Bazsynka kérdése:
Áfát kell fizetnem? Reális ez a plusz költség a fent említett árakból? A plusz áfát és vámot miért nem a ruha 200$-os árából számolták, hogy vehetik bele a szállítás és már előre fizetett vám díjat?
Figyelt kérdés
Jött nekem egy ruha amit megbontottak vámon. Bekérték a számlát,eredmény: fizessek nagyobb vámot;fizessek áfát.A vám és az áfa költségét nem a ruha értékéből azaz a 200$-ból hanem a már 50$-val megnövelt összeg után számolták amit én előre fizettem a vámra, szállításra.Kb 400$-ba jött ki a ruha amit 250-ért vettem vámmal és szállítással.2014. márc. 28. 17:17
3/5 anonim válasza:
"amit én előre fizettem a vámra"
Mivan? Kinek fizettél te előre a vámra és az áfára?!
4/5 anonim válasza:
Bekerülési értéket számolnak, amibe beletartozik a vám és a szállítási költség is. Ebből adózol. Import esetén itthon te fizeted az áfat. Legközelebb az előtt tájékozódj mielőtt belekezdesz valamibe.
5/5 anonim válasza:
Szia!
A postaköltség nem vám és ÁFA köteles, feltéve,ha reális.
Pl. egy ruha 20$ és a szállítás 150$, akkor az nem valószínű. Fordítva már elképzelhető.
Rossz vámolásnál a postaimportnál lehet reklamálni, ami persze jó sokáig elhúzódhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!