Egy lánynak hány éves kortól ciki a szüleivel élni?
Úgy bírom (utolsó) ki írta azt h 18 eves korodban költözz mert utana ciki?
ezt csak te látod bele...
ja és 11 es:
Az egy dolog hogy tudtad hogy kell főzni mosni vasalni stb.
Én 6 évesen is vasaltam, mosogattam, teregettem, tudtam hogy kell, 15 évesen tudtam főzni is.
De nem csinaltam ezeket minden nap...mert az jelenti h önálló az ember hogy a fizetéséből él, és ezeket a dolgokat rendszeresen csinalja magára...és nem rohan anyuhoz minden problémánál.
Na ez asszem most mar az utolsó írasom...már mindent kiírtam magamból :D
Minden jót azoknak is akik önellátóak, meg azoknak is akik nem, attól meg lehet jó ember ;)
Az én véleményem az, hogy 30 éves kor körül már az. Ha nincs pasija/vőlegénye, ha van.
Én ugyan nem sokat vagyok otthon, gimiben és egyetemen is kolis voltam/vagyok, de ha végeztem az egyetemmel nyilván ahova munka szólít költözök (panelba csak először persze :D ). Szerintem nem is az hogy nem illik, hanem csak furcsa ez ha mondjuk egy 30 éves a szüleivel él. Nekem például szükségem van önállóságra, és nem vágyok felnőtt létemre a szüleimmel élni.
Főleg hogy van barátom. Nyilvánvalóan azt tervezzük hogy panelt bérlünk, amíg nincs más, és dolgozunk. De mindenkinek el kell egyszer kezdenie az önálló életet.
10-es válaszoló:
Régen nem parancsszóra költöztek el a nők, henem társadalmilag el volt várva hogy 18-20 évesen házas legyen. Mikortól pedig házas volt, egyértelműen elköltözött ahogy írtad, a férj szüleihez a fétjével, vagy saját házat építettek a rokonok ismerősök falubeliek nekik egyúttesen egyetlen szakember segítségével.
Régen az volt ma meg ma van...más az élet.
Régen nem volt ciki hogy a férfi a szüleivel él együtt halálukig feleséggel gyerekkel, de ma már ez ciki.
Régen nem ciki volt, hanem szégyen ha egy nő 20 éves kora felett a szüleivel élt.
Ha normálisak a szülei és úgy nevelik, úgyis elköltözik, mire kész lesz rá. Na meg munkája is lesz.
Ha meg drága szülő egyetlen icipici gyereke, akkor vért izzad úgy is, mire, kiküzdi magát a féltő drága szülő kezei közül.
Ha a lehetőség és anyagiak lehetővé teszik, el kell költözni. ha nincs meg még a lehetőség és az anyagiak, azon kell dolgozni, hogy meglegyen.
"nem várhatják el h 10 milliója legyen 20 évesen"
vagy vmi ilyesmi volt az egyik mondat.
Neharagudj, de 30-40-50 éves korra se fog ennyit összegyűjzeni az aki sima minimál bert keres vagy átlag fizetése van még akkor sem ha a szüleivel él és belead a számlakba, kajába, stb...
Ezért vesznek fel hitelt, vagy fizetik az albérletet, mert ha arra vár valaki hogy össze gyűljőb 10 millió, sose fog elköltözni, és ha össze is gyűlik ennyi mondjuk 35-40 eves korára, ebből nem lehet hazat venni, max 1 kicsi lakást, és még nincs gyereke nincs férje(élettársa) vagy ők is nő szüleinél éltek...
és akkor 35-40 evesen felveszi a hitelt a házra mert 10 milla nem elég, ezt fizetheti mondjuk 15-25 évig tehát leghamarabb 50 évesen szabadul a hiteltől(de ez a jobb eset).
Ahelyett hogy 25-30 evesen, a párjával befektet egy házra (hitel) amit 15-25 ev alatt letudnak, es az öreg korukát amikor mar nehez folgozni nyugiban, esetleg részmunkaidőben dolgozva töltik el...
Az utolsó választ miért kellet lepontozni!?
Mert ez az igazság, amit leírt!- tényleg nem lesz pénzed, ha csak nincs akitől örökölj, kemény munkával sem fogsz albérlet mellett összegyűjteni 10 milliót maximum 35-40 éves korodra, de azt is kínkeservesen.
Éljen az ítélkezés!
"az a ciki, hogy annyira kifordult magából a világ, hogy idegenekkel menő összebútorozni, leányanya lehetsz, kefélhetsz össze vissza, mindent megértünk. de ha összetrt egy család az ciki....
a kérdés a ciki..."
Akkor ne olvasd!!!
Szerintem nem ciki. Inkább az pofátlanság ha a lánynak van saját keresete, de a szülei egy fillért se látnak belőle. Hab a tortán ha még adnak a lánynak költőpénzt is.
18/L
Akk részletezem:
Keressen valaki 120 ezret
a szüleinél él és lead nekik rezsire 10ezret, kaja 20 ezer
bérlet: 10 ezer
ruha, tisztálkodószerek, telószámla, fodrász:
legyen havi 10 ezer
ez összesen:50ezer
akkor megmarad havi 70ezer ft-ja
Tegyük fel ezt mind félre tudja tenni, de ha van kocsija, vesz telót laptopot stb, persze fogyogat belőlle, de ezt nem szamolom...
Mind megmarad minden hónapban 70ezer ft-ja!
az egy évben 840ezer ft
10 év alatt 8,400,000
még 5 év alatt meg 4,200,000
Tehát 15 év alatt tud 12,600,000 ft-ot félre tenni HA semmi többletkiadása nincs a minimumnál...
az alatt a 15 év alatt megugrik még kb 2szer az ingatlan piac. Manapság videken lehet ennyiből normális hazat venni,sztem max 2 szobásat falvakban, 1-1,5 szobasat varosban
Pesten xarabb környékeken lehet venni ennyiért 30negyzetmeteres panel lakást.
Ez a ma, 15 év múlva többe fog kerülni.. tehát mondjuk legyen 16 millió ezekért a hazakért...
ha 23 évesen elkezdett dolgozni teljes munkaidőbe, és megszakítás nélkül dolgozik akkor 38 évesen lesz 12,600,000 ft-je...arra vehet fel hitelt a ház miatt 4 millát, a hitel legalább 2szeresét vissza kell fizetni ami azt jelenti h 8 millát ez leosztva 15 évre:kb 533,000ft évente, azaz 44ezer forint havonta...
Szal 38 évesen 15 éves hiteltörlesztése van es egy (még) berendezetlen háza.
53 évesen kb kifizeti a hitelét.
Nem ért el sokkal többet mint aki 22 évesen összeköltözik albérletbe mondjuk egy pasival, 25 évesen össze házasodik vele, vesznek házat hitelre ketten, 25évig ketten fizetnek hitelt a házra havi 80ezret és 50 evesen ugyanúgy van hazuk, annyi külömbséggel hogy nem 40évesen szülte a gyerekét hanem 25-30evesen.
Normal esetben akinek szüli a gyereket, azzal marad együtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!