Mennyi a reális rezsi költség? úgy érzem édesanyám le akar húzni minket!
Szüleim telkére építkeztünk, ők is ketten vannak, egyenlőre mi is a párommal, ma számolgattam és a rezsivel valami nagyon nincs rendben, ő azt mondta mikor legutóbb kértem hogy számolják át mennyit adjunk hogy fele fele legyen de anya nem akarta, na már most,
Ezeket kellett februárban fizetni:
Villany éves díj: 32.000-
Oney hitelük van:19.000-
Víz:7.000-
Tv: 4.000-
Hulladék: 3.000-
Gáz: 4.500-
Nos ez bő 70.000ft én pedig rezsibe adtam 40.000 ft-ot szerintem mi marhára rosszul járunk, én nem rajtuk akarok meggazdagodni de szerintem egy szülő gyerek kapcsolatában egyik oldalról se legyen lehúzás, ne verjük át a másikat!
Átlag hónapban is minimum adok 20.000ftot és mondjuk van hogy kifizetem a gázt!
Fával tüzelünk, ők is, nekünk vizteres kandallónk van ami azt jelenti csak egy helyen kell tüzelni és "meleg" van a szobába és a fürdőbe, ők a konyhába és a szobába is tüzelnek de fát is úgy szoktuk hogy mindenki vesz havonta 1-1 kocsival szerintem itt sem mi járunk jól...
A mi lakásunk 36nm anyáék olyan 50 nem tudom pontosan.
Egyébként engem nem az a havi 20 ezer forint aggaszt hanem az hogy ma tudtam meg hogy sem januárban sem februárban nem kellett a villanyt fizetni csak ezt a 32.000ftot és én januárban is oda adtam rá, ebben a hónapban is plusz oda adtam hisz úgy volt meg a 40 ezer mert, 20at mindig adok, plusz a 16ezres éves villany (32nek a fele) plusz gázszámlát is én fizettek, tudja hogy milyen szűkösen élünk ha azt mondja januárba meg ebben a hónapban hogy adjak 5.000ftaal kevesebbet az nagyon jól esett volna. Jön a baba nálunk és tudja hogy táppénzre kerültem ami már minusz 40.000.
Nem fogja azt mondani, azért kérd el a számlákat.
Nagynéném is folyton lehúzott a rezsivel, aztán mikor a "gázpénzből" vette az új cipőjét, vagy táskáját, akkor szépen elkértem tőle az összes számlát, összeadtam, elfeleztem, és ezt minden hónapban. Aztán meg a kajapénzzel próbált kooperálni, mire egyszerűen áttértem saját élelmezésre, ne rajtam akarjon meggazdagodni.
Mar startbol elcsesztetek hogy nem a sajat telekre epitettetek, vagy ezek utan legalabb sajat gaz/villany/viz orakat tetetni.
hogy fele fele legyen de anya nem akarta, na már most, - Akkor kellett volna sarkadra allni. Most vagy fizetsz vagy veszekszel.
15-ös, ha nem hagytál el véletlenül egy 0-át, és tényleg 600ft a villanyszámlátok, nagyon hamar keresd fel a szolgáltatót, mert nem mér az órátok.
Megütöd a bokád, mert meg fognak büntetni.
Egyébként nekünk 35m2-es lakásban 16000ft is szokott lenni a villanyszámla, de itt éjjel-nappal megy a gamer, nagyfogyasztású számítógép, és állandóan kipancsolom az összes melegvizet a villanybojlerből, szóval nálunk ez nem is meglepetés :)
Kérdező, nekem teljesen korrektnek tűnik az összeg, így télen mi sem ússzuk meg ebben a kis lakásban 40-nél olcsóbban a rezsit, pedig nem kell agyon fűteni, és ketten vagyunk.
Ha valami nem stimmel, üljetek le minden hónapban a számlákkal, és felezzétek el az összeget.
Nekem egyedül egy kis lakásban több a villanyszámlám mint nektek 4 emberre 2 házban.
Hogyan csináljátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!