Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekem itthon ül hónapok...

A gyerekem itthon ül hónapok óta, nem akar dolgozni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pár hét kihagyással, amikor volt egy alkalmi munkája (azt is mi intéztük neki), itthon van október óta. Egész nap itthon ül, még ahhoz is lusta, hogy elmenjen az orvosához az aktuális leleteiért, mondván, hogy nem bírt felkelni reggel. 1-2 hónapja még legalább járt állásinterjúkra, de mostanában már az sem és nem azért mert nem hívják, hanem mert már nem is keresi nagyon az állásokat. Szoktam tőle kérdezni, hogy van-e valamilyen munka kilátásban és csak vonogatja a vállát, hogy nem nézte mostanában meg hogy úgysem veszik fel sehová. Diplomás, életerős, 24 éves lány. Ráadásul olyan végzettsége van, amire van kereslet és jól is tudna keresni vele. Nem csinál mást csak netezik egész nap. Én minimálbért keresek, a férjem évek óta rokkant nyugdíjat kap, tehát elég nehezen jövünk ki. Nem tudjuk már őt is eltartani, de hát mégsem rakhatom ki az utcára. Ti mit tennétek?
2017. febr. 21. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
28%

Ja, depressziós, a borzalmas élete miatt.. szegénykét kényszerítették diplomát szerezni, a gonosz szülei meg még el is tartják..igazatok van, minden oka megvan depresszióba senki...

Én is megmondanám neki hogy kap egy hónapot, hogy lássam a változást, addig is minden háizmunka az övé, míg otthon terpeszkedik

2017. febr. 21. 15:00
 32/72 anonim ***** válasza:
51%
30-as, igazad van. Én vidéki vagyok, és igenis lenézem a mentális betegeket. A kva anyjukat én tartom el őket, mikor nekem is annyi bajom van mint a dög, sok problémám van, ordítok, néha sírni tudnék, de fogom magam és dolgozok. A családban pont van egy ilyen élősködő aki mentális problémákra hivatkozva nem dolgozik, a felesége tartja el minimálbérből, de ő elvár mindent 15 éve merthogy ő beteg, és miért nem tellik erre, arra miért nem, mindenki hülye a rokonságban, amiért őt nem hívják sehova, disznóvágásra, stb. De tudja, hogyha meglátom, én olyat ütök rá hogy kettécsuklik.
2017. febr. 21. 15:11
 33/72 anonim ***** válasza:
88%
gyárba attól még mehetne..
2017. febr. 21. 15:11
 34/72 anonim ***** válasza:
85%

25-26-27:

Tudom, mi a depresszió. Van is beteg a környezetembe. Nem is nézem le.

De ti honnan tudjátok egy ismeretlenről rögtön, hogy biztosan depressziós?

Elég sok fiatal van, aki élősködik a szülein. Nem depressziósak.

2017. febr. 21. 15:12
 35/72 anonim ***** válasza:
100%

"30-as, igazad van. Én vidéki vagyok, és igenis lenézem a mentális betegeket. A kva anyjukat én tartom el őket, mikor nekem is annyi bajom van mint a dög, sok problémám van, ordítok, néha sírni tudnék, de fogom magam és dolgozok."

tudod minden fejben dől el van aki fele ennyiért is feküdne egész nap veled ellentétben, van aki többszörös fájdalom mellett is ugyanúgy küzdene

ezért is mentális beteg mert nem elég erős mentálisan , fáradt lehangolt stb.

2017. febr. 21. 15:13
 36/72 anonim ***** válasza:
63%

Attól még, hogy valaki diplomát szerez, és eltartják lehetnek problémái. Főképp múltban gyökerezőek, akár gyermekkorban vagy kamaszkorban történhetett vele egy traumatikus esemény, ami most jött ki valamiért(akár az elutasítások miatt), és már kész is a poszttraumás stressz szindróma.

Aki meg azt írta, hogy az ő pénzéből tartják el a mentális betegeket, az gondolkodjon el a következőn. Az ilyenek a mentális betegségüket 90%-ban nem maguknak köszönhetik, viszont ha ezen logikát követjük, akkor legközelebb mindenki kezéből verd ki a cigit, mert a kemójuk is a te pénzedből fog majd menni, mikor tüdőrákot kapnak.

2017. febr. 21. 15:17
 37/72 anonim ***** válasza:
85%

35-ös, ez az ember már 2x fenyegetőzött, hogy ezt megöli azt megöli. Próbálta már magára meg a feleségére gyújtani a házat(a felesége a rokonom), szerencsére nem sikerült, és csak pszihiátriára viszik be?

