Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya nem engedi, hogy szóljak...

Anya nem engedi, hogy szóljak a felettünk lakónak, amiért az nagyon hangos. Szólnátok így is?

Figyelt kérdés

Egy 91 éves öregasszony lakik felettünk, aki egész nap bömbölteti a tv-t. Reggel 8-tól éjjel 1-ig.

Eleinte még toleráns voltam, de már majdnem egy éve lakunk itt és kezdek megőrülni. Szó szerint értem, amit felettem a tv-ben mondanak. Nem tudokr endesen aludni, tanulni...

Anya szerinte illetlenség szólni, mert a néninek lehet, ez az egyetlen szórakozása. Emiatt kicsit bűntudatom van,ezért nem szóltam még fel. :/

2017. febr. 7. 20:53
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
97%

Szerintem menj oda és udvariasan kérd meg, hogy halkítsa le a TV-t, mert lehallatszik.

Anyádnak meg ne szólj, csak rá ne jöjjön.

2017. febr. 7. 21:24
 12/28 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nagyot hall, nem értem, hogy egyeseknek ez miért nem egyértelmű.. De ettől még nekem is jgom van a pihenéshez.

Amúgy felmentem szólni, lehallkították kicsit. Így is hallom, de már nem olyan zavaró.

2017. febr. 7. 21:33
 13/28 anonim ***** válasza:
21%
Vegyél neki könyvet, és hátha azzal lefoglalja magát! Olvasást lehet csöndben is csinálni, még a nagy mértékben halláskárosult embereknek is!
2017. febr. 7. 21:35
 14/28 anonim ***** válasza:
90%
Ez nehez ugy. Szerintem azert uvoltteti, mert nagyot hall ennyi idosen. Otthon ul gondolom egesz nap, ez az egy oromforrasa van talan, de ha halk, azt nem hallja. De persze jogos, hogy teged zavar, nyilvan te is elned a sajat eleted. Foleg ejjel lehet zavaro. De hat az oregek rosszul alszanak, megertem ezt is. Hat talan azt megprobalnam vele megbeszelni, hogy ejjel olvasson inkabb, vagy fulhallgaton hallgasson radiot, hogy legalabb aludni tudj. Mert hat attol, hogy o idos, meg neked is jogod van a nyugihoz.
2017. febr. 7. 21:46
 15/28 anonim ***** válasza:
18%
Nyomj be valami jó zúzós Black Metált...de az úgy bömböljön hogy beleremegjen a ház
2017. febr. 7. 21:59
 16/28 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk a nagypapám hallás károsult.

Mielőtt elment volna nyugdíjban olyan

helyen dolgozott ahol a sok gép zaja

végett "süketedett" meg.Persze nem szó

szerint,de mi így mondjuk.:D Na szóval

a nagypapáméknál is mikor szól a tv(kertes ház,a szomszédok azért nem hallják át),az valami nagyon hangos.Jó az idős nénike is biztos nem érzi hogy hangos,mert nyilván ő is máshogy hallja meg te is.Egy darabig toleráns lennék,majd szólnék. Nálunk is mikor nagypapámnak szólunk hogy már számunkra túl hangos,vissza vesz. :) Ezt a kérést bántás nélkül is fel lehet hozni.

Én lehet ajánlanám a hallókészüléket is ha van rokona aki ott él.Persze ezt rossz szándék nélkül. Csak így mind a ketten jól jártok. Te tudsz pihenni/tanulni a néni meg tud tv-t nézni.De a füles is jó ötlet!

2017. febr. 7. 22:19
 17/28 anonim ***** válasza:
3%

Természetesen lehet udvariasan szólni.

Viszont majd akkor mit csinálsz, ha elköltözik a mennyországba, és odajön egy kismama a három gyerekével, vagy egy roma család a 8 gyerekével?

Nekik is szólsz majd??

Vagyis örüljél, mert lehetne rosszabb is.

2017. febr. 7. 22:41
 18/28 anonim ***** válasza:
Mit szokott nézni? :D
2017. febr. 7. 22:58
 19/28 anonim ***** válasza:
30%
Nyilván már alig hall, szólni kell neki hogy titeket vagy téged ez zavar. Oldja meg. Engem pont nem érdekelne hogy öreg, az se ha ezek az utolsó napjai, engem zavar és kész. A rendőrt is simán ráhívnám, semmivel nem különb mintha egy fiatal bömbölteti a zenét este 10 után. És ha ez az egyetlen szórakozása a néninek? Mi a fontosabb: a te nyugalmad vagy egy vadidegen ember? Nehogy bűntudatod legyen egy vadidegen ember miatt!!
2017. febr. 8. 00:01
 20/28 anonim ***** válasza:
23%
Nálunk is ez a helyzet. Csak nálunk a néni alzheimer kóros. Hiába mondtam a férjemnek, hogy ne menjen fel....mert hiába szól neki, 5 perc múlva úgy se emlékszik. Nem tudhatod, hogy nálatok nem ugyanez a helyzet.
2017. febr. 8. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!