Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha apa nem...

Mit csináljak, ha apa nem foglalkozik a lakásvásárlással, mert "ráér még"?

Figyelt kérdés

Szeptembertől Pesten fogok tanulni, megbeszéltük, hogy kapok egy lakást. Én már szeretnék július végén felköltözni, mert utána lesz a Sziget, megyek nyaralni, nem akarom utolsó pillanatra hagyni a pakolást, költözést.

Apa viszont nem foglalkozik ezzel egyáltalán, merthogy felesleges még keresgélni, lehet most megveszünk egyet, ami tetszik, de májusban jobbat találnék. Ennyi erővel sose vegyünk semmit, mert mindig találok jobbat... Pár barátnőm mondta, hogy hívjunk fel pesti ingatlanosokat, mert ők is úgy találtak lakást, erre is kértem. A válasz szintén az volt, hogy ráér még, meg hogy "jó jó, majd elintézi". Aha, azóta is...

Csak szinte előre látom, hogy ott leszek júniusban, júliusban tiszta stresszben, hogy nem találtunk még semmit. Ráadásul a nyarakat mi alapból külön töltjük, mert én megyek ezer helyre, ő is hol utazgat, hogy a Balatonnál van, hol dolgozik, szóval az kiszámíthatatlan.

2017. febr. 17. 17:11
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Időközben beszéltem anyával (most reggelinél) és mondta, hogy akkor keressek pár címet, felhívja az ingatlanos barátnőjét ő is Pesten és a jövőhét utáni héten elmegyünk megnézni párat, fent is alszunk és legalább megnyugszom. Szóval remélem találunk pár jót.:)

A "jó tanácsokat" köszönöm, hogy foglalkozzak az érettségimmel. De szerintem oda az egyik legmagasabb a pont, ahová megyek és szerintem gimnazistaként nem arról szól az élet, hogy hajnalokig tanulok. Látja anya is, hogy megteszek mindent, jól teljesítek, de mellette szeretném, hogy életem is legyen. Szóval nem leszek azért szomorú, ha esetleg csak az önköltséges verzióra vesznek fel, mert apa szülei már mondták, hogy azt finanszírozzák ők, meg hogy ne izguljak ezen. De eddig is jók az eredményeim, az érettségi pedig nem a világvége (tudom, hogy páran szeretik úgy beállítani, mintha ez lenne az életben a legnagyobb megmérettetés...).

Amúgy meg miért ne venne lakást?!:D

Sokkal ésszerűbb, mert később, ha esetleg visszaköltöznék ebbe a városba, vagy kertes házba mennék, azt kiadhatjuk, plusz bevételi forrás. Vagyunk olyan anyagi helyzetbe, hogy ez ne jelentsen gondot...

Annak meg nem lenne semmi értelme, hogy csak a lakhatásomra kidobjunk 200-300 ezreket egy hónapban az ablakon.

2017. febr. 18. 09:19
 22/33 anonim ***** válasza:
81%

Mi is jo anyagi helyzetben voltunk.Én is Pestre kerültem fel tanulni.Én a szüleimmel ugy állapodtam meg hogy 1 év albi,hogy addig eldöntöm nekem valo e a nagyváros,megy e egyáltalán a suli,és ha ott élek,akkor könnyebb lesz lakást keresni ha már ismerem hogy melyik kerületben szeretném,stb.

Nekem sem tetszett 18 éves fejjel,föleg hogy a barátaim mind kaptak lakást.

De mai felnött fejemmel már megértem a döntést.

Ülj le,beszéld meg apukáddal,találjatok valami kompromisszumot.

2017. febr. 18. 10:19
 23/33 A kérdező kommentje:

Ismerem Pestet, elég sok időt töltök ott. :)

Meg a lakásvásárlás biztos, nem azzal van a gond.

2017. febr. 18. 10:25
 24/33 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

"csak a lakhatásomra kidobjunk 200-300 ezreket egy hónapban"

Hát lehet nem a Rózsadombon kell albérletet keresni...

2017. febr. 18. 11:00
 25/33 A kérdező kommentje:

Nem ott kerestem.:)

De egy 2 szobás, normális állapotban lévő lakást nem igen lehet találni 150 ezer alatt. És erre jön még a rezsi, közös költség, plusz parkolás.

2017. febr. 18. 11:21
 26/33 anonim ***** válasza:
B.szki te nem a rakodás meg a költözködés gondjai miatt parázol, hanem azért mert amikor a szigetfeszt elkezdődik nem a jutalomlakásból tudsz startolni..fesztiválozni..
2017. febr. 18. 14:27
 27/33 anonim ***** válasza:
23%
Azt hiszi Pesten kolbászból van a kerítés.. :DD Az ilyenek fél év és sírva rohannak vissza apucihoz.
2017. febr. 18. 15:15
 28/33 anonim ***** válasza:

Mivel szeptembertől kezdődik a suli, érhető,hogy apukád szerint még ráér a dolog.

Jó nyilván gondolom ha lakást tud venni neked,akkor nem annyira szegény, de csak fél évig kéne fizetnie egy üres lakás után..Mert gondolom ő tartaná fent ..Szóval érhető,ha akkor akarja megvenni,amikor már biztos hogy felvettek és hamarosan kezdődik az egyetem.

2017. febr. 18. 15:31
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok,most olvastam el a válaszokat.

Ha albérletbe mennél,akkor mi a kutyafülének kéne neked 2 szobád lakás?

Még ha vesztek,akkor megértem,hogy a jövőre gondolva inkább 2 szobásat.

De albiba komolyan nem értem minek kéne 1 egyetemistának 2 szobás lakás.. Még ha párral költöznél is bőven elég 1 szoba.:)

De mindegy,ha lakást kapsz,akkor lakást,az is érthető,hogyha megtehetitek inkább abba fektetik a pénzt a szüleid,nem más zsebét tömik az albérlettel.

De ettől függetlenül ne követelőzz szerintem.

2017. febr. 18. 15:35
 30/33 A kérdező kommentje:

# 27

Elég jól ismerem a fővárost, 11 évet éltem ott és most is havonta többször vagyok ott. Szóval ilyen bátor kijelentéseket ne tegyél szerintem.:)

2017. febr. 18. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!