Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi a reális rezsi költség?...

Mennyi a reális rezsi költség? úgy érzem édesanyám le akar húzni minket!

Figyelt kérdés

Szüleim telkére építkeztünk, ők is ketten vannak, egyenlőre mi is a párommal, ma számolgattam és a rezsivel valami nagyon nincs rendben, ő azt mondta mikor legutóbb kértem hogy számolják át mennyit adjunk hogy fele fele legyen de anya nem akarta, na már most,

Ezeket kellett februárban fizetni:

Villany éves díj: 32.000-

Oney hitelük van:19.000-

Víz:7.000-

Tv: 4.000-

Hulladék: 3.000-

Gáz: 4.500-

Nos ez bő 70.000ft én pedig rezsibe adtam 40.000 ft-ot szerintem mi marhára rosszul járunk, én nem rajtuk akarok meggazdagodni de szerintem egy szülő gyerek kapcsolatában egyik oldalról se legyen lehúzás, ne verjük át a másikat!

Átlag hónapban is minimum adok 20.000ftot és mondjuk van hogy kifizetem a gázt!

Fával tüzelünk, ők is, nekünk vizteres kandallónk van ami azt jelenti csak egy helyen kell tüzelni és "meleg" van a szobába és a fürdőbe, ők a konyhába és a szobába is tüzelnek de fát is úgy szoktuk hogy mindenki vesz havonta 1-1 kocsival szerintem itt sem mi járunk jól...

2017. febr. 15. 15:15
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Van az éves elszámolás a villany és egyéb szolgáltatóknál is, fizetsz havonta egy átlag díjat és ha kevesebb év végén akkor rá kell fizetni január-februárban.
2017. febr. 15. 15:45
 12/39 anonim ***** válasza:
93%

Miért nem köttetél be külön villany-, víz-, és gázórát, amikor építkeztél? Ja, hogy az többszázezerbe került volna. Miért nem külön telekre építkeztél? Ja, hogy az még pár millió lett volna. Szóval a szüleid megengedték, hogy az ö telkükre épülj, az ö közüzemi hálózatukat használd, amivel több millát spóroltál és itt filléreskedsz a havi számlákon? Gratulálok, korrekt ember vagy.

Egyébként a mi rezsink panelban:

Villany: 9500 Ft

Hidegvíz: 5000 Ft

Melegvíz + fütés télen: 25000-30000 Ft

Melegvéi nyáron: 8000 Ft.

Kábeltv: 9000 Ft.

Szóval egyáltalán nem sok, amit kér. De ha sokallod, köttesd be a közmüveket magatokhoz is.

2017. febr. 15. 15:52
 13/39 anonim ***** válasza:
62%

Az én szüleim még bérleti díjat is fizettettek velem, mikor ott laktunk a barátommal. A rezsibe nyilván beszálltam volna, de azért ez így kemény volt. Pár hónap után inkább eljöttünk albérletbe, így még olcsóbban jövünk ki, mint otthon.

A rezsi (víz és villany) átlag 4-5 ezer forintra jön ki havonta, szemét és kábeltv díjat nem kérnek. Télen fát veszünk, fél köbméterenként, ami 7000 ft. Alapból egy hónapra elég, de most a nagy hidegekben 2 hetente kellett venni. Ezen kívül még van mindkettőnknek telefonszámlája, más kiadás nincs.

2017. febr. 15. 16:00
 14/39 anonim ***** válasza:
92%

Amiket felsoroltál összegeket az két háztartásra nagyon is alacsony.

Szerintem ezek már a felezett összegek és ezt kellene fizetned.

2017. febr. 15. 16:04
 15/39 anonim ***** válasza:
11%

Nem a kérdéshez kapcsolódik a válaszom, de az itt olvasottakról jutott eszembe:

Akik 8-10ezer forintot számolnak egy havi villanyra, ott milyen elektromos eszközök vannak? Párommal 75 nm-en lakunk, a lakás összes villanykörtéjét lecseréltük ledesre, a szagelszívó a konyhában elvileg sok áramot fogyaszt, de csak olajos-szagos ételek készítésekor kapcsoljuk be, TV-nk nincs, csak laptop, ez minden este megy órákon át, plusz mindkettőnk telója be van dugva töltőre egész éjjel. A mosógép heti 6-7x megy, és természetesen hűtőnk is van, és mikró is. És elmúlt hónapban pl. 600 ft volt a villanyszámla (havi elszámolás).

Nem dicsekvésből írom, tényleg érdekel, mi okozhat ilyen irreális eltéréseket az áramfogyasztásban.

2017. febr. 15. 16:11
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hitelük felét te fizeted, jófejségböl, vagy bármi, akkor ez egy jó elosztás, amit írtál. Mi is felesben fizetjük anyám hitelét, mert amikor felvette, akkor még engem eltartott.

A rezsitek egyébként megdöbbentően alacsony. Leírom a minket, 4 fő, 140 nm, 2 lakás:

Villany: havi 30-40 között

Gáz: havi 25

Telefon, net, tv: havi 15

Csatorna, víz: havi 15

Biztosítás: havi 10

Hitel: havi 30

2017. febr. 15. 16:18
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
15 ha 600 ft az áram számlád, akkor nézz utána hogyan van bekötve, mert nagyon meg fognak büntetni, ez irreálisan kevés.
2017. febr. 15. 16:21
 18/39 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem meg fogd be a szád, mert SOKKAL jobban jártatok, mintha külön kellett volna építkeznetek.

Bár bennem fel merült volna szülőként, hogy közös villanyon-gázon leszek a gyerekkel, éppen ezért.

Az lett volna a minimum, hogy akkor megcsináltatjátok a házatokban a saját órákat - ja, hogy az pár százezer? Hát, ez van, de akkor nektek is egyszerább lenne... most már mindegy, de én a helyetekben sürgősen! elintézném a dolgot.

Mellékesen havi 20 000 az lószar, a 40 000 az reális. Nekünk két emberre 55 000 volt a rezsi - bár ebből a másik fél kétszer engedte legalább teli a kádat egy nap, szal a vízszámlán egy tízest simán megspórolhattunk volna... mindegy.

2017. febr. 15. 16:22
 19/39 anonim ***** válasza:
94%
15ös, nálunk: mivel két lakás, így két villanybojler, három tv, riasztó, 2 elektromos tűzhely, két laptop, és egy régebbi asztali számítógép, 11 helyiség világítása, páraelszívó, kisebb konyhai eszközök
2017. febr. 15. 16:23
 20/39 anonim ***** válasza:
92%
ja igen, a két mosógép és két mosogatógép kimaradt. Utolsó voltam
2017. febr. 15. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!