Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen esetben jogos és...

Milyen esetben jogos és elfogadható az, ha a szülők kidobják a gyereküket a házukból, aki addig ott lakott?

Figyelt kérdés
(Huszonévesről van szó)
2017. jan. 13. 11:10
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
90%

Gondolom a hazreszt az anyad után örökölted, aki apad felesége volt. Ok ketten dolgoztak meg a hazert, nem te. Nekem eszembe nem jutna elfogadni olyat, amiért nem dolgoztam még, ha ott a másik fél, aki viszont dolgozott érte. ...

Ja hagyjuk már az álszenteskedést, normális családban ha a gyerek ajándékot kap nem dobja vissza, hogy nekem nem kell, míg fordítva is érvényes ez, a szülő sem kezd el fujjogni. Ott már rohadt nagy bajok vannak, ahol az "én dolgoztam meg érte" tipusú beszólást fell kell hozni. Egy rendes családban ilyen NINCS, egyrendes családban az emberek segítik egymást kortól függetlenül!

2017. jan. 13. 13:11
 22/41 anonim ***** válasza:
89%
Kedves Erzsébet, akkor te még nem találkoztál lusta, haszontalan és szemtelen 20 éves gyerekkel. Ennek csak örülni lehet.
2017. jan. 13. 13:43
 23/41 longlife ***** válasza:
100%
Kérdezőnek.add már a sztorit.A kozmetikán át lát a többség,tehát a fényesítést hanyagold.
2017. jan. 13. 13:49
 24/41 anonim ***** válasza:
98%

Testvérem lopott tőlünk, eladta a dolgaimat (aranyékszerek, anyáét is), rengeteg pénzt elcseszett, amit a szüleinktől kizsorvált, semmit nem segít, nem dolgozik, nem tanul, csak várja a sült galambot.

Bulira mindig van pénz. Anyámmal is csak akkor kedves, ha valami kell neki.

Nemhiába lett ilyen, amikor tiniként elcsente, majd eladta a drágább könyveimet, cipőmet, apám még engem cseszett le, hogy mit hisztériázom, azokat alig használtam.

Aztán apám rájött, hogy hááát mégsem vezet jóra, ha mindent ráhagyunk. Akkor jött az ordítozós korszak, de akkor az már nem használt.

Most meg isszák a levét a szüleim. Nem olyan könnyű kitenni valakit, aki beleszokott a "jóba" és a saját gyereked.

2017. jan. 13. 13:59
 25/41 anonim ***** válasza:
87%

"Ha nekem huszonéves gyerekem lenne, akkor sem dobnám, ha bűnöző!"

Sosem értettem, hogy a tolvajok hogy merik hazavinni a lopott telefonokat, bicikliket, pénztárcákat... hát így már értem, mártír anyuci támogatja őket, lopjál fiam nyugodtan, anya mindenben támogat, azok a hülyék meg szakadjanak meg a munkában, hogy vegyenek maguknak másikat.

2017. jan. 13. 14:08
 26/41 anonim ***** válasza:
93%
NORMÁLIS szülők esetén nagyon-nagyon sokat kell szélsőségesen vétkeznie a "gyereknek", hogy a szülők már ne lássanak más megoldást.
2017. jan. 13. 14:18
 27/41 anonim ***** válasza:
88%
Csak hogy tisztázzuk: igen, a gyerekem egész életemben a gyerekem marad. Csak épp más kötelezettségem van iránta huszonévesen, mint gyerekkorában.😀 Arról nem beszélve, hogy NORMÁLIS családban a gyereknek is vannak kötelezettségei, erre meg is tanítják, és lényegesen kisebb az esély rá, hogy felnőttként is teljes eltartást igényel. Az a szülő, aki nem készíti fel az önálló életre a gyerekét, súlyos hibát követ el, és tovább tetézi, ha még 28-30 évesen is otthon, a gyerekszobában tutujgatja.
2017. jan. 13. 14:50
 28/41 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem arrol szol egyaltalan hogy szereti-e a szulo a gyereket vagy nem. Gondolom voltak problemak (lopas, drogozas) de ez is csak szerintem mert nem biztos. Viszont az is biztos hogy az en gyerekemet nem dobnam ki a hazbol meg 25-26 vagy akar hany evesen ha nincs hova mennie meg vegkepp. De ezt a szulo donti el ha mar nem jar iskolaba.
2017. jan. 13. 16:07
 29/41 anonim ***** válasza:
67%
Fhu.. Engem sem dobtak ki muterék pedig adtam rá okot. Minden rosszat elkövettem. De ( gondolom látták) belűl nem volt gáz. És az eszem a helyén volt. Kivárrták, hogy benőjön a fejemlágya. Ami 23-24 körűl kezdôdött..
2017. jan. 13. 16:33
 30/41 _Jessy_ ***** válasza:
46%
Abban az esetben, ha esze ágában sincs dolgozni, esetleg emellett a szüleit sem tiszteli akkor valahol érthető.
2017. jan. 13. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!