Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyereketek nagy értékű...

Ha a gyereketek nagy értékű luxusautót kapna kölcsönbe a nagyszüleitől, engednétek, hogy használja?

Figyelt kérdés

Nem kamu, nem provokáció, egyszerű kérdés!

Az előzmény annyi, hogy a gyerek használhatta az anya régi autóját, amit nem adtak el, miután újat vettek neki. De összetörte és a szerelő szerint több lenne a megcsináltatás, mint amennyit ér a kocsi.

Ezért az apai nagyszülők odaadják az egyik autójukat, hogy használja azt, ameddig csak szeretné. Ezt a szülők tudta nélkül.

2017. jan. 24. 17:30
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
49%
Basszus, a hülyegyerek már összetört egy autót, most a segge alá kap egy vélhetően jóval erősebbet, hogy száguldozzon vele, és itt mindenkinek csak a lehetséges anyagi kár jut eszébe?! Amúgy a kölök már nyilván nagykorú, ha vezethet, sokat nem lehet a dolog ellen tenni, max leordítani a kedves nagyszülőket, hogy miért vágynak annyira az unokájuk temetésére.
2017. jan. 24. 18:12
 12/51 anonim ***** válasza:
39%
Mióta vezethetnek gyerekek autót?
2017. jan. 24. 18:29
 13/51 anonim ***** válasza:
79%

17 éves kortól lehet jogosítványt szerezni.

2017. jan. 24. 18:30
 14/51 A kérdező kommentje:

Nem a szülő vagyok, én lennék a "gyerek" (17 éves vagyok).

A baleset nem az én hibám volt, nem is szoktam száguldozni (lány vagyok, a kocsival inkább közlekedni szoktam, mint driftelni, versenyezni).

Mamáéktól mindig kapok pénzt, ha megyek, meg van, hogy tata csak úgy felhív, hogy tett a számlámra pénzt, tudjak róla, szóval a benzint nem kell anyáéknak fizetni, mert ezekből az összegekből simán futja rá.

A kérdés azért merült fel, mert apa ki van akadva, hogy ezt miért csinálták, meg a garázs sem ekkora kocsira lett tervezve és hogyha a másik kocsival alig bírtam parkolni, ezt körülbelül egy héten belül összetöröm valamelyik parkolóban.

De a másik kocsiba nem volt semmi, rossz volt benne a váltó, a kuplung, egy teljesen alap autó volt, amin örültem, ha a rádió zúgás nélkül megszólalt.

Ebben van parkolássegítő, automata az egész, vezetni is sokkal könnyebb.

Meg hogy így tuti betörnek hozzánk, ha ez a kocsi állandóan a ház előtt áll (ugye a garázsba nem tudok vele beállni), mert azt hiszik, hogy a miénk.

Utolsó, a törvényben le van írva azt hiszem, hogy hány évesnek kell lennie a KRESZ elkezdéséhez, mikortól lehet vezetni, stbstb. Ha valaki hamar elkezdi, 17 évesen már lehet is jogsija.

2017. jan. 24. 18:30
 15/51 anonim ***** válasza:
43%

És ha ezt is összetöröd?

Kezdőnek egy kis alap autóval egyébként könnyebb., mint egy nagy luxusautóval. Pl. parkolni.

És mi történt a másikkal, ami nem a te hibád?

2017. jan. 24. 18:37
 16/51 anonim ***** válasza:
88%

Szóval a baleset, amitől többe kerülne a javítás, mint amennyit ér az autó, nem a te hibád volt, bár parkolni se tudsz. Értem.:-)

Amíg nem vagy nagykorú, addig a szüleid felelősek érted. Az lett volna a minimum, hogy nagyiék megbeszélik velük, mit terveznek, mielőtt odaadják neked az autót. Ha ennyire nem számít a pénz, akkor célszerűbb lett volna egy kisebb, olcsóbb városi autót venniük neked ajándékba, a jogsid örömére. Nagyon megfontolnám, hogy elfogadhatod-e a kölcsönkocsit, előbb túl kéne tenni magam azon, hogy át akarnak nyúlni a fejem fölött.

2017. jan. 24. 18:42
 17/51 A kérdező kommentje:

Tata azt mondta, hogy attól nem lesz normális rutinom, ha hetente megkapom anyáék valamelyik autóját 1-2 órára, ez a kocsi meg úgyis csak ott állt, mivel mama nem vezet, mióta kórházban volt. És hogy bízik bennem, meg ha bármi baja lesz, majd a biztosító intézi, ezen ne aggódjak.

Ült mellettem, látta hogy vezetek.

Ezt a kocsit sokkal jobban szeretem vezetni, valahogy a parkolás is jobban megy vele, mint a másikkal. Nagyobb biztonságban is érzem magam benne, a másiknak már 90-100 felett olyan hangja volt, mintha a motor próbált volna kirepülni... Ennek pedig 150-nél sincs semmi hangja.

Most hiába írnám le a baleset részleteit, a rendőrség is megmondta, hogy nem én voltam a hibás. Szerintem ennyi ide bőven elég.

2017. jan. 24. 18:43
 18/51 anonim ***** válasza:
81%
Attól sem lesz rutinod, ha az autó magától beparkol, stb.
2017. jan. 24. 18:46
 19/51 anonim ***** válasza:
43%

Szóval nem mered leírni.

Mégis honnan tudod, hogy ennek 150-nél milyen hangja van? Ugye nem mentél annyival?

2017. jan. 24. 18:47
 20/51 anonim ***** válasza:
85%

"a másiknak már 90-100 felett olyan hangja volt, mintha a motor próbált volna kirepülni... Ennek pedig 150-nél sincs semmi hangja."

Mintha azt írtad volna, hogy nem száguldozol.:-)

2017. jan. 24. 18:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!