Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi a reális rezsi költség?...

Mennyi a reális rezsi költség? úgy érzem édesanyám le akar húzni minket!

Figyelt kérdés

Szüleim telkére építkeztünk, ők is ketten vannak, egyenlőre mi is a párommal, ma számolgattam és a rezsivel valami nagyon nincs rendben, ő azt mondta mikor legutóbb kértem hogy számolják át mennyit adjunk hogy fele fele legyen de anya nem akarta, na már most,

Ezeket kellett februárban fizetni:

Villany éves díj: 32.000-

Oney hitelük van:19.000-

Víz:7.000-

Tv: 4.000-

Hulladék: 3.000-

Gáz: 4.500-

Nos ez bő 70.000ft én pedig rezsibe adtam 40.000 ft-ot szerintem mi marhára rosszul járunk, én nem rajtuk akarok meggazdagodni de szerintem egy szülő gyerek kapcsolatában egyik oldalról se legyen lehúzás, ne verjük át a másikat!

Átlag hónapban is minimum adok 20.000ftot és mondjuk van hogy kifizetem a gázt!

Fával tüzelünk, ők is, nekünk vizteres kandallónk van ami azt jelenti csak egy helyen kell tüzelni és "meleg" van a szobába és a fürdőbe, ők a konyhába és a szobába is tüzelnek de fát is úgy szoktuk hogy mindenki vesz havonta 1-1 kocsival szerintem itt sem mi járunk jól...

2017. febr. 15. 15:15
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
71%

Tapasztalatból mondom, hogy nincs olyan, hogy pluszba kell fizetni áramot, de nem kell a havit.

Miért KELL táppénzen lenned?

2017. febr. 15. 19:23
 32/39 anonim ***** válasza:
29%
36 négyzetméteres ház? Nálunk a nappali, étkező akkora..
2017. febr. 15. 19:30
 33/39 anonim válasza:
0%

Csak nálunk van 100ezer ft felet a villany havi szinten? (4 fő)

villanybojlerünk van és folyton megy maxon..

tv max 1 óraig ha megy.

4 telefont töltünk este.

a villany ledes

2017. febr. 15. 22:31
 34/39 anonim ***** válasza:
82%

Mérōórákat rakasd fel, ha még lehetséges.

Fát vegyetek külön.

Minden másról meg kérd el a számlàt és a felét add oda, évvégi elszàmolóknál ugyanez. Ha a hitelhez tényleg nincs közöd, akkor az az ō részük. Olyan nincs, hogy anyukád nem akarja megmutatni a csekket. Mondd meg neki, ha nem mutatja meg, nem fizettek. Vezessétek egy naplóban, hogy adott hónapban mire mennyit adtatok.

Egyébként nem biztos, hogy lehúznak. De ha vezeted, majd meglátod.

Pl. Január

- Víz:

- Villany:

- Gáz:

- Kommunális:

- Tv, net:

- Egyéb/pl. villany éves/:

Minden számlát megnézel, és a felét odaadod. Ezt minden hónapban leírod, így tudni fogod, hogy mennyi a rezsitek. Fàt meg vegyetek külön, biztos van valahol hely ahol tárolhatjátok.

2017. febr. 16. 00:00
 35/39 anonim ***** válasza:
82%

Minden számlát kérj el és a felét fizesssétek, fát meg külön vegyetek és tároljátok, mindenki a sajátjával fűtsön!

Nem lehetne utólag külön villanyórát szereltetni? Az lenne a legtisztább.

2017. febr. 16. 11:59
 36/39 anonim ***** válasza:
88%
Ja és minden hónapban diktáljátok be a villanyóra állást a szolgáltatónak (lehet telefonon és neten is), így annyi lesz havonta a számla, amennyit tényleg elhasználtatok és akkor nem kell majd az éves elszámolókor 30-40ezret ráfizetnetek!
2017. febr. 16. 12:06
 37/39 anonim ***** válasza:
73%
100 ezer a havi villanyszámla..? Gyárat üzemeltettek a kertben?
2017. febr. 18. 14:18
 38/39 anonim ***** válasza:
50%
Irjatok mindent fel es közösen fizessétek.
2017. febr. 19. 09:41
 39/39 anonim ***** válasza:
40%

sárga csekket kezedbe veszed és megnézed

mért kel tölük kérdezni

2017. márc. 22. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!