Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha egy család élete...

Normális, ha egy család élete októbertől áprilisig csak a fűtés körül forog?

Figyelt kérdés

Fás kazánunk van. Sok ismerősömnek van ilyen, de senki másnál nem áll meg miatta az élet. :(

Nálunk valakinek mindig kell itthon lennie. Középsuliban volt, hogy itthon kellett maradnom "betegként", hogy rakhassam a tüzet. Volt, hogy kötelező délutáni programról kértek el emiatt.

Most hogy egyetemista vagyok, ők maradnak itthon vagy szabin, vagy napközben hazajönnek 3-4-szer, hogy rakjanak a tűzre, nekem "csak" vizsgaidőszakban kell itthon lennem, de akkor muszáj, nem is gondolhatok rá, hogy vizsgákon kívül bárhova mehetek, pedig jó lenne a párommal találkozni, vagy elmenni könyvtárba tanulni (itthon nem tudok rendesen, egész nap üvöltenek a kutyák az utcában, meg a mieink az udvarban, plusz olyan napi 1-2 óráig van normális használható internet)

De ha vizsgázni megyek, akkor is pánikolnak, meg mondják hogy hamar fejeztem be aztán jöjjek haza FŰTENI.

Sehova nem megyünk együtt, de még egy filmet se tudunk együtt megnézni, mert addig mégis ki fog rakni a tűzre??

Nem hiszem, hogy ez normális... Vagy másnál is ekkora felhajtást csinálnak a fűtésből?

Mit lehetne kezdeni velük?

2017. jan. 12. 15:00
1 2 3 4
 21/40 anonim válasza:
50%

Hát egy fűtés korszerűsítés, és egy nyílászáró csere nem ártana! :P

Amúgy lehet tényleg jobban járnál ha elköltöznél.

2017. jan. 12. 16:55
 22/40 A kérdező kommentje:

Újak a nyílászárók (ezek a műanyag keretes nyílós-bukós ablakok vannak, amik kb mindenhol, az ajtókat kb 2-3 éve cseréltük)

A ház nem tudom, hány nm a lakás, van 2 nagyobb hálószoba (kb 20 nm mindkettő), egy nappali, étkező, konyha, fürdő, wc. Nem is kis "patkánylyuk", meg nem is kastély.

Jól állunk anyagilag, lenne bőven pénz szigetelésre, csak nem akarják, mert az "macerás".

Van egyébként beszerelve gázkazán is, de az kb 2 évvel azután elromlott, hogy ideköltöztünk, azóta is "jövőhéten" hívják a szerelőt. De addig is csak arra használták, hogy mikor szeptemberben, októberben éjszaka hideg volt, akkor néha bekapcsolták, soha nem fűtöttünk azzal rendesen.

2017. jan. 12. 17:14
 23/40 anonim ***** válasza:
2%

Nalunk szigetelesre boven koltottunk teto fal padlo csovek ablakok szigetelve vannak.

Nappal 19c max ejjel 15c van

Mi ezt szeretjuk ezt szoktuk meg.

Ha nincs otthon semki 15c van beallitva

Tul meleg gyenge immunrendszert es gyors megfazast okoz

2017. jan. 12. 17:29
 24/40 anonim ***** válasza:
76%
Na végre nem csak nálunk van vita a fűtésből. Csak nálunk az van hogy hamar elfogy a fa és nincs pénz folyton venni. Persze senki nem érti meg hogy vizes fával nehéz tüzelni. Így hát ez a vita nálunk is megy amíg fűteni kell.
2017. jan. 12. 17:46
 25/40 anonim ***** válasza:
28%
Ha úgyis otthon vagy, hívd ki a szerelőt. Hátha nem drága megcsináltatni, és a következő héten/hónapban, már nem kéne otthon lenned. Vagy kérj egy árajánlatot valami másik fűtési rendszerre. Ha jól értem tanulni nem tudsz, szóval legalább lenne mit csinálnod.
2017. jan. 12. 18:02
 26/40 anonim ***** válasza:
49%
Mit csináltok este? Keltek óránként?
2017. jan. 12. 18:52
 27/40 anonim ***** válasza:
66%
Éjszaka hogy megy? Felváltva keltek?
2017. jan. 12. 19:04
 28/40 anonim ***** válasza:
50%

Nem normális.

Gyerekkoromban is fával fűtöttünk, reggel apám begyújtott, ha nagyon hideg volt, mielőtt elment dolgozni, hogy kicsit felmelegedjen a lakás, mire a gyerekek felkelnek.

Aztán legközelebb késő délután volt újra befűtve, amikor hazaértünk a suliból, oviból, melóból - ki honnan.

Most épp egyedül élek, fával fűtök most is. Este fél 6 körül jövök haza, akkor tudok begyújtani, kb. 2-3-szor rakok rá lefekvés előtt. Reggel elmegyek dolgozni, tehát nem fűtök be.

Ha itthon vagyok hétvégén vagy szabin, akkor időjárástól függően vagy délelőtt gyújtok be, vagy csak délután, attól függ, mennyire hűlt le a lakás már. De ha el akarok/el kell mennem valahova, akkor nem tart vissza, hogy kialszik a tűz. Majd ha hazaértem, begyújtok megint.

2017. jan. 12. 19:53
 29/40 anonim ***** válasza:
38%

Tényleg jó kérdés, hogy éjjel nem gond, hogy 7-8 órán át senki nem tüzel?

Te is sejted, kérdező, ez abnormális. Egyébként, aki panel-meleget akar családi házban, az számomra az a kategória, aki szűz is akar maradni, meg kefélni is akar.

Én biztos rég fellázadtam volna: ha otthon hagytak volna, mikor én nem akarom, akkor nem fűtök be, kinyitom az összes ablakot, elmegyek egy ismerősömhöz, telefont kikapcsolom, aztán nyalják ki.

Ja, és folyton gúnyolódnék az élhetetlenségükön.

Igaz, nálunk nem kazán van, de télen a két szobát cserépkályhával fűtjük. Reggel egyszer jól megrakom, kb. 1,5-2 óra múlva leég. Itt annyi szervezés kell, hogy valamelyikünk még itthon legyen, amikorra leég és be lehet csukni a kályha ajtaját, mert ha egész nap nyitva van, akkor kiszökik belőle a meleg. Aztán ez másnap reggelig elég. Most, hogy ilyen kemény hidegek voltak, többet tettem rá, ilyenkor tényleg kell várni utána 2 órát, mire leég.

Ha több napra elmegyünk itthonról, mikor hazaérünk, első este hideg van. Nagy kaland, a kisgyerekünket aznap este nem fürdetjük.

2017. jan. 12. 22:18
 30/40 A kérdező kommentje:
Éjjel kihűl a lakás, 15 fokra ébredünk, de takaró alatt mindegy.
2017. jan. 12. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!