Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Áfát kell fizetnem? Reális ez...

Bazsynka kérdése:

Áfát kell fizetnem? Reális ez a plusz költség a fent említett árakból? A plusz áfát és vámot miért nem a ruha 200$-os árából számolták, hogy vehetik bele a szállítás és már előre fizetett vám díjat?

Figyelt kérdés
Jött nekem egy ruha amit megbontottak vámon. Bekérték a számlát,eredmény: fizessek nagyobb vámot;fizessek áfát.A vám és az áfa költségét nem a ruha értékéből azaz a 200$-ból hanem a már 50$-val megnövelt összeg után számolták amit én előre fizettem a vámra, szállításra.Kb 400$-ba jött ki a ruha amit 250-ért vettem vámmal és szállítással.

2014. márc. 28. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
mert ez a törvény.
2014. márc. 28. 17:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez mindig is így volt.
2014. márc. 28. 20:53
 3/5 anonim ***** válasza:

"amit én előre fizettem a vámra"

Mivan? Kinek fizettél te előre a vámra és az áfára?!

2014. márc. 28. 21:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Bekerülési értéket számolnak, amibe beletartozik a vám és a szállítási költség is. Ebből adózol. Import esetén itthon te fizeted az áfat. Legközelebb az előtt tájékozódj mielőtt belekezdesz valamibe.
2014. márc. 30. 19:02
 5/5 anonim válasza:

Szia!

A postaköltség nem vám és ÁFA köteles, feltéve,ha reális.

Pl. egy ruha 20$ és a szállítás 150$, akkor az nem valószínű. Fordítva már elképzelhető.

Rossz vámolásnál a postaimportnál lehet reklamálni, ami persze jó sokáig elhúzódhat.

2014. máj. 21. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!