Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóljak neki vagy hagyjam? Ha...

Szóljak neki vagy hagyjam? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Anyukám általános iskolai tanítónő, így rengeteg gyerek ismerőse van Facebookon. Általában nem igazán érdekel, ki mit oszt meg, de úgy gondolom, anyukámnak ilyen helyzetben kicsit nagyobb felelőssége van abban, hogy mit látnak a gyerekek tőle. Folyton mindenegyben blogos cikkeket, oszd meg és bevonzod a pénzt képeket, lájkold és oszd meg a beteg gyerek képét, hogy pénzt kapjon és hasonlókat oszt meg. Már más is tett megjegyzést (a háta mögött), hogy egy tanítónőnek kicsit jobban oda kéne figyelnie arra, hogy milyen példát mutat a gyerekeknek. Viszont nincs szívem kioktatni, meg nem is igazán tudom, hogy lehetne ezt úgy, hogy ne sértődjön meg. Vagy hagyjam?
2017. febr. 19. 09:50
 1/7 szántóvető ***** válasza:
47%
írj neki névtelen levelet valaki más nevében.akkor aztán kioszthatod rendesen ahogy akarod(géppel persze mert felismerné a kézírásod.)
2017. febr. 19. 10:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azért finoman jelezném neki, hogy ezt így nem illik.

Nekünk annak idején a munkahelyemen a főnökség rakott ki egy tájékoztató írást, ami tömören arról szólt, hogy bármit is teszünk a közösségi oldalon vegyük figyelembe, hogy a civil életünkben is a munkahelyünket képviseljük, így ahoz méltóan osszunk meg tartalmakat. Én egészségügyben dolgozom, így ez érthető.

2017. febr. 19. 10:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igazán elmondhatnád neki hisz anyukád nem kioktatni kell hanem mondani hogy te anyu ezt azért nem kéne mert már más is szóvá tette. Ezen ha megsérrtődik akkor az egy másik kérdés miert kell ezen megsértődni?
2017. febr. 19. 10:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

szólj neki korrekten és konkrétan, hogy nagyon nem tartod helyesnek amit csinál, különösen hogy tanítónő

próbálj beszélni vele

2017. febr. 19. 10:24
 5/7 anonim ***** válasza:
11%
Milyen gyerekeknek? Hiszen tanítónő, ami azt jelenti, hogy elsőtől negyedik osztályig tanít, max 5-6 egy tantárgyat. Namármost 13 év alatt nem lehetne elvileg facebook. A szülő meg ne papoljon, hogy milyen a tanítónő, ha ő sem tartja be a "szabályokat"!!!
2017. febr. 19. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyeneket nem csak tanítónőknek nem kellene megosztani, hanem senkinek. Mondd meg neki, hogy egyrészt nem jó, ha ezt látják a gyerekek, másrészt meg magát égeti be vele.
2017. febr. 19. 11:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mindenképpen beszélek vele.
2017. febr. 19. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!