Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen apáról?

Figyelt kérdés
Az apa 3000 kmre dolgozik a lányától már lassan 10 éve. Éves szinten 2 alkalommal látogat haza általában 2 hétre. A hazalátogatád úgy szokott zajlani hogy az apa élettársa!!! ír egy üzenetet hogy megérkeztek. Ezt pedig 3-4-5 nap teljes kommunikáció hiány követi. A lány hiába ír az apjának az válaszra sem méltatja. A haverokkal szokott italozni meg vadászik. Vagyis üldögél naphosszat a lesen. A lány már 18 éves ugyan de mégis igényelné a kapcsolattartást az apjával főleg úgy hogy az anyjával megromlott a kapcsolata. Az apja pedig kijelentette hogy neki mindig a vadászat volt az első és ezen nem fog változtatni senki miatt sem. A 2 hét itthon tartózkodás alatt a legutóbbi alkalommal 4 órát sikerült a lányával tölteni. Amikor 1 éve nagy szükség lett volna a jelenlétére (hivatalos ügy) 2 órát késett és sáros vadászruhában érkezett.... Szóval mi a véleményetek?
2017. febr. 1. 08:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%

"Röviden akkor az anyád az ilyen agresszív bunkókra bukik."

Előttem szólónak igaza van :))

2017. febr. 1. 13:26
 12/18 anonim ***** válasza:
24%

"A legjobb barátom apja akkor vált el a feleségétől mikor 1 éves volt a srác. Ennek ellenére napi szintű kapcsolat van köztük. "

Látom nem bírod felfogni, hogy éppen azért van jelentősége annak, hogy egyáltalán kialakult-e a kötődés, mert ha ki se alakult, akkor esélytelen. A kérdező apja külföldön él, lehet, hogy amióta csak megszületett a kérdező, az apja mindig ott élt, szerinted ez lényegtelen, azonban az meg lényeges, hogy a te ismerősöd apja válás után is tartotta a kapcsolatot. Enyhén szólva is korlátozottak a képességeid, hiszen, ha nem tartanád relevánsnak a kötődés kialakulását, nem említetted volna ismerősöd esetét.

Nos, ha a kötődés megvolt, akkor nem annyira reménytelen a helyzet, mintha meg se volt. Remélem, érthető voltam.

2017. febr. 1. 15:00
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

Te meg azt nem érted, hogy éppen azért írta, mert ott is csak 1 éves volt a gyerek, amikor a szülők elváltak, ennek ellenére mégis kialakult kötődés.

A külföldön élés nem kifogás, összesen kb 1 hónapot itthon van évente, abból ha olyan qrva fontos neki a vadászat, akkor is tölthetne 2 hetet a saját gyerekével, plusz a gyerek is meglátogathatná őt. Annak, hogy ez nem így van, nem az az oka, hogy az "apa" külföldön él, hanem csak az, hogy egy .aszfej.

2017. febr. 1. 15:12
 14/18 anonim ***** válasza:
59%

Igen pont ezért írtam hogy a kötődés már a gondolattól kialakulhat hogy van egy gyerekem. Nem kell 10 évig vele élni hogy kötődjek hozzá. Csak a tény hogy vagy van vagy nincs. Mert őszintén egyetlen szórakozást vagy havert sem engednék a gyerekem elé főleg ha rég láttam. Ez egy önző valószínűleg nagyképű egocentrikus bunkó nincs rá elég trágár szó hogy ki tudjam fejezni mennyire megvetem azért mert nyíltan azt merte mondani a lányának hogy neki a vadászat az első... Remélem majd ha megvénül akkor majd a vadász cimborák pátyolgatják akikkel most italozgat ahelyett hogy megkérdezné a lányát hogy mi van veled.

És igen hidegegen hagy mikor vagy milyen okból él külön a lányától. Erre nincs mentség. Egy g..i féreg. (Az anyáról sincs ezek után jobb véleményem lehet azért is kötözködni velem de nehogy már egy bunkó nevelőapuci szidalmait meg verését el kelljen viselni.)

2017. febr. 1. 17:22
 15/18 A kérdező kommentje:
2 éves voltam a válásukkor. Néha hívott, általában Facebookon írt. Sosem volt túlzottan bizalmi a kapcsolatunk, kicsi voltam, könnyű volt ellene nevelni. Anyámról annyit, hogy képes volt végighallgatni, ahogy nevelőapám ismételgette, hogy "kitaposom a beled, mint a békának"..stb, néha beleszólt annyit, hogy ne beszélj már így.
2017. febr. 1. 18:02
 16/18 anonim ***** válasza:
66%
Remélem egyszer majd az ő bele lesz kitaposva. Figyelj próbáld meg élni úgy az életed hogy a szüleid meghaltak. Valójában ez van. Soha nem is voltak. Van egy irányított anyád akinek kell az hogy valami alpári sötét bunkó mellette legyen. Ez amikor megfogantál az apád volt. Biológiailag rokonaid valójában nem a szüleid. Rossz érzés belátni de nincs szükséged ilyen "emberekre". Szándékos az idézőjel. Törvényileg (sajnos) emberek de én nem tekintem az elmondottak alapján egyiket sem annak.
2017. febr. 1. 18:20
 17/18 anonim ***** válasza:
49%

Mi a véleményem az ilyen apáról?

Hogy.... őszinte!

"Az apja pedig kijelentette hogy neki mindig a vadászat volt az első és ezen nem fog változtatni senki miatt sem."

Ezt mondta és így is él. Csak te ezt nem vagy képes tudomásul venni.

Neked is most kellene az apád, hogy megromlott a kapcsolatod anyukáddal. Eddig viszont "könnyű volt ellene nevelni".

Nézd, apukádnak egyszerűen nem való a család! A mostani élettársa tudomásul vette ezt, vele ezért is vannak együtt.

Ezzel együtt igaz, hogy akinek gyereke van, annak erkölcsi kötelessége vele foglalkozni (gondolok itt a lelki dolgokra is). Ez mindenképpen felróható neki, de mi érsz az erkölcsi megvetéseddel?

Anyukádról sokkal rosszabb véleményem van, hogy eltűrt ilyeneket a nevelőapádtól.

2017. febr. 1. 22:46
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem enyhe túlzás ezt az embert apának hívni. Az enyém is hasonló karakter. Bár neki a műszaki cikk a mániája. Öreg korára eltűnt a barátnő, nincs már anya se. Ekkor felfedezte, hogy van egy lánya és mindenáron apás-lányásat akar játszani. Sajnálom, hogy az apád ilyen. Nem tudja, mit veszített.
2017. márc. 31. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!