Nektek melyik lenne a fontosabb számotokra? (többi lent)
Szóval. Korábban megkaptátok azt, hogy: ha március végéig nem találtok állást, akkor mehettek arra, amerre láttok.
Lehetőségetek adódik(kb. akkor, amikor kezdődött a balhé otthon), hogy egy nagyobb városban próbáljatok állást találni és nagyobb eséllyel (sokkal több) találnátok is valami állást ebben a nagyobb városban. Ebben a nagyobb városban ott van az egyik ismerősötök(jó ismerős), akihez mehetnétek az interjú ideje alatt, meg hogy ha állást kaptok, akkor ott lakhassatok valameddig.
De amiért nagyobb városban akartok munkát találni, neten kell jelentkezni. (Mert az, hogy ide-oda utazgassatok pénzbe kerül.És az álláslehetőségeket is neten tudjátok megnézni. Ismerősnél meg az interjúk ideje alatt lehetne lenni. Tehát ha pl. van hétfőn, meg szerdán, meg csütörtökön interjú, akkor felmentek mondjuk vasárnap az ismerőshöz és mondjuk pénteken mentek haza. )
Igen ám, csak annak, aki adta a határidőt, nem tetszik az, hogy nincs rend a házban, ezért azt mondja, hogy tilos a netet használni és tesz is róla. És azt mondja, hogy addig, ameddig nincs rend, nincs net se. és napok teltek el azóta, hogy ilyen büntetésben vagytok. Igaz, elkezdtetek rendet rakni, de ugyanúgy nincs net, így ugyanúgy nem jelentkezhetnének egyetlen egy állásra sem.
De ti, ameddig nincs otthon, addig tudtok netezni.(A közelben egyébként nincs egyéb wifi, amire csatlakozhatna a gépetek, csak ez, amit ugye a szülő elrak, hogy ne is netezzetek egész nap.)
Melyiket választanátok:
- ameddig nincs otthon, addig rendet raktok ezerrel (ez napokat elvesz) és közben nem foglalkoztok az álláslehetőségekkel és várjátok, hogy megenyhüljön és közben közeledik a határidő
- inkább nem nagyon érdekel az egész és azt az időt, ameddig nincs otthon, arra használjátok fel, hogy a "nagyobb városban" meghirdetett állásokra jelentkezzetek.
és hogy ha adódik interjúlehetőség, akkor mentek az ismerőshöz.
És a beszélgetés valószínűleg nem megoldás, mert lehet, hogy az "én házam, én szabályaim" elvet tartja igaznak. Max. azt mondaná, hogy rakjatok rendet, ami sok-sok időt elvesz, de akkor se garantált, hogy enged. De gondolom a határidőt ugyanúgy be akarja tartani.

A c) megoldást választanám:
Már most összepakolnék, és mennék ahhoz a jó (?) ismerőshöz lakni. Ő remélhetőleg megérti, hogy otthon nem engednek csatlakozni a wifire, hogy kereshess állásokat.
Sok sikert.
En is a c megoldasra szavaznek.
Ennek az illetonek amugy nincsenek veletlenul mentalis zavarai? A legtobb ember azert belatja azt a logikat, hogy ha elveszi az elvarasahoz szukseges felteteleket, akkor az illeto nem fogja tudni teljesiteni az elvarasait....

Milyen trehnység lehet ott, ahol napokig! tart rendet tenni? Nálunk max. egy óra, pedig nagy a lakás...
De mennék az ismerőshöz, de te komolyan olyan naiv vagy, hogy heti három?! interjút remélsz? Hát én egy évig kerestem állást, és azalatt hívtak be összevissz nyolc helyre. A többiről még visszajelzést sem kaptam... Ébredj fel, de nagyon gyorsan.

Ha mentális beteg az illető, aki szabályozni akar téged, akkor azonnali távozás a segítséget nyújtó rokonhoz.
Ha csak eldurvult játszmázás, akkor egy rövid ideig látványos takarítás, pl 2 óra, azután távozás a helyi könyvtárba netezni, de csak álláskeresési célból. 2-3 óra önéletrajz elküldés, keresés stb. után ismét hazamenni és takarítani kéne. Helyiségenként menjél, akkor látványosabb az eredmény. Szerintem ne is kérd tőle a wifit, nem fogja odaadni, mert ezzel tud kordában tartani, tőle függetlenül old meg a netezést. Vehetsz magadnak telefonra is netet.
Azért ennek a történetnek lehet egy olyan olvasata is, hogy te egésznap a neten lógsz, nem csinálsz semmit és rohad a lakás. Ha így van, akkor is az segít, ha munkába állsz, úgyhogy napi 2-3 órát tényleg áldozz a konkrét álláskeresésre.

#3 én ma pl. 2 állásinterjúra megyek egymás után, úgyhogy annyira nem lehetetlen. A héten már voltam 3 helyen.
Amúgy meg ez szánalmas. Fognám a kis cuccom és elhúznék az ismerőshöz.

Én se bírom elképzelni, mekkora rendetlenséget csinálhattál, kérdező, ha napokig tart rendet rakni (15-20 óra munka???).
Másrészt igen: a heti három interjú teljesen irreális, a havi 3 se lenne rossz.
Jó dolog interneten keresni és jelentkezni, de sokkal-sokkal hatékonyabb ismerősöket keresni, hogy cégüknél mi a helyzet, vagy akár hogy beajánljanak valahová. Természetesen függ a végzettségedtől, gyakorlatodtól is.
De a felvetett lehetőségek közül az elsőt választanám. Egy hónapod van (kb. 4 hét), ha abból pl. 3 napod elmegy a rendrakással, még mindig jobban jársz, mintha internet nélkül egy hónap alatt lemaradsz egy jó lehetőségről.
Amúgy nyilván nem tegnap óta vagy otthon munka és iskola nélkül, ha kaptál egy ultimátumot. Gondolom, jó apádnak elege lett a henyélésedből és úgy látja, hogy ultimátum nélkül soha nem tud munkára bírni.

"addig, ameddig nincs rend, nincs net se. és napok teltek el azóta, hogy ilyen büntetésben vagytok"
És ez a pár nap mivel telt el?
Azon gondolkodtál napokon át, hogy nekiállj-e rendet rakni? :DDD
Ha napok kellenek a rendrakáshoz, mostanra rendet is rakhattál volna és legálisan netezhetnél.
Már ha igaz a sztori, mert valahogy most is tudtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!