Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy számolnál el a lelkiismer...

Hogy számolnál el a lelkiismereteddel, ha közvetve hozzájárulnál az édesanyád halálához?

Figyelt kérdés
Anyukám szívbeteg és most olyan élethelyzetben vagyunk, hogy 45 év után elköltözök tőle, mert lakást vettem. Nagyon örül neki, de mégis lelkileg megviseli. Mindennaposak a rosszullétek, mentő is volt kint nála. Gyakorlatilag bármikor meghalhat, akár 1 hónapon belül. Az orvosa úgy látom nem tud vele mit kezdeni. A lakásvásárlással életem egyik legnagyobb vágya teljesül. De ha beárnyékolja majd az anyukám halála, akkor hogy számolok el majd a lelkiismeretemmel, hogy én okoztam a halálát? Mit tudtok tanácsolni?
2017. febr. 6. 17:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
45 éves vagyok, szívritmuszavarom van, szedem a gyógyszert, és heti háromszor küzdősportra járok. Még nem haltam meg.Meg abba sem, hogy a a gyerekeim kezdenek felnőni, és ugyan még itt laknak, de egyre inkább saját életük van. Ettől ne legyen lelkifurid, költözz, élj, és próbáld meg elhinni, hogy ha anyukádnak valami baja lesz, annak NEM TE LESZEL AZ OKA!
2017. febr. 6. 22:21
 22/24 anonim ***** válasza:

Nézd, nem mondom 100%-ra, hogy édesanyád direkt szimulál, mert minden eset más és lehet ő tényleg komoly beteg - de ne legyen.

Mi viszont pontosan ugyanebben a helyzetben voltunk, amikor a párom 24 évesen elköltözött otthonról.

Az anyja kéthetente feküdt a kórházban "szívritmuszavarral", zokogva hívogatta minden nap, hogy ott fog meghalni, és meg sem látogatja... emellett sokasodtak a gyógyszerek a pulton, lassan már tényleg minden problémája lett.

A párom persze loholt mindig a kedvére tenni, egészen addig, míg az orvos az orra előtt nem közölte anyóssal, hogy semmi baja nincs a szívének, és legyen szíves, ne menjen többször!!!

A háziorvos jó ismerőse, őt könnyen megvezette, persze hogy utalta be mindig a kórházba, közben meg az égvilágon semmi baja nem volt, némi stressztünetet kivéve.

Magának okozta a problémát a hisztijével.

Szép lassan elmaradt a többi gyógyszer is. Most épp nyugtatókon él, és lám, kutya baja egy kis visszéren kívül, de az meg a korral, és a mozgáshiánnyal kézenfogva jár, biztos, hogy nem mi voltunk az oka :)

Nézd, nagyon gyanús, hogy anyukád azóta van szegény ilyen rosszul, hogy el akarsz költözni. 45 évesen épp ideje már, menj csak. A háziorvosa azért nem tud mit kezdeni vele, mert semmi baja, ahogy az én anyósomnak sem volt.

Egy igazi szívbeteget kezelnek, gyógyszerrel, pacemakerrel, nem csak várják, hogy mikor hal meg, úgy gey hónapon belül...

Majd ha hozzászokik, hogy nem vagy ott, rögtön jobban lesz.

2017. febr. 7. 00:04
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Eszedbe ne jusson maradni.

Akkor is meghalhat, ha maradsz, és akkor is élhet, még 10 évig, ha elmész.

Én ápoltam a haldokló apósom, anyósom, szóval nem az szól belőlem, hogy ne foglalkozzunk a betegekkel.

De egy otthon lakó 45 éves nem gyógyszer a szívbetegségre.

2017. febr. 7. 11:20
 24/24 anonim ***** válasza:
Próbáld bejuttatni a Haller utcába Pestre, nagyon jó klinika! A szívritmuszavarra pacemakert szoktak beültetni, ami ma már rutin műtét, kevés kórházban tartózkodási idővel.
2017. febr. 7. 13:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!