Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el apámnak?...

Hogy mondjam el apámnak? Nagyon mérges lesz. Ti megbocsátanátok a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Kb 820 ezer forintot kifizetett apám az eddigi egyetemi tanulmányaimra, amiért hálás is vagyok neki, jobb ez, mint a diákhitel, viszont konkrétan utálom azt, amit tanulok, nem is megy, bukdácsolok. Amikor mondtam neki, hogy egyetemen belül szeretnék szakot váltani (ami azt jelenti, hogy nem kell az elejétől kezdenem, így nem veszett kárba a pénz), akkor is megsértődött, rám sem nézett egy ideig. Azóta nem beszéltünk a dologról, tuti azt gondolja, hogy elvetettem az ötletet, közben 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ott fogom hagyni ezt a szakot.

Most megtaláltam azt, amit tanulni szeretnék, de az egy másik iskola teljesen másik karán lenne, ami azt jelenti, hogy az eddigi belefektetett pénz egy merő fölösleg volt. Nem várnám el, hogy fizesse ezek után, ha ennyire nem akarja, hogy rám sem néz napokig, amikor előállok az ötlettel, diákhitelből is meg tudom oldani. Csak gondolom emiatt nagyon nagyon mérges lesz, még mérgesebb, mint amikor egyetemen belül akartam szakot váltani, félek, hogy elüldöz itthonról.

Hogy álljak elő ezzel? Hónapok óta nem merek a szüleimmel lenni hosszabb ideig, mert nem akarom, hogy feljöjjön az iskola téma, félek elmondani. Ti megbocsátanátok, ha ennyi pénzt kidobtatok a gyereketek miatt?

2017. febr. 5. 12:14
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
57%
A "mindent, amibe belekezdtünk, be is kell fejezni" ez ugyanolyan tévút, mint hogy "hagyj ott csapot papot, és valósítsd meg az álmaidat". A való életben a felelős ember folyton mérlegel: pl. pénzt, időt, hasznot, hátrányt, lehetőségeket, és a legjobb belátása szerint dönt. A fent említett két szélsőség sose legyen irányadó az életedben. Az élet egy rugalmas, állandóan változó dolog, kőbe vésett szabályoknak nem sok helye van benne.
2017. febr. 8. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!