Mért örülnek jobban az emberek, ha fiuk születik mintha lányuk?
Oltári nagy baromságot írt az egyik válaszoló. Nagymamám lebetegedett, az összes unokája közül csak én voltam az, aki a vizsgaidőszak kellős közepén ment ápolni, takarítani, főzni rá. A család másik szárnyában viszont egy fiú volt, aki egész nyáron vigyázott az unokahugaira, míg a bátyja, nővére feléjük sem bagózott. A gondoskodás, törődés nem kromoszóma függvénye, hanem az emberben vagy ott leledzik a belső kényszer vagy sem. Személyiségtől, mentalitástól függ.
21/ LÁNY
# 2
Aham. Nálunk anyám és én lapátoltuk a havat, miközben az öcsém és a bátyám meresztette a seggét. Egy villanykörtét képtelenek kicserélni. Hagyjuk már ezt a demagóg dumát, hogy a ház körüli munka meg férfiak, mindenhol azt látom, hogy ez csak kifogás a lustálkodásra, mert az asszonyok úgyis megcsinálják azt is.
Én is találkoztam már az ilyen "fiad lesz vagy abortuszod?" vicceskedőkkel. De az a vicc,hogy ez nem vicc.
Sokan még mindig le vannak ragadva és nem tartják a nőket ugyanolyan értékű embernek.
Szerintem ez nagyon primitív felfogás, semmivel sem különb egy férfi egy nőtől. Jó, nyilván a férfiak inkább képesek komolyabb fizikai feladatok ellátására is.A nők pedig jobbak a pepecselős,aprólékos feladatokban.
Szóval vannak apró külöbségek, de ma már egyre inkább eltűnnek. Ugyanúgy nők is végeznek fizikai munkát, ugyanúgy meg tudják csinálni a ház körüli teendőket stb. De a férfiak is ugyanúgy vállalhatnak korábban "nőiesnek" titulált munkákat, és ugyanúgy kitakaríthatnak otthon,főzhetnek stb. Egyre inkább elmosódnak a férfi és női szerepek.És ez nem akkora baj szerintem.
Egy szó mint száz,aki értelmes,normális felfogású ember, az ugyanúgy örül a fiú vagy lány gyermeknek.
De vannak olyan országok,ahol még mindig megvan ez,hogy a lány gyerekeket inkább abortálják.
Egyébként fun fact,hogy a férfitól függ a gyerek neme. Mégis ők szoktak a legjobban felháborodni és a nőket hibáztatni,ha nem olyan nemű lesz,amit akarnak:D
" A fiúk viszik tovább a család nevét! ők adják tovább a család nevét. "
Ez nem törvényszerű, főleg manapság, amikor a legtöbb nő megtartja a saját nevét, amit utána megkaphat a gyerek is, főleg ha szebb vagy érdekesebb mint egy Kovács, Kiss... (Bocsánat az ilyen nevűektől.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!