Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedi (k) meg?

Miért nem engedi (k) meg?

Figyelt kérdés

12 eves lany vagyok. Jo tanuló vagyok (évfolyamelso), jo gyerek, nem vagyok szofogadatlan. Tudjatok. Amolyan "mintagyerek".

A barátaim mind szoktak találkozni sulin kívül, vagy ugy, hogy átmennek egymáshoz, vagy elmennek sétálni a falunkba (csendes faluban elek, ahol minden ember kedves es tiszteletreméltó).

De en nem hivhatok át senkit az anyám miatt. Azt mondja, hogy nem szereti, ha itt van nálunk valaki. Meg hogy O nem fogja más gyereket nézegetni. Meg O nem fog fizetni kajákat, amiket majd megeszünk a barátnőmmel (mert azért csak illik valamilyen kaját adni az athivott személynek). Es hasonló dumák... Rendben, felfogtam, hogy nem jöhetnek át, de megis miért ilyen (nem akarom szidni, hisz az anyám)??? Plusz nyáron sem jöhet át senki, igy egész szünet alatt nem látok senkit (kivéve ha áthívnak engem)!

Aztán: délutánonként a nagymamamnal szoktam lenni. O nem enged el a lépcsőház (O papaval lépcsőházban el) melletti kis pályára sem dumálni egy órát a barátaimmal. Es most jon a hab a tortan! ÁT SEM ENGED MÁSHOZ! Mert tanulnom kell, mert biztos annak a lánynak is tanulnia kell, akihez át akarok menni, meg ez illetlenség... Mi az illetlenseg?! Hogy a barátnőm es az anyukája meghívott, es elmegyek hozzájuk?!

Jo, persze megértem valahol, hisz félt engem. De miért nem lehet néhanapján elengedni engem egy baráttal?! Miért?!

Es anyám miért csinalja ezt?!

Annyira el vagyok keseredve, hogy nem találkozom senkivel soha sulin kívül! Most gondoljatok csak bele! Egész nyáron nem láthatok senkit a barátok közül, mert anyám ilyen?!

Valaki segítsen! ☹☹☹

Előre köszi a válaszokat! 😘

2017. jan. 29. 19:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
47%

5# vagyok

igen, tűrni kell, sajnos ez van...az anyulád utál vendéget fogadni és kész :D

a rokonokkal mi a helyzet? velük hogy viselkedik?

2017. jan. 29. 20:29
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen, rokonoknál is ilyen, kivéve az anyját 🙁
2017. jan. 29. 20:51
 13/20 A kérdező kommentje:
*rokonokkal
2017. jan. 29. 20:51
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát ha rokonokat se szivesen fogad, akkor számára idegeneket se fog, azaz a barátnőidet sem...

Sajnos iylen anyukád...

2017. jan. 29. 20:52
 15/20 anonim válasza:
91%
Az én anyámat is így nevelték amikor még fiatal volt. Ő szerencsére nem folytatta ezt a nevelési módszert, mert tudta hogy mennyire rossz volt neki emiatt. Felnőtt korára döbbent rá hogy ki kellett volna állni magáért. Én 2X annyi idős vagyok mint most te, de emlékszem hogy engem 12 évesen sem szabályoztak be a szüleim. Ha másnap jöttem meg egy házibuliból az sem volt baj, csak rájuk kellett csörögnöm előtte. Ennek ellenére nem lett belőlem züllött ember, középiskola végén évfolyamelső voltam, jelenleg felsőoktatásban tanulok, jó eredményekkel. Szóval a lényeg, hogy próbáld megértetni a szüleiddel hogy ha elengednek néha kicsit lazulni a barátaiddal/barátnőiddel, attól még nem fogsz rossz útra térni. Sőt! A barátság az egyik legfontosabb dolog az életben, amit mindig ápolni kell. Ha ebből fiatalon kimaradsz, akkor az rányomhatja a bélyegét a későbbi életedre. Remélem segítettem! 24/F
2017. jan. 29. 20:57
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha vendég jön, még ha csak a te barátnőd is, ki szokás takarítani, valami kajával kell készülni stb., mert mit szólnak, mit szól az anyja, ha hazamegy és elmeséli, hogy mit tapasztalt itt...Talán ha nem anyádnak csinálsz az ilyen vendégeskedéssel plusz munkát, plusz kiadást, akkor nem lenne ellene. Próbáld ki! Kitakarítasz, te főzöl/veszel a boltban olyat, amivel meg lehet kínálni, mindezt a zsebpénzedből, aztán ha eljön, akkor bevonultok a szobádba, magatokra húzzátok az ajtót, nem ihogtok-vihogtok hangosan, és nem is kell látnia az "idegent". Ha ennyire "nem kerül neki semmibe", se pénzbe, se időbe-energiába, akkor hátha...Egyébként megértelek, mert hozzánk se jöhetett senki, vagy ha meg is engedték, apám olyan dúvadként viselkedett, pusztán azért, mert nem azt csinált a saját házában, amit akart, hogy inkább nem is hívtam senkit.
2017. jan. 30. 06:10
 17/20 anonim ***** válasza:
23%
Jah, elengedni meg biztos azért nem szeret, mert ha vendégeskedsz, azt illik viszonozni, vagyis, ha ott megkínálnak, kedvesek veled, nyilván jólesne a gyereknek, és az anyjának is, ha az ő gyerekét is hasonlóan látnák...Szóval lehet, hogy ez az oka, hogy nem szereti azt se, ha elmész máshoz.
2017. jan. 30. 06:11
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Mert nem akarnak kerülgetni és etetni egy idegent (mégha a bnöd is az), ennyi.

Meet vannak normális barátok, és idiota bunkok, akikteliszarják a wc-d, meg felzabálják a kajátokat, mert kell neki az az ötödik szelet kenyér is, meg a negyedik pohár lötty (mert a viz ugye nem jo).

2017. jan. 30. 08:44
 19/20 anonim válasza:
Keresztbe $zophat, aki lepontozott! (#15 voltam)
2017. jan. 30. 16:27
 20/20 A kérdező kommentje:

De amúgy apa engedi, O pl szívesen latja a bnoimet a házban.

#19 egyetértek XD

volt egy csomó normális valasz, azok miert lettek lepontozva? 😒

2017. jan. 30. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!