Két kisgyereket nevelo csaladok, nalatok az apa es anya kozott milyen a csaladi munkabeosztas?
Elsosorban az erdekel ahol az anya otthon van 2 kicsvel mondjuk 1 es 2 evessel vagy 2 es 3 evessel.
Mit a napi rutin? Fozes mosas gyerekfurdetes altatas hajnalikeles minden erdekel. Koszi
Amig otthon voltam ossz 16 hetet minden gyerekkel addig mindent en csinaltam.
Szabadido altatas utan volt akkor tanultam.
Miutan mindketten dolgoztunk felesbe ment minden.
Ferjem eljart munka mellett jar a szabad program.
Ha anya 24 otthon van akkor apanak el kell tartani a csaladot.
Ajanlom bolcsi es gyors ujra munkaba allas es fifty fifty munka es gyerek beosztas kozossen.
A fiunk 4 éves, a lányunk 9 hónapos.
Reggel Ő kel fel hamarabb, elmegy edzeni, hazafele beugrik reggeliér. Közben a fiunk befekszik mellém a hálószobában, játszunk, beszélgetünk, mesét nézünk. Utána megreggelizünk együtt, a férjem elviszi a nagyot az oviba.
Én rendet rakok, elpakolom a reggeli romok maradványait, elkészülök (fogmosás, smink, haj stb), aztán 9- fél 10 között ébred a lányunk.
Napközben változó, hogy alakul a program.
Van, hogy itthon vagyunk egész nap pizsiben és átjönnek mamáék, vagy a barátnőim, rendelünk kaját és elvagyunk. Máskor meg sem állunk egész nap és csak a naggyal együtt jövünk haza délután. Vagy néha a férjem itthon van szinte egész nap velünk, máskor pedig reggel indul tárgyalni vidékre és késő délután ér csak haza.
De vacsorázni általában együtt szoktunk, utána játszunk, beszélgetünk, együtt vagyunk.
A fürdetés(-etetés)-altatás valahogy mindig a férjem reszortja volt, a kezdetek óta így van.
Nálunk nem igazán keltek éjszaka a gyerekek, a fiam talán az első 2 hétben, a lányom az első 4 napban kelt fel hajnalban 1x. De mivel egyikőjük sem anyatejet kapott, ezért változó volt, hogy melyikünk etette/nyugtatta meg őket.
Főzni nem szoktunk túl gyakran, heti 2-3 alkalommal maximum, de az is változó, hogy melyikünk. Van, hogy közösen, olyankor a fiunk is segít, máskor meg csak én, esetleg ő lep meg reggelivel/vacsival. Viszont sütni nagyon szeretek, szóval kb. 2 naponta tuti van valami finom süti/torta.
A mosást/takarítást/vasalást bejárónő intézi, nekem a gyerekek és az egyetem mellett nem igazán lenne rendes időm rá. Azt pedig utálom, ha szalad a ház, közben lenne más dolgom, mint vasalni a ruhákat pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!