Mennyi a reális rezsi költség? úgy érzem édesanyám le akar húzni minket!
Szüleim telkére építkeztünk, ők is ketten vannak, egyenlőre mi is a párommal, ma számolgattam és a rezsivel valami nagyon nincs rendben, ő azt mondta mikor legutóbb kértem hogy számolják át mennyit adjunk hogy fele fele legyen de anya nem akarta, na már most,
Ezeket kellett februárban fizetni:
Villany éves díj: 32.000-
Oney hitelük van:19.000-
Víz:7.000-
Tv: 4.000-
Hulladék: 3.000-
Gáz: 4.500-
Nos ez bő 70.000ft én pedig rezsibe adtam 40.000 ft-ot szerintem mi marhára rosszul járunk, én nem rajtuk akarok meggazdagodni de szerintem egy szülő gyerek kapcsolatában egyik oldalról se legyen lehúzás, ne verjük át a másikat!
Átlag hónapban is minimum adok 20.000ftot és mondjuk van hogy kifizetem a gázt!
Fával tüzelünk, ők is, nekünk vizteres kandallónk van ami azt jelenti csak egy helyen kell tüzelni és "meleg" van a szobába és a fürdőbe, ők a konyhába és a szobába is tüzelnek de fát is úgy szoktuk hogy mindenki vesz havonta 1-1 kocsival szerintem itt sem mi járunk jól...
Tapasztalatból mondom, hogy nincs olyan, hogy pluszba kell fizetni áramot, de nem kell a havit.
Miért KELL táppénzen lenned?
Csak nálunk van 100ezer ft felet a villany havi szinten? (4 fő)
villanybojlerünk van és folyton megy maxon..
tv max 1 óraig ha megy.
4 telefont töltünk este.
a villany ledes
Mérōórákat rakasd fel, ha még lehetséges.
Fát vegyetek külön.
Minden másról meg kérd el a számlàt és a felét add oda, évvégi elszàmolóknál ugyanez. Ha a hitelhez tényleg nincs közöd, akkor az az ō részük. Olyan nincs, hogy anyukád nem akarja megmutatni a csekket. Mondd meg neki, ha nem mutatja meg, nem fizettek. Vezessétek egy naplóban, hogy adott hónapban mire mennyit adtatok.
Egyébként nem biztos, hogy lehúznak. De ha vezeted, majd meglátod.
Pl. Január
- Víz:
- Villany:
- Gáz:
- Kommunális:
- Tv, net:
- Egyéb/pl. villany éves/:
Minden számlát megnézel, és a felét odaadod. Ezt minden hónapban leírod, így tudni fogod, hogy mennyi a rezsitek. Fàt meg vegyetek külön, biztos van valahol hely ahol tárolhatjátok.
Minden számlát kérj el és a felét fizesssétek, fát meg külön vegyetek és tároljátok, mindenki a sajátjával fűtsön!
Nem lehetne utólag külön villanyórát szereltetni? Az lenne a legtisztább.
sárga csekket kezedbe veszed és megnézed
mért kel tölük kérdezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!