Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi a reális rezsi költség?...

Mennyi a reális rezsi költség? úgy érzem édesanyám le akar húzni minket!

Figyelt kérdés

Szüleim telkére építkeztünk, ők is ketten vannak, egyenlőre mi is a párommal, ma számolgattam és a rezsivel valami nagyon nincs rendben, ő azt mondta mikor legutóbb kértem hogy számolják át mennyit adjunk hogy fele fele legyen de anya nem akarta, na már most,

Ezeket kellett februárban fizetni:

Villany éves díj: 32.000-

Oney hitelük van:19.000-

Víz:7.000-

Tv: 4.000-

Hulladék: 3.000-

Gáz: 4.500-

Nos ez bő 70.000ft én pedig rezsibe adtam 40.000 ft-ot szerintem mi marhára rosszul járunk, én nem rajtuk akarok meggazdagodni de szerintem egy szülő gyerek kapcsolatában egyik oldalról se legyen lehúzás, ne verjük át a másikat!

Átlag hónapban is minimum adok 20.000ftot és mondjuk van hogy kifizetem a gázt!

Fával tüzelünk, ők is, nekünk vizteres kandallónk van ami azt jelenti csak egy helyen kell tüzelni és "meleg" van a szobába és a fürdőbe, ők a konyhába és a szobába is tüzelnek de fát is úgy szoktuk hogy mindenki vesz havonta 1-1 kocsival szerintem itt sem mi járunk jól...

2017. febr. 15. 15:15
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

A mi lakásunk 36nm anyáék olyan 50 nem tudom pontosan.

Egyébként engem nem az a havi 20 ezer forint aggaszt hanem az hogy ma tudtam meg hogy sem januárban sem februárban nem kellett a villanyt fizetni csak ezt a 32.000ftot és én januárban is oda adtam rá, ebben a hónapban is plusz oda adtam hisz úgy volt meg a 40 ezer mert, 20at mindig adok, plusz a 16ezres éves villany (32nek a fele) plusz gázszámlát is én fizettek, tudja hogy milyen szűkösen élünk ha azt mondja januárba meg ebben a hónapban hogy adjak 5.000ftaal kevesebbet az nagyon jól esett volna. Jön a baba nálunk és tudja hogy táppénzre kerültem ami már minusz 40.000.

2017. febr. 15. 16:26
 22/39 A kérdező kommentje:
Fával fűtünk mint elmondtam nem gázzal és az így nekünk 45ezer forint mert 25.000veszünk fát
2017. febr. 15. 16:28
 23/39 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, ha ez megnyugtat sehol nem úsznád meg kettőtök rezsijét 20 ezerből, még a duplájából is nehezen....
2017. febr. 15. 16:31
 24/39 anonim ***** válasza:
56%

Nem fogja azt mondani, azért kérd el a számlákat.

Nagynéném is folyton lehúzott a rezsivel, aztán mikor a "gázpénzből" vette az új cipőjét, vagy táskáját, akkor szépen elkértem tőle az összes számlát, összeadtam, elfeleztem, és ezt minden hónapban. Aztán meg a kajapénzzel próbált kooperálni, mire egyszerűen áttértem saját élelmezésre, ne rajtam akarjon meggazdagodni.

2017. febr. 15. 16:33
 25/39 anonim ***** válasza:
87%

Mar startbol elcsesztetek hogy nem a sajat telekre epitettetek, vagy ezek utan legalabb sajat gaz/villany/viz orakat tetetni.

hogy fele fele legyen de anya nem akarta, na már most, - Akkor kellett volna sarkadra allni. Most vagy fizetsz vagy veszekszel.

2017. febr. 15. 16:41
 26/39 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon egyszerű, elkéred a számlákat, mindent összeadtok (kivéve a hitelt, mert az az övék egyedül) és feleztek. Akkor mindenki pontosan annyit fizet, amennyi a rá eső rész. Ha éves elszámolásnál még kell befizetni, akkor azt is felezitek. Ha valahonnan esetleg jár vissza pénz, akkor azt is felezitek. Basszus, általános iskolai matematika. Nem igaz, hogy ezt nem tudjátok megcsinálni! Ne találgassatok a számokat illetően, hanem fogjátok a papírokat és nézzétek meg, hogy melyik számla mekkora összegről szól!
2017. febr. 15. 16:59
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

15-ös, ha nem hagytál el véletlenül egy 0-át, és tényleg 600ft a villanyszámlátok, nagyon hamar keresd fel a szolgáltatót, mert nem mér az órátok.

Megütöd a bokád, mert meg fognak büntetni.

Egyébként nekünk 35m2-es lakásban 16000ft is szokott lenni a villanyszámla, de itt éjjel-nappal megy a gamer, nagyfogyasztású számítógép, és állandóan kipancsolom az összes melegvizet a villanybojlerből, szóval nálunk ez nem is meglepetés :)

Kérdező, nekem teljesen korrektnek tűnik az összeg, így télen mi sem ússzuk meg ebben a kis lakásban 40-nél olcsóbban a rezsit, pedig nem kell agyon fűteni, és ketten vagyunk.

Ha valami nem stimmel, üljetek le minden hónapban a számlákkal, és felezzétek el az összeget.

2017. febr. 15. 17:34
 28/39 anonim ***** válasza:
62%
ha oda építkeztél akkor nyelsz szépen
2017. febr. 15. 17:57
 29/39 anonim ***** válasza:
46%
fizesd ki a telekárát és utána pampogj, addig meg igenis többet fizessetek
2017. febr. 15. 18:01
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyedül egy kis lakásban több a villanyszámlám mint nektek 4 emberre 2 házban.

Hogyan csináljátok?

2017. febr. 15. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!