Anya nem engedi, hogy szóljak a felettünk lakónak, amiért az nagyon hangos. Szólnátok így is?
Egy 91 éves öregasszony lakik felettünk, aki egész nap bömbölteti a tv-t. Reggel 8-tól éjjel 1-ig.
Eleinte még toleráns voltam, de már majdnem egy éve lakunk itt és kezdek megőrülni. Szó szerint értem, amit felettem a tv-ben mondanak. Nem tudokr endesen aludni, tanulni...
Anya szerinte illetlenség szólni, mert a néninek lehet, ez az egyetlen szórakozása. Emiatt kicsit bűntudatom van,ezért nem szóltam még fel. :/
Szerintem menj oda és udvariasan kérd meg, hogy halkítsa le a TV-t, mert lehallatszik.
Anyádnak meg ne szólj, csak rá ne jöjjön.
Tudom, hogy nagyot hall, nem értem, hogy egyeseknek ez miért nem egyértelmű.. De ettől még nekem is jgom van a pihenéshez.
Amúgy felmentem szólni, lehallkították kicsit. Így is hallom, de már nem olyan zavaró.
Nálunk a nagypapám hallás károsult.
Mielőtt elment volna nyugdíjban olyan
helyen dolgozott ahol a sok gép zaja
végett "süketedett" meg.Persze nem szó
szerint,de mi így mondjuk.:D Na szóval
a nagypapáméknál is mikor szól a tv(kertes ház,a szomszédok azért nem hallják át),az valami nagyon hangos.Jó az idős nénike is biztos nem érzi hogy hangos,mert nyilván ő is máshogy hallja meg te is.Egy darabig toleráns lennék,majd szólnék. Nálunk is mikor nagypapámnak szólunk hogy már számunkra túl hangos,vissza vesz. :) Ezt a kérést bántás nélkül is fel lehet hozni.
Én lehet ajánlanám a hallókészüléket is ha van rokona aki ott él.Persze ezt rossz szándék nélkül. Csak így mind a ketten jól jártok. Te tudsz pihenni/tanulni a néni meg tud tv-t nézni.De a füles is jó ötlet!
Természetesen lehet udvariasan szólni.
Viszont majd akkor mit csinálsz, ha elköltözik a mennyországba, és odajön egy kismama a három gyerekével, vagy egy roma család a 8 gyerekével?
Nekik is szólsz majd??
Vagyis örüljél, mert lehetne rosszabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!