Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim ellenzik a kapcsolatom...

Szüleim ellenzik a kapcsolatom, hogyan enyhíthetném meg őket?

Figyelt kérdés

Mindig is nagyon közel álltunk egymáshoz a szüleimmel, főleg anyukámmal, ezért is bánt a dolog, hogy most ilyen ellenséges lett a viszony. Elég hirtelen kapcsolatról van szó, alig 3 hónapja jöttem össze a barátommal, szinte rögtön össze is költöztünk. Szüleim problémája az, hogy nőként én vagyok az idősebb kicsit több mint két évvel (én 24, ő 22). Tisztában vagyok vele, hogy felnőttként nem kell foglalkoznom a szüleim véleményével, plusz külföldön is lakunk, viszont húgom ballagására májusban haza fogok menni, akkor mutatnám be a barátomat otthon, és szeretném, ha az az eg hét, amit otthon töltünk, nem veszekedéssel telne. Szüleimproblémája elsősorban az, hogy szerintük egy 21 éves fiú még éretlen. Az az érzésem, hogy ki nem mondottan az unokadolog bánthatja őket, mert nyilván egy most huszonegykét éves srác nem mostanában fog eljutni a gyerekvállalásig. (de amúgy én sem terveztem 30 előtt semmiképp).

valaki járt hasonló cipőben? esetleg korkülönbséges kapcsolatokról tapasztalat, amit fel tudnék hozni példának?

előre is köszi.

(meg amúgy azt is ellenzi anyum, hogy barátommal angolul kommunikálunk, bár ez viszonylag sejthető volt, mivel nem magyarországon élek)

2017. jan. 24. 16:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj elnézést, félreértettem, 3 hónapja vagytok együtt, és rögtön össze is költöztetek. Akkor még jobban kihangsúlyoznám, MIÉRT?
2017. jan. 24. 18:36
 12/16 anonim ***** válasza:
49%

Csak képzeld el a szitut, a lányod külföldön él, és egyik napról a másikra bejelenti, hogy megismert egy 3 évvel fiatalabb fiút a hétvégén, és holnap hozzá költözik, ja meg amúgy nem is magyar. Ha nem is lesz rögtön gyanús, azért mindenkiben felmerül, hogy hogyisvanez... elég érdekes.

Szerintem csak nem akarnak megbántani azzal, hogy nem bíznak a pasidban, ezért mondják, hogy túl fiatal és éretlen.

2017. jan. 24. 18:38
 13/16 A kérdező kommentje:

a múltkor elfelejtettem válaszolni a kérdésekre.

azért költöztünk össze rögtön, mert gyakorlatilag egyszerre költöztünk ugyanabba a városba, fölösleges lett volna két lakást kivenni, mikor úgyis minden szabadidőnket együtt töltjük.

aki az anyagiakat hozta fel: sokkal-sokkal több pénze van, mint nekem (örökség)

2017. ápr. 16. 13:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem az a bajuk, hogy valaki "elvesz" tőlük? Maguknak akarnának megtartani...

Nálunk a családban óriási feszkó van mindig, ha van valakim akkor is, ha nem szólnak érte.

De határozottan érezhető, hogy helytelenítik és nyugtalanítja őket, hogy nem az övék vagyok és nem maradok meg vigasznak öregkori támasznak, hanem valaki másra koncentrálok, nem rájuk.

Az első pár kapcsolatomnál sem tudtak megnevezni oknak egyetlen konkrétumot sem, de nálatok szerintem ha mondanak konkrétumot, az csak kifogás.

Neked kell megváltoznod úgy, hogy elszakíts bizonyos érzelmi szálakat a szüleiddel, amikkel aztán a szerelmedhez fogsz tudni kapcsolódni.

Nem lesz hosszúéletű a kapcsolatod, ha nem tudod ezt megtenni. Tapasztalatból mondom. A Teneked jó pár sosem lesz az ő elképzelésük szerint neked jó pár. Hiszen ők nem is ismernek olyan mélységig Téged és nem is kapcsolódnak hozzád olyan mély lelki régiókban, mint a párod fog.

Haragudni fognak? Igen. Ez az ára annak, hogy szerelmi életed legyen.

Sok sikert kívánok.:) <3

2018. márc. 24. 17:50
 15/16 anonim ***** válasza:

"esetleg korkülönbséges kapcsolatokról tapasztalat, amit fel tudnék hozni példának?

előre is köszi. "

Google: Janza Kata, Polyák Lilla.

2018. márc. 24. 17:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Két év semmi,egykoru se lenne jo nekik nyugi,valoszinu nem tul jo a kapcsi se ha kulföldre menekültél előlük..
2018. márc. 24. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!