Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Két kisgyereket nevelo csalado...

Két kisgyereket nevelo csaladok, nalatok az apa es anya kozott milyen a csaladi munkabeosztas?

Figyelt kérdés

Elsosorban az erdekel ahol az anya otthon van 2 kicsvel mondjuk 1 es 2 evessel vagy 2 es 3 evessel.

Mit a napi rutin? Fozes mosas gyerekfurdetes altatas hajnalikeles minden erdekel. Koszi

2017. jan. 6. 18:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Amig otthon voltam ossz 16 hetet minden gyerekkel addig mindent en csinaltam.

Szabadido altatas utan volt akkor tanultam.

Miutan mindketten dolgoztunk felesbe ment minden.

Ferjem eljart munka mellett jar a szabad program.

Ha anya 24 otthon van akkor