Normális, ha egy család élete októbertől áprilisig csak a fűtés körül forog?
Fás kazánunk van. Sok ismerősömnek van ilyen, de senki másnál nem áll meg miatta az élet. :(
Nálunk valakinek mindig kell itthon lennie. Középsuliban volt, hogy itthon kellett maradnom "betegként", hogy rakhassam a tüzet. Volt, hogy kötelező délutáni programról kértek el emiatt.
Most hogy egyetemista vagyok, ők maradnak itthon vagy szabin, vagy napközben hazajönnek 3-4-szer, hogy rakjanak a tűzre, nekem "csak" vizsgaidőszakban kell itthon lennem, de akkor muszáj, nem is gondolhatok rá, hogy vizsgákon kívül bárhova mehetek, pedig jó lenne a párommal találkozni, vagy elmenni könyvtárba tanulni (itthon nem tudok rendesen, egész nap üvöltenek a kutyák az utcában, meg a mieink az udvarban, plusz olyan napi 1-2 óráig van normális használható internet)
De ha vizsgázni megyek, akkor is pánikolnak, meg mondják hogy hamar fejeztem be aztán jöjjek haza FŰTENI.
Sehova nem megyünk együtt, de még egy filmet se tudunk együtt megnézni, mert addig mégis ki fog rakni a tűzre??
Nem hiszem, hogy ez normális... Vagy másnál is ekkora felhajtást csinálnak a fűtésből?
Mit lehetne kezdeni velük?
:DD bocs, de jót röhögtem. Ez agybaj :D Hány évesek a szüleid?
Nálunk, amikor még szülőkkel éltem, nem volt ilyen gond, aki előbb hazaért, begyújtott és csá, max. nem vette le a pulcsit egy darabig.
Nálunk orbitális hiszti van, ha 21 fok alatt van a hőmérséklet (kivéve ha én érek haza a 15 fokba, az teljesen oké)
50 körülirk mindketten.
Nekem nem vicces annyira :/
Mi is fával fűtünk, de ilyenről még nem hallottam.:D
Reggel elkészítik előre(aki délelöttös) és aki előbb hazajön az gyújtja be. 1 óra múlva már jó meleg van.
Ez nem jó, hogy ezen megy a vita, hogy ez miatt nincs szociális életed. Ez beteges..
Nagyon nem mindegy, milyen a ház szigetelése, milyen a fűtés rendszer, stb. Nálunk is fél óránként kell a tűzre tenni, és időbe telik mire felmelegszik, és gyorsan kihűl a lakás.
Mióta ilyen mínuszok vannak, nálunk is valaki állandóan itthon ül és fűt, hogy legalább 18 fok legyen a lakásban.
A hét elején el kellett mennem dokihoz, dél volt, mire hazaértem, és begyújtottam. Hát délután háromkor még látszott a leheletem, és este kihagytuk a fürdést, mert olyan hideg volt.
Régi, rosszul szigetelt házaknál, ahol a radiátorok is elavultak, simán el tudok ilyet képzelni, hogy a fűtés körül forog az élet.
Hát igen nekünk óránként kell rakni hogy olyan 21-22 fok legyen, de amúgy ott lehet hagyni egy 4-5 órára ha jól meg van pakolva.
A házszigetelés kb 8 éve "nagyon sürgős és idén megcsináljuk végre", de valahogy mégis mindig "jövőre" marad....
Nekünk kandallónk van. Tegnap 16.4 fok volt amikor hazaértünk. Begyújtottam, hamar 20 fok fölé ment. Este még teszünk rá. Én reggel hamar indulok, férjem később.
Ő bekészíti, így amikor hazaérek a fiunkkal, csak egy pillanat begyújtani.
HOgy mit lehet kezdeni? Semmit. Mániákusak. Ahogy lehet, költözz el. Fűtsenek maguknak...
Nem, egyáltalán nem normális.
Vegyes tüzelés van nálunk is, de soha nem volt ebből probléma. Ami nálatok megy, az már szinte rituális szintre emeli a fűtést. És meg ne sértődj, de elég beteg dolog.
Nálunk - meg olyan helyeken, ahol életképes, legalább minimálisan talpraesett emberek élnek - ez úgy megy, hogy ha hideg van, befűtünk. Ha van otthon valaki, akkor az táplálja a tüzet. Ha nincs, akkor meg nem ég a tűz, ennyi. Tök felesleges folyamatosan fűteni, meg hazarohangálni csak azért, hogy elmondhassunk, hogy háá, egész nap be van fűtve. Holott nem is kéne, mert amúgy nem lenne otthon senki. Ha hideg van, akkor aki először hazaér, az befűt. Egy kazánt percek alatt fel lehet fűteni, fél óra múlva meg már meleg van mindenhol.
A helyedben egyébként gondolkodnék a minél hamarabbi elköltözésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!