Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek, hogy normális...

Mit tehetek, hogy normális kapcsolatom lehessen a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Először is: már 22 vagyok, szóval tudom, költözzek el, de az nem megy, nem tudok annyi pénzt keresni.

Tanulok, "koleszos" vagyok (suli időben egy fél szobát bérelek, több emberrel lakok így együtt), de néha hétvégente, vizsgaidőszakban, és ünnepekkor itthon kell lennem. Ilyenkor lényegében végig gyomorgörcsöm van és hasmenésem, annyira stresszelek miattuk. MINDEN miatt össze tudnak veszni velem (meg egymással is). Igen, van amikor én hibázok, ezt elismerem, de igyekszem odafigyelni.. Viszont legtöbbször a semmiért kötnek belém (pl apám üvölt velem, majd 2 napig nem szól hozzám, csak mert nekem tetszett egy film ami neki nem, ilyesmik), és ez naponta többször fordul elő, nem arról van szó, hogy néha rossz napjuk van.

Minden erejükkel azon vannak, hogy értéktelennek érezzem magam, és hogy az is legyek. Úgy érzem, egész egyszerűen utálnak engem.

Viszont valamiért mégis ragaszkodnak hozzá, hogy itthon legyek, ne menjek el ide-oda, ne legyek a barátommal... Vagy ha itthon vagyok, akkor ne tudjak csinálni semmit. Ma eddig próbáltam olvasni, tanulni, és filmezni, egyik se sikerült, mert folyton belém kötöttek, zavartak.

Elköltözni nagyon szeretnék, de nem tudok. Próbáltam leültetni őket, és szépen megbeszélni a dolgot, hümmögtek és semmi se változott. Próbáltam "határozottan a sarkamra állni", ahogy sokan tanácsolják, de csak óriási balhé lett a vége, és rontott a helyzeten. Ez így élhetetlen mindhármunk számára..

Mi mást tehetnék, hogy legalább kicsit rendeződjön a viszonyunk?

2017. jan. 2. 16:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Első olvasásra? Semmit. Próbáltad szépen, csúnyán, sehogy sem ment. Kevès ha vsak az egyik fèl akarja...
2017. jan. 2. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
29%
Tedd meg egyszer hogy nem mesz haza.
2017. jan. 2. 17:13
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudok mit mondani. Nekem is rengeteg gondom volt Anyuval 20-25 között. Kitolódnak az életkorok, sokszor a 20-as évek eleje a vita időszaka. Nekem megoldódott. Sikerült elköltöznöm, és mióta nem egy fedél alatt élünk, Anyum lett az egyik legjobb barátnőm. Nem idegeljük egymást, apró szokásokkal. Nekem pl. nagy gond volt, hogy 23 évesen kiakadva kiabált, nem tud aludni, este 12 körül az ágyban a helyem. Most már tudja, hajnali 1 előtt ritkán alszom, de csak nevetünk rajta :)
2017. jan. 2. 17:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj minél kevesebbet otthon lenni, mond azt hogy nem tudsz hazamenni hétvégén mert dolgozni kell és/vagy drága a vonatjegy.
2017. jan. 2. 17:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Próbálom, de MUSZÁJ.

Hát nálunk mindig megvoltak ezek kicsiben, de pl a kamaszkorom nagyjából problémamentes volt, az utóbbi 3-4 évben durvultak el a dolgok ennyire :(

2017. jan. 2. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!