Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekem itthon ül hónapok...

A gyerekem itthon ül hónapok óta, nem akar dolgozni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pár hét kihagyással, amikor volt egy alkalmi munkája (azt is mi intéztük neki), itthon van október óta. Egész nap itthon ül, még ahhoz is lusta, hogy elmenjen az orvosához az aktuális leleteiért, mondván, hogy nem bírt felkelni reggel. 1-2 hónapja még legalább járt állásinterjúkra, de mostanában már az sem és nem azért mert nem hívják, hanem mert már nem is keresi nagyon az állásokat. Szoktam tőle kérdezni, hogy van-e valamilyen munka kilátásban és csak vonogatja a vállát, hogy nem nézte mostanában meg hogy úgysem veszik fel sehová. Diplomás, életerős, 24 éves lány. Ráadásul olyan végzettsége van, amire van kereslet és jól is tudna keresni vele. Nem csinál mást csak netezik egész nap. Én minimálbért keresek, a férjem évek óta rokkant nyugdíjat kap, tehát elég nehezen jövünk ki. Nem tudjuk már őt is eltartani, de hát mégsem rakhatom ki az utcára. Ti mit tennétek?
2017. febr. 21. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
82%
Az már régen rossz, hogy léteznek olyan emberek a társadalomban, akik szerint a depresszió kifogás. Ez egy komoly mentális betegség, akár végzetes is lehet, emiatt bántani valakit nettó tahóság. Nyilván a depresszió egy általános szó lett, sokan simán egy átmeneti rosszkedvre is használják, de nem az. Utána kellene olvasni, nem egyből ráfogni az emberre, hogy jaj csak szimulál/lusta/nemakardolgozni.
2017. febr. 21. 18:46
 62/72 anonim ***** válasza:
95%
Akkor keressen munkát a szakmáján kívül. Valamilyent mindig talál, ha nem is a legjobb, de legalább nem rajtatok élősködik.
2017. febr. 21. 19:23
 63/72 anonim ***** válasza:
97%
Aki minden hétvégén eljár szórakozni és tartja a markát a csóró szülőknek lóvéért, az NEM depressziós. Tényleg meg kéne próbálni valahol megszorítani, pl. ezzel. Ha szórakozni akar járni, akkor hajrá! Teremtse meg magának a feltételeket hozzá...
2017. febr. 21. 19:52
 64/72 anonim ***** válasza:
97%
aki depis az nem bulikázik hétvégente
2017. febr. 21. 20:21
 65/72 anonim ***** válasza:
65%
üzenném a "szájbaverem a depressziós ingyenélő rokonomat" meg a "leérettségiztem, de nagy ász vagyok" kommentelőknek, hogy még mindig a depressziósok vannak jobb helyzetben, mert az gyógyítható, a tahóság viszont nem :D
2017. febr. 21. 21:29
 66/72 anonim ***** válasza:
21%
Ki kell húzni a gépet!
2017. febr. 21. 21:29
 67/72 anonim ***** válasza:
Utolso, es akkor hogy a banatba jelentkezzen munkara? :D
2017. febr. 22. 00:23
 68/72 anonim ***** válasza:
68%
elég életképtelen a lányod.... fäsz se tudja igazából,de sztm túl kényelmes a kis seggének ,hogy elvan tarva.ennyi idősen már magát kéne eltartni.főleg 1 menő szakos diplomával,ésatöbbi..
2017. febr. 22. 01:38
 69/72 anonim ***** válasza:
37%

11: Én már több munkát fordítottam az elmúlt 20 évben a munkakeresésre, mint amennyit pénzért dolgoztam. Bizony, ebbe bele lehet fáradni.

Lehet, fel kéne adni azt az elképzelést (első sorban a család részéről!!!), hogy érdemes állásra gyúrni egyáltalán. A társadalom szándékosan ketté van osztva: akik állásban dolgoznak, napi 10-14 órákat dolgoznak húgyért-szarért, rámegy az egészségük nekik is, akik meg nem, azok napi 1 órát sem dolgoznak pénzért.

Magánórát kéne adnia, vagy bármit kitalálnotok együtt, amit tud csinálni. Akár feketézni. Nincsen semmi, amiért ne lehetne elkérni legalább 1500 Ft-ot egy óráért, anyagilag, egészségileg és időbeosztásban is jobb napi 2-4 óra magánzás, mint egy főállás.

2017. febr. 22. 07:13
 70/72 anonim ***** válasza:
100%

Ja, persze, depressziósan bulizni jár hétvégente :)

Jó, hogy itt a válaszolók 99%-a s depresszión vitatkozik, amikor semmi köze a kérdéshez.

2017. febr. 22. 10:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!