Ha a gyereketek nagy értékű luxusautót kapna kölcsönbe a nagyszüleitől, engednétek, hogy használja?
Nem kamu, nem provokáció, egyszerű kérdés!
Az előzmény annyi, hogy a gyerek használhatta az anya régi autóját, amit nem adtak el, miután újat vettek neki. De összetörte és a szerelő szerint több lenne a megcsináltatás, mint amennyit ér a kocsi.
Ezért az apai nagyszülők odaadják az egyik autójukat, hogy használja azt, ameddig csak szeretné. Ezt a szülők tudta nélkül.
17 éves kortól lehet jogosítványt szerezni.
Nem a szülő vagyok, én lennék a "gyerek" (17 éves vagyok).
A baleset nem az én hibám volt, nem is szoktam száguldozni (lány vagyok, a kocsival inkább közlekedni szoktam, mint driftelni, versenyezni).
Mamáéktól mindig kapok pénzt, ha megyek, meg van, hogy tata csak úgy felhív, hogy tett a számlámra pénzt, tudjak róla, szóval a benzint nem kell anyáéknak fizetni, mert ezekből az összegekből simán futja rá.
A kérdés azért merült fel, mert apa ki van akadva, hogy ezt miért csinálták, meg a garázs sem ekkora kocsira lett tervezve és hogyha a másik kocsival alig bírtam parkolni, ezt körülbelül egy héten belül összetöröm valamelyik parkolóban.
De a másik kocsiba nem volt semmi, rossz volt benne a váltó, a kuplung, egy teljesen alap autó volt, amin örültem, ha a rádió zúgás nélkül megszólalt.
Ebben van parkolássegítő, automata az egész, vezetni is sokkal könnyebb.
Meg hogy így tuti betörnek hozzánk, ha ez a kocsi állandóan a ház előtt áll (ugye a garázsba nem tudok vele beállni), mert azt hiszik, hogy a miénk.
Utolsó, a törvényben le van írva azt hiszem, hogy hány évesnek kell lennie a KRESZ elkezdéséhez, mikortól lehet vezetni, stbstb. Ha valaki hamar elkezdi, 17 évesen már lehet is jogsija.
És ha ezt is összetöröd?
Kezdőnek egy kis alap autóval egyébként könnyebb., mint egy nagy luxusautóval. Pl. parkolni.
És mi történt a másikkal, ami nem a te hibád?
Szóval a baleset, amitől többe kerülne a javítás, mint amennyit ér az autó, nem a te hibád volt, bár parkolni se tudsz. Értem.:-)
Amíg nem vagy nagykorú, addig a szüleid felelősek érted. Az lett volna a minimum, hogy nagyiék megbeszélik velük, mit terveznek, mielőtt odaadják neked az autót. Ha ennyire nem számít a pénz, akkor célszerűbb lett volna egy kisebb, olcsóbb városi autót venniük neked ajándékba, a jogsid örömére. Nagyon megfontolnám, hogy elfogadhatod-e a kölcsönkocsit, előbb túl kéne tenni magam azon, hogy át akarnak nyúlni a fejem fölött.
Tata azt mondta, hogy attól nem lesz normális rutinom, ha hetente megkapom anyáék valamelyik autóját 1-2 órára, ez a kocsi meg úgyis csak ott állt, mivel mama nem vezet, mióta kórházban volt. És hogy bízik bennem, meg ha bármi baja lesz, majd a biztosító intézi, ezen ne aggódjak.
Ült mellettem, látta hogy vezetek.
Ezt a kocsit sokkal jobban szeretem vezetni, valahogy a parkolás is jobban megy vele, mint a másikkal. Nagyobb biztonságban is érzem magam benne, a másiknak már 90-100 felett olyan hangja volt, mintha a motor próbált volna kirepülni... Ennek pedig 150-nél sincs semmi hangja.
Most hiába írnám le a baleset részleteit, a rendőrség is megmondta, hogy nem én voltam a hibás. Szerintem ennyi ide bőven elég.
Szóval nem mered leírni.
Mégis honnan tudod, hogy ennek 150-nél milyen hangja van? Ugye nem mentél annyival?
"a másiknak már 90-100 felett olyan hangja volt, mintha a motor próbált volna kirepülni... Ennek pedig 150-nél sincs semmi hangja."
Mintha azt írtad volna, hogy nem száguldozol.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!