és vártam hogy hátha beszél anyával hogy ez így nem jó, de ő is csak annyit mondott hogy meg kéne engem jól büntetni és akkor nem késnék meg festeném a hajam. Miért csináljàk ezt folyton? Lassan már megőrülök, folyton fenyeget is.. ha nem csinalod ezt akkor nem mehetsz sehova/nem kapsz új ruhát stb.
18/L
#9-es egy sz*reletu, megkeseredett no.
Hagyd ra #10-es.:)
Megint jönnek a nagyon okos "nagykorú vagy, költözz el, mert te élősködsz a családodon". Csak azt felejtik el az ilyenek, hogy 2-3 generációval ezelőtt (általánosságban beszélek), egy lány nem tanult 23-26 éves koráig olyan képzéseken, amik mellett szinte lehetetlen dolgozni. Persze, jöhetnek a szuper emberek, akik két diplomát csináltak napi 8 óra munka mellett, meg mellé gyereket vállaltak, de a többségnek nem megy ez. Szerintem egy gyerek, nem válik sem felnőtté, sem a családból kirekesztetté azzal, hogy eléri a 18 éves kort. A szülei háza? Miért az nem a gyerekének is az otthona? Vagy csak addig van fia/lánya egy embernek, ameddig az nagykorú nem lesz?
Persze, régen nem így volt, de a világ és a társadalom annyit változott az utóbbi 70 évben, mint előtte 200-ban.
Kedves kérdező!
Egy olyan emberrel, mint az anyukád, nem nagyon kell foglalkozni. Úgy sejtem, hogyha csinálsz otthon valamit, az akkor sem jó és ugyanúgy kapod a leszidást. Vannak és voltak is ilyen személyiségek. Mindenkivel ilyen? Hogyha igen, akkor alapvetően ilyen a természete, hogyha nem, akkor veled van valami problémája. Meg tudnád tőle kérdezni, hogyha éppen jobb pillanata van.
Nehezen tudom magam a te helyedbe képzelni magam, de én ezt szoktam csinálni, amikor az egyébként tündér anyukámnak "rossz napja" van. Szüksége van arra, hogy valakin levezessen a feszültséget igazából.
Idővel meg lehet tanulni kezelni.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!