Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedi az anyám...

Miért nem engedi az anyám hogy gépezzek hétköznap amikor tanuló idő van?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagy és nem engedi az anyám hogy hétköznal gépezzek... Apám engedné de anyám nem (mind a kettem jó fejek)

Mi lehet az oka??

Pedig egész jól sikerült a félévim is de még az miatt se engedi :(

Valami tippek? Köszi a válaszotokat

2017. jan. 18. 20:58
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
41%

Amúgy itt szerintem sokan félreértik a kérdést, nem addig tiltja a tanulást amíg a kérdező tanul hanem hétköznap, egész nap, hétfőtől péntekig.

Lehet szidni a rossz tanulmányi eredményt de ilyen szövegértéssel én nem pofáznék.

Már érzem a lepontozást mert valakinek belegázoltam lelkébe, értem én hogy az érzelmek a tények felett állnak.

2017. jan. 20. 00:31
 32/40 anonim ***** válasza:
Persze, a szövegértés hiánya okozza a félreértést, nem pedig a kérdés megfogalmazásához szükséges minimális intelligenica. Világos, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
2017. jan. 20. 00:42
 33/40 anonim ***** válasza:

1) nem akarják hogy egy nagy kocka legyél

2) azért az az átlag nem mondható jónak

3) ha jobbak lennének a jegyeid, akkor bíznának abban, hogy be tudod osztani az idődet és engednék

4) ne védd magad azzal hogy valamelyik 9 évesnek iphoneja van. azzal nem lesz jobb a helyzeted

2017. jan. 20. 05:53
 34/40 anonim ***** válasza:
#32 éredekes nekem elsőre leesett hogy mit akar mondani, tudom akkor is a kérdező a hibás mert nem mindenki érti meg az első pillanattól, mindenki hülye csak te vagy helikopter
2017. jan. 20. 08:33
 35/40 anonim ***** válasza:

Amúgy itt szerintem sokan félreértik a kérdést, nem addig tiltja a tanulást amíg a kérdező tanul hanem hétköznap, egész nap, hétfőtől péntekig.

Lehet szidni a rossz tanulmányi eredményt de ilyen szövegértéssel én nem pofáznék.

Én pontosan értettem, és teljesen egyetértek a szüleivel. Ha ő nem teljesíti a kötelességét, a szülő miért nyújtson neki plusz kényelmi szolgáltatásokat?

2017. jan. 20. 14:46
 36/40 anonim ***** válasza:

#35 oké az más kérdés hogy kinek van igaza de valaki úgy szidja a kérdezőt hogy nem is értette meg a helyzetet.

Persze az is lehet hogy a kérdező az a fajta gyerek aki ha 2x elolvasná megjegyezné de lusta, akkor egyetértek a szüleivel mert van ilyen, de olyan gyerek is van aki bele szakad a tanulásba, ha nem fogékony egy tárgyra a büdös életben nem lesz 5-ös belőle. Mondjuk ott se büntetni kéne hanem segíteni tanulni neki.

2017. jan. 20. 16:18
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó én megértelek, de itt sokan a kérdező stílusán húzták fel magukat, aki szerint a 3-4 az nagyon jó bizonyítvány, és a szülei a szemetek, meg rájuk se fogja nyitni az ajtót öreg korukban, mert az a természetes hogy neki minden jár tenni meg nem kell érte semmit.
2017. jan. 20. 16:22
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van utolsó!

Ha tényleg 15 éves vagy akkor már jobbesetben köpépiskolás vagy. És itt a helyzet függ pár dologtól:

1) Ha erős suliba mentél. Viszont ha erős suliba mentél akkor valószinűleg megvan hozzá a tudásod és/vagy szorgalmad. Ez esetben nem a szüleidnek kéne könyörögniük hogy tanulj hanem neked leülnöd magadtól hisz vannak céljaid.

