Anyám nem engedi meg, hogy abba az iskolába menjek/azt a munkát végezzem amit szeretnék!?
Idegenvezető szeretnék lenni,és egy olyan iskolába szeretnék menni,ahol nagyon nagy óraszámban tudnám tanulni az angol nyelvet,de ő leszögezte,hogy nem fogja engedni,hogy az általam választott iskolába menjek,csakis azt a munkát választhatom,amit ő választott ennyi idősen,magyarán nekem is ügyésznek kell lennem!
Nekem se kedvem,se tehetségem nincs az ügyészi pályához,de ezt nem akarja/tudja megérteni!
Hogyan tudnám vele ezt megértetni,és rábírni arra,hogy megengedje,hogy az általam választott munkát csinálhassam?
hány éves vagy? ha még most vagy nyolcadikos,akkor beszélj az osztályfőnököddel/angoltanároddal. mondd el nekik,hogy te mit szeretnél és anyukád nem engedi. biztos vagyok benne,hogy szülőin segítenek majd meggyőzni anyukádat,hogy neked igenis jó lenne egy angol tagoztos osztályban.
de egyébként ha még sem sikerül dűlőre jutni,akkor elmész egy általános osztályba és fakton felveszel 2 nyelvet. ez is jobb ,mint a semmi.
a lényeg úgyis gimi után jön.akkor meg már elmúlsz 18, a te döntésed ,hogy hova mész tovább.
anyukáddal meg minden adandó alkalommal amikor szóba kerül beszéld meg,hogy téged nem érdekel amit ő akar neked.
mondd meg neki,hogy nem fogod x évig azt tanulni ami nem érdekel. és nem akarsz 40 évig abban dolgozni,ami téged nem érdekel,csak őt.
hátha elgondolkozik. egyébként csak jót akarhat neked, de meg kell értenie,hogy ez a te döntésed kell,hogy legyen.
Megmondod hogy NEM és kész
nem mész abba a suliba amibe ő akarja, hanem abba amibe te, és azt írod a felvételi lapra. Ha ezt nem akarja hagyni, akkor meg szándékosan ne teljesítsd a felvételi követelményeket (vizsga, szóbeli stb). hogy ne vegyenek oda fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!