A gyerekem itthon ül hónapok óta, nem akar dolgozni. Mit tegyek?
Lehet depresszió is. A legrosszabb amit tehettek, hogy megvonjátok tőle az ételt, és ultimátumot adtok neki. Csak még inkább haszontalannak érezné magát. Én is átestem egy ilyen időszakon, az egyetem után. Nem kívánom senkinek. Nagyon jószívű szüleim vannak alapvetően, tényleg nem lehet okom a panaszra. De a munkanélküli időszakomat ők se tolerálták. Az első pár hónapban még optimisták voltuk, onnantól csak romlott a helyzet. A 7-8. hónap volt a legkritikusabb, apukám néha annyira nekem állt olyanokkal hogy ő már ilyen idősen házat épített, meg vitte valamire, hogy sírva estem össze, levegőt se kaptam. Szegény anyukám is sírva kérte azokban a hetekben, hogy ne legyen ilyen velem, más világ van. Azután adódott egy munkalehetőség külföldön, amit édesapám szintén rossz szemmel nézett eleinte, mert féltett. Emiatt is hetekig tartó veszekedések-sírások voltak. Végül kimentem dolgozni. Magát a munkát és a közeget utáltam, de amikor három hónap után először hazalátogattam, láttam szüleimen, hogy mennyire büszkék voltak rám, milyen sokat tudtam spórolni. Egy évig maradtam kint, utána hazaköltöztem, már itthon is sikerült elhelyezkednem. Viszont amiatt a két év miatt, amit munka nélkül, illetve külföldön töltöttem, még mindig bennem vannak a sebek. Imádom, és nagyon tisztelem édesapámat, de amiket akkor mondott nekem, mái napig nem tudom elfelejteni. Szüleim nem tudnak róla, de pszichológushoz kellett járnom, ráadásul nálam alvászavarok is jelentkeztek, alvási bénulással.
Ilyenkor nagyon sokat számít a támogatásod, ülj le vele néha, nézzétek át az állásajánlatokat, légy lelkes vele szemben, ne ítélkező. Nekem nagyon sokat sokat számított volna, ha mellettem vannak, segítenek munkát találni, de nálunk mindig azt mondták, felnőtt vagyok már, oldjam meg a problémáimat. Illetve az sem árt, ha hasznosnak érezheti magát. Bízz rá több dolgot a háztartásban, járjon emberek közé. Ha más nem, akkor is legalább a postára és a boltba ő járjon, sokat tud segíteni már egy séta is, ami kimozdítja a négy fal közül.
26/N
Adj neki egy hónapot, aztán szépen kezdj összecsomagolni neki.
A hűtőt zárd le, egyen kenyeret, ha éhes, és köttesd ki a netet.
Hidd el, ha látja, hogy komolyan gondolod a kiköltöztetését, el fog kezdeni aktivizálódni, de míg csak mondogatod, és semmit nem teszel, addig neki ez így pont jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!