2) Ha órán megjegyezted az anyagot. Itt viszont valahogy bekéne bizonyítanod hogy tudod az anyagot (gondolok itt arra hogy felmondod a szüleidnek, de gondolom ez ciki lehet neked..). És az elég nagy gond ha a szüleid nem hisznek neked.

3) Ha a szüleid konkrétan sz@rnak arra hogy segítsenek és a "Tanuljá' gyerek" mondatot is nehezükre esik mondani neked. Itt viszont velük van a probléma.

És lehet hogy most még nem tűnik annyira fontosnak a tanulás mert még megkapsz mindent a szüleidtől, de később még jól jön a tudás. Ez az amit soha nem vesznek el tőled. Mondjuk azt a zöngés, zöngétlen nyelvtani dolgokat amiket, hacsak nem magyar nyelv szakra mész vagy magyar tanár leszel, soha nem fogod használni azokat én sem szeretem de pl. a fizika, a matek, a történelem szerethető tantárgyak.

És tudod hogy milyen jó érzés ha valamiben jó vagy? Ha pl. a Juliskánál jobb dolgozatot írtál pedig ő az egyik legjobb tanuló? Majd próbáld ki egyszer. 😉

2017. jan. 20. 19:21
 39/40 anonim válasza:

Szia! Bár régi a kérdés, de elmondom, hogy az ÉN szubjektív véleményem szerint miért is: a 3,4 nem olyan jó átlag, persze egy gyengébb iskolában, persze ha nem lustaság miatt ennyi, főleg így kilencedikben, mivel szokatlan a környezet, újak a tanárok, belefér.De egyáltalán nem jó: egy kis odafigyeléssel, KONCENTRÁLT tanulással nagyon sokat lehet még javítani rajta. Ami a gépezést illeti: anyukád azért tilt el iskolaidőben a gépezés( úgy értem a szórakozási célból történő gépezés, azaz a játszás, és a szórakozási célból történő internethasználat elől), mert ezek a dolgok egyrészt rengeteg időt elvehetnek, ugyanis nagyon sok embert besszippant a gép, nem tud elszakadni előle. Másrészt, meg a rendszeres számítógépes játék, még ha nem is veszed észre, akkor is nagyon kifáraszt, és emiatt nehezebben tudsz koncentrálni az iskolában, és lehet ezért nem megy olyan jól az iskola. De ne felejtsük el: a mai fiatalok nagyon sokszor azt hiszik, hogy a "gépezés" az csak a szórakozásból a gép előtt töltött időt jelentheti. Pedig néha van házi informatikából is, illetve más tantárgyból is adhatnak olyan házit, hogy az internetről kell kikeresni a szükséges információt. Ha ilyen házi lenne, és szólnál anyunak, akkor biztosan engedné, de figyelne, hogy tényleg a feladatodat csinálod-e vagy mást. De ha szórakozási célból akarsz odaülni, akkor érthető, hogy nem engedi. Egyet értek anyukáddal.

17F

2018. dec. 6. 15:48
 40/40 anonim ***** válasza:
.... Egy dolgod van! Tanulni. emellett sport.. az első az agyadnak befektetés, a második a testnek.. ha ezeket megcsinálod, nincsen időd gepezni.. anyád apád keresi a pénzt, hogy legyen mit enni.. neked mit gondolsz ?! Nincs dolgod? Tanulj, szerezz barátokat, sportolj.. ennyi.. nem kell Nike cipőt varrni.. semmi bánya.. olvasgasd a leckét... Ha kitűnő vagy, azt csinálsz amit akarsz.. ha még a NASA oldalát hackelnéd.. de ugrálós lövöldözős hülyeségeket játszol.. gondolom.. kell a pihenés.. a játék.. de napi egy óra.. hazaérsz edzésről .. este .. eszel, tanulsz, lefexel.. ha azt a gépet nyomod hülye leszel.. és online haverokkal tele.. akiktől nem lehet kölcsön kérni..
2021. jan. 3. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!