Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha egy család élete...

Normális, ha egy család élete októbertől áprilisig csak a fűtés körül forog?

Figyelt kérdés

Fás kazánunk van. Sok ismerősömnek van ilyen, de senki másnál nem áll meg miatta az élet. :(

Nálunk valakinek mindig kell itthon lennie. Középsuliban volt, hogy itthon kellett maradnom "betegként", hogy rakhassam a tüzet. Volt, hogy kötelező délutáni programról kértek el emiatt.

Most hogy egyetemista vagyok, ők maradnak itthon vagy szabin, vagy napközben hazajönnek 3-4-szer, hogy rakjanak a tűzre, nekem "csak" vizsgaidőszakban kell itthon lennem, de akkor muszáj, nem is gondolhatok rá, hogy vizsgákon kívül bárhova mehetek, pedig jó lenne a párommal találkozni, vagy elmenni könyvtárba tanulni (itthon nem tudok rendesen, egész nap üvöltenek a kutyák az utcában, meg a mieink az udvarban, plusz olyan napi 1-2 óráig van normális használható internet)

De ha vizsgázni megyek, akkor is pánikolnak, meg mondják hogy hamar fejeztem be aztán jöjjek haza FŰTENI.

Sehova nem megyünk együtt, de még egy filmet se tudunk együtt megnézni, mert addig mégis ki fog rakni a tűzre??

Nem hiszem, hogy ez normális... Vagy másnál is ekkora felhajtást csinálnak a fűtésből?

Mit lehetne kezdeni velük?

2017. jan. 12. 15:00
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

4-5 óra alatt melegszik be a lakás, ha Napközben nincs fűtve.

Nyilván szeretnék elköltözni, de nem engedhetem meg magamnak :(

2017. jan. 12. 15:25
 12/40 anonim ***** válasza:
39%
Én már rég elmenekültem volna attól a háztól ahol ilyen agybaj honol.
2017. jan. 12. 15:26
 13/40 piriiiii ***** válasza:
81%
Nálunk is fás kazán van (nem élek már otthon), de soha nem volt ebből probléma, ahogy írta az egyik válaszoló, aki hazaér, az begyújt és csá. Ez nálatok szerintem nagyon nem normális. Igazából én ezt az egész helyzetet valódi pszichés betegségként tudnám felfogni, egy ember abnormális rögeszméjeként. Elég groteszk...
2017. jan. 12. 15:37
 14/40 anonim ***** válasza:
14%

Gyerekkorodtól ez megy, és feltehetőleg már előtte is szokás volt az ilyesmi, azt megértem hogy a fás tüzelés nem olyan mint a gáz hogy egyenletesen fűt a nap bármely szakában és Te szabályzod hogy napközben elég a 20 fok, estére legyen 24.

Ezért rossz a fás megoldás, mert mindig tenni kell rá.

Családban is volt hogy karácsony napján vendégségbe mentünk hozzájuk, és az asztaltól felpattan a férfi, hogy megy tesz a tűzre, persze a felesége meg piszkálta amiért nem csinálta meg hamarabb.

Azt tudom tanácsolni törd meg a családi hagyományt, és később gázzal old meg a fűtést.

2017. jan. 12. 15:57
 15/40 A kérdező kommentje:
Nem ment ez mindig is, "csak" 8 éve vált a rögeszméjükké. Előtte panelban laktunk, távfűtéssel.
2017. jan. 12. 16:00
 16/40 anonim ***** válasza:
33%

Akkor értem, azért ilyenek, mert hozzá vannak szokva a távhő állandó melegjéhez.

Ettől függetlenül ez nem normámlis, ahogyan az se, hogy 4-5 óra kell ahhoz, hogy felmelegedjen a ház. Nagyon el lehet rontva a kazán és/vagy a hőszigetelés.

Ablakok, ajtók zárnak rendesen, ablakban legalább két réteg üveg van?

2017. jan. 12. 16:07
 17/40 anonim ***** válasza:
67%

Ez már kényszeres. Néhány ókori vallásban megfigyelhető az otthoni tűz szimbolikája, amelyre vigyázni kellett, sosem éghetett ki. A szüleid az ókorból jöttek.

Nem kell betegesen ragaszkodni egy napirendhez. Tanulják meg élvezni az életet!

2017. jan. 12. 16:07
 18/40 anonim ***** válasza:
13%

Ha 4-5 óra alatt melegszik fel a lakás, akkor érthető, hogy este 6-7-kor már elég késő elkezdeni befűteni. Valami nagyon nem stimmel.

Nekünk se jó a szigetelés. Amikor először fűtöttem télen vegyestüzelésűvel, még tapasztalatlan voltam. Akkor télen vettünk fát, ami így vizes volt, nem tudtam hogy ez a baj, de 1,5 óra volt mire a kazánt ott lehetett hagyni. Este 18:30-tól 20:00-ig csak a kazán mellett álltam, közben füstmérgezésem lett ezerszer, annyira füstölt a vizes fa. Utána már meleg volt, de akkor is 45 percenként dobálni kellett a szenet és reggelre a rosszul szigetelt ház nagyon kihűlt, mire melóból hazaértem, borzasztó hideg volt bent és akkor jött a 1,5 óra ácsorgás a füstben, jeges hidegben a kazán mellett.

Mióta száraz fával fűtünk, kb. 30-45 perc alatt sikerül otthagyhatóra csinálni a tüzet és utána már elég 45 percenként dobálni rá szenet. Fát gyakrabban kell. Ilyen a kazánunk, de nem is értünk hozzá igazán. Amúgy már csak kiegészítésre használjuk, az első füstmérgezéses é után más fűtési módra váltottunk, csak tél elején és végén használjuk a vegyestüzelésűt.

2017. jan. 12. 16:08
 19/40 anonim ***** válasza:
18%
Nem tudni, hogy milyen a családotok anyagi helyzete, de kéne vmit változtatni a fűtésen. Vagy átszerelni gázra és egy termosztáttal szabályozni, vagy legalább kiegészitőnek valami villanyos fűtést venni, most már nagyon jókat lehet venni, van olyan gázszerelő ismerősöm, aki villannyal fűt a lakásában, mert olcsóbb, és hát ő csak tudja. Nyilt égésterű kazánt hosszu időre felügyelet nélkül hagyni nem lehet. Szóval nem egyszerű kérdés ez. Nyilván nem kéne állandóan fűteni, de akkor hideg lenne. Pénz kéne, és átalakitani a fűtési rendszert kényelmesebbre. Mekkora a lakásotok?
2017. jan. 12. 16:14
 20/40 anonim ***** válasza:
42%
Ha így működik a kazán és gyorsan bealszik a fa (könnyű szerkezetű), akkor bizony a fűtés fontos a hidegben.
2017. jan. 12. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!