Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért örülnek jobban az emberek...

Mért örülnek jobban az emberek, ha fiuk születik mintha lányuk?

Figyelt kérdés
2017. febr. 7. 00:06
1 2 3 4
 11/38 anonim válasza:
5%
Én pl.nagyon örülnék,ha lenne egy fiútestvérem vagy apai ágon rokon fiú unokatestvére(i)m.De nincs,így gyakorlatilag rajtam múlik minden.Ha nem lesz fiúgyermek,vége a családnak :(
2017. febr. 7. 02:05
 12/38 anonim ***** válasza:
76%

Azért van itt elvétve egy-két idióta úgy látom.

Kedves utolsó válaszoló! Nem attól fog kihalni a családod, hogy senki nem viszi tovább a vezetékneveteket. Egyébként meg haló, 21. században élünk, anyuka vezetéknevét is kaphatja a gyerek, vagy anyukáét-apukáét együtt.

Kérdésre térve pedig:

Szerencsére én ilyet a környezetemben nem tapasztaltam, sem a családomban, sem ismerősi köreimben.

Egyébként anyukám részéről a nagyszüleimnek 5 lányunokája van, apukám részéről pedig én vagyok egyedül, mivel én is és apukám is egykék vagyunk, és ők (nagyszüleim) sem panaszkodtak soha emiatt, pedig hármójuk már 80 felett lenne, ha még élnének.

Szüleim pedig 50-60 közöttiek, anyukám kifejezetten lányt akart, apukám pedig utólag örül annak, hogy lánya lett. :)

Őszintén soha nem gondoltam volna, hogy léteznek még manapság ilyen gondolkodású emberek (mindegy hány évesek), ha nem olvasok erről először pár éve itt, gyakorin.

2017. febr. 7. 02:38
 13/38 anonim ***** válasza:
26%

Jobban örülök annak aki élve született.

(bár nem tudja mi vár rá)

Mindegy milyen nemű, és mit fog örökölni a nehézfejű utókortól.

(ne tessék furcsán nézni, ok?)

2017. febr. 7. 04:14
 14/38 anonim ***** válasza:
44%

Aki még nem látott ilyet, az nyugodtan csüccsenjen be egy átlag nőgyógyászat UH termében, és rögtön lát napi 10-et...

Amúgy a fiú vitte a nevet és a vagyont, átvette a családi birtokot/vállalkozást, a lánnyal meg csak a baj van meg a hozományt kell adni hozzá... És ez megmaradt a mai napig nagyon sok embernél.

2017. febr. 7. 04:14
 15/38 anonim ***** válasza:
93%

Hát szerintem elég szégyen, hogy abból a három lányunokából egyik sem képes megfogni a munka végét (értsd: hólapátot)! Én is lány vagyok, és mégis, minden télen lapátoltam a havat, és túléltem. Visszamaradott gondolkodásra vall, ha úgy gondolják, hogy egy lány nem tud elvégezni egy ilyen munkát.

A régi társadalmakban a fiú volt az értékes, az örökös, belőle lehetett katona, pap, jó munkás, a nőt semmibe vették. Sajnos ez még sok helyen így van.

2017. febr. 7. 04:18
 16/38 anonim ***** válasza:
6%

A nők saját magukat tépik szét. Mert egyidejűleg hagyják is magukat.

(genetikailag siránkozók, és persze anyák).

Szerintem a háttérben kijátsszák az egész emberiséget.

A férfiakat ugyan úgy megdolgoztatják, mint az állatvilágban a hímeket a párzásért.

2017. febr. 7. 04:36
 17/38 anonim ***** válasza:
77%

Mert korlátoltak. Ma már a lány is viheti tovább a nevet.

Épp tegnap írtam ki egy kérdést.: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ha elolvassátok, látjátok, hogy ilyen is van. Ezek szerint nem is egy.

2017. febr. 7. 04:42
 18/38 anonim ***** válasza:
87%

A nemi kérdésben sosincsen igazság.

Épp olyan fontos mindegyik NEMű ember, mint ahogy egy botnak két vége van.

A botnál nem a két vég a lényeg, hanem maga a bot.

Ha ehhez külön magyarázat kell valakinek, bizonyára keveset élt még.

Az öröklődés és más tematika csupán emberi taktika.

2017. febr. 7. 04:51
 19/38 anonim ***** válasza:
82%

Nagy szerencse, hogy a világnak erre a felére születtünk, de ne gondolja senki, hogy közöttünk nincsenek olyanok, akik hasonlóan gondolkoznak:

[link]

Nálunk a nagyon egyszerű gondolkodású emberek fejében talán az lehet a magyarázat, hogy egy fiú elvileg bármilyen fizikai és szellemi munkát meg tud csinálni, míg egy lány nem alkalmas a nehéz fizikai munkára. Pár évvel ezelőtt - és sajnos talán még ma is egyes emberek fejében - teljesen elfogadott volt az a nézet, hogy egy férfi több fizetést kapott ugyanazért a munkáért, mint a nő. A konzervatív értékrend szerint élőknél még mindig a férfi irányítja a családot, ő a család feje, ő a családfenntartó, ezért "értékesebb", mint a nő. Ezek az emberek képtelenek haladni a korral és nem akarják meglátni azt, hogy nagyot fordult a világ. Még mindig ahhoz ragaszkodnak, hogy a férfiaknak előjogaik vannak pusztán a létezésük okán.

2017. febr. 7. 04:52
 20/38 anonim ***** válasza:
33%
Anyukám szemébe lányom favorit ,fiaim nem annyira ,én mikor 3 gyerekem megszületet az volt az elsö kérdésem hogy lány e ezen doki nagyon meglepodött mire én elmagyaráztam hogy van már 2 fiam több nem kell szerencsére lány lett .nekem mind 3 gyerekem fontos ha lány ha fiu .
2017. febr. 7. 05:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!