Ja és ha fogja magát ráiszik a gyógyszereire és őrjöng, azt tűrje el a rokonság... Mondjuk én nem tűröm el, de a feleségét, a rokonomat sem tudom sajnálni. Rég el kellett volna válnia...

Az emberek nagy része tele van lelki problémával, a többség mégis tudja kezelni...

És itt nem azokról beszélünk akiknek betegség/szervi elváltozás/mondjuk szülésnél nyaka köré tekeredett a köldökzsinór, és ez miatt sérült. Az ilyeneket tisztelem, és segítem őket ahol tudom, de az alja férgeket akik mentális betegségekre hivatkozva élősködnek másokon, azokat én a porba taposom ha kell...

2017. febr. 21. 15:19
 38/72 anonim ***** válasza:
84%

"Ráadásul olyan végzettsége van, amire van kereslet és jól is tudna keresni vele."

Milyen? Esetleg nem csak Te gondolod, hogy jól el tudna helyezkedni? Nézzetek utána, van valami pályakezdő támogatás a munkahelyeknél, ha jól emlékszem. Vagy pl. Munkaügyi központba be van regisztrálva? Mert ha regisztrált munkanélküli, akkor is kapnak a munkáltatók utána támogatást (kevesebb adót vagy szochót kell fizetni, nem tudom pontosan)

"Én minimálbért keresek, a férjem évek óta rokkant nyugdíjat kap, tehát elég nehezen jövünk ki. Nem tudjuk már őt is eltartani, "

Szépen le kell ülni vele beszélgetni, elmondani, mennyi a keresetetek, ebből mennyi a kiadás (mert lehet, fogalma sincs róla, sok családban nem is törődnek ezzel a fiatalok és lehet, Ti sem "terhelitek" ezzel) és utána elmagyarázni, hogy nagyon szükség lenne arra, hogy ő is keressen valamennyi pénzt, hozzájáruljon a családi kasszához.

Valóban önbizalomromboló a sok visszautasítás, de pl. amíg nem talál munkát, addig is tehermentesíthetne Téged a házimunkáktól, elfoglalhatná magát otthon vele. Pl. megtanulhatna főzni - ha még nem tud - és mire hazajössz fáradtan, addigra főtt étel is van. Éreztesd vele, hogy szükség van rá, fontos nektek, stb. Dicsérd meg gyakran a legkisebb apróságokért - hátha "életre kel" :-)

2017. febr. 21. 15:19
 39/72 anonim ***** válasza:
97%

Az emberek nagy része tele van lelki problémával, a többség mégis tudja kezelni...

egy megfázásnak is vannak fokozatai egy kis megfázással a többség még elmegy munkába , de láz és erős köhögés mellett már ágyat nyomjuk inkább.

Úgyanígy van a mentális betegekkel is . igen mindenkinek vannak problémái de azok a mindennapi problémák közé tartoznak van rá rutin h kell stb. Egy kapunyitási pánikkal küzdő fiatal számára ez még új helyzet lehet , főleg ha barátai sincsenek mert akk nem netezne egész nap gondolom. Addig jó amíg érzel egyáltalán fájddalmat problémát ha már azt sem érzed na onnantól kezdődik a mentális betegség, a depresszió stb.

NEmcsak a szervi bajokat kell komoylan venni lelki okok miatt is úgyanúgy meg lehet halni, súlyosan betegedni. tudod az ember testi,lelki szellemi lény.

2017. febr. 21. 15:35
 40/72 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondom, hogy egy depressziós ember nem tud dolgozni, annyit mondtam csak, hogy sokan ezzel nem tudnak magukban megküzdeni és segítségre van szükségük. Egy depressziós ember nem várja azt, hogy el legyen tartva, nincsenek neki alapvető dolgokon kívül más igényei, kiváltképp nem követelőzik. Fogalmatok sincs mi az a depresszió, de mégis megmondjátok, hogy mennyi gondotok van mégis tudok dolgozni. Ki mondta, hogy ez a lány nem tud dolgozni. Tud dolgozni, tud hasznos tagja lenni a társadalomnak, cask az ilyen majmok mint itt sokan cask rosszabbá tennék a helyzetét, ha látná miket írtok. Egy depressziós ember esetében az ilyen stílus amit felvesztek, nem segít semmit, csak ront a helyzeten. Persze ha nincs neki depressziója (de szerintem már abból, hogy azt mondja úgy se veszik fel sehova eléggé lerí, hogy valami nincs rendben), akkor megint semmis az amit írtam.
2017. febr. 21. 15:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!