Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha apa nem...

Mit csináljak, ha apa nem foglalkozik a lakásvásárlással, mert "ráér még"?

Figyelt kérdés

Szeptembertől Pesten fogok tanulni, megbeszéltük, hogy kapok egy lakást. Én már szeretnék július végén felköltözni, mert utána lesz a Sziget, megyek nyaralni, nem akarom utolsó pillanatra hagyni a pakolást, költözést.

Apa viszont nem foglalkozik ezzel egyáltalán, merthogy felesleges még keresgélni, lehet most megveszünk egyet, ami tetszik, de májusban jobbat találnék. Ennyi erővel sose vegyünk semmit, mert mindig találok jobbat... Pár barátnőm mondta, hogy hívjunk fel pesti ingatlanosokat, mert ők is úgy találtak lakást, erre is kértem. A válasz szintén az volt, hogy ráér még, meg hogy "jó jó, majd elintézi". Aha, azóta is...

Csak szinte előre látom, hogy ott leszek júniusban, júliusban tiszta stresszben, hogy nem találtunk még semmit. Ráadásul a nyarakat mi alapból külön töltjük, mert én megyek ezer helyre, ő is hol utazgat, hogy a Balatonnál van, hol dolgozik, szóval az kiszámíthatatlan.

2017. febr. 17. 17:11
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Mégis mi lenne ezen hazugság? Lakást kapok, nem a Parlamentet.
2017. febr. 17. 18:14
 12/33 anonim ***** válasza:
83%
Február közepe van, szeptember még minimum hat hónap, hat hónap azaz fél év. Fél év alatt a németek elfoglalták Lengyelországot meg Franciaország északi részét. A szovjetek legyalulták Kelet-Európát ennyi idő alatt. Putyin az ottani olimpia idején letelefonált Szocsiba, építsék meg a kávézóját mire odaér, négy óra alatt felépítették a kedvenc kávézóját, berendezték és hívtak vendégeket. Hidd el, el lehet intézni egy lakásvásárlást is, talán valahogy mégiscsak.
2017. febr. 17. 18:15
 13/33 anonim ***** válasza:
77%
Megint egy provokáló kamukérdés.
2017. febr. 17. 18:52
 14/33 anonim ***** válasza:
91%

Leírhatnád mennyiért kerestek lakást, én most készülök meghirdetni az enyémet.

A jóvételek egy hét alatt elkelnek, folyamatosan kell nézni és egyből kell telefonálni és felutazni a friss hirdetések láttán. Csak nézni felesleges.

Az én lakásom 3 óráig volt neten, rendkívül jó vétel volt.

Ami már x ideje fentvan, azzal nem nagyon érdemes foglalkozni, nem véletlen nem kell senkinek.

2017. febr. 17. 19:02
 15/33 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nem is akar venni, csak egyszer jobb pillanatában megigérte, most pedig ciki azt mondani, hogy bocs, de mégse.
2017. febr. 17. 19:21
 16/33 anonim ***** válasza:
79%
Nyugi, még van időd. Én is kaptam lakást, de miután kiderült július végén, hogy tényleg fel is vettek. Nagyjából 20 helyet néztem meg 3 nap alatt, kb 1 óra volt az összes papírmunka, fizetéses dolog, és olyan 3-4 óra míg bejártam az áram, víz és gáz szolgáltatót. Tehát lényegében 4 napot szenteltem a lakásvásárlásra és az ügyeire. Elkezdhetsz nézegetni, de gondolj bele, hogy ha most megveszitek akkor míg be nem költözöl addig is fizetni kell a rezsit, közös költséget. Szerintem apukád ezen spórolna, miért fizetnétek ennyit, ha nincs ott senki még? Egyébként meg ráérsz keresgetni május, júniusban, hamarabb semmiképp nem keresgélnék. Ha van kérdésed nyugodtan írj privátban. 24/N
2017. febr. 17. 21:52
 17/33 anonim ***** válasza:
82%
Tán azért nem siet apád, mert - veled ellentétben - ő képben van a dolgokkal.:D Amúgy meg fel ne háborodj már azon, hogy nem ugrik neked tél közepén lakást venni, amibe majd ősztől beleteheted a kis pitsádat.
2017. febr. 17. 22:39
 18/33 anonim ***** válasza:
82%

Hát án sem vennék neked a semmire lakást, és biztos vagy te abban hogy finanszírozza az egyetemedet? Ekkora szád lenne, meg igy szarnál az érettségidbe (ugyis megvan a minimum pont) leshetnéd, hogy hol fizetnék neked egy fityinget is.

Akkor mehetsz dolgozni, és ha belerülsz államira, lehet szo lakásról.

2017. febr. 17. 22:50
 19/33 anonim ***** válasza:
60%
Tanulj, hogy ne csak fizetősre vegyenek fel.
2017. febr. 18. 00:06
 20/33 anonim ***** válasza:
35%
Ráérsz még lakást keresni julius agusztusban is ha már megvan az éretségid és felvetek az egyetemre.ezt gondolom apukád is tudja azért nem vesz neked most lakást .
2017. febr. 18. 07:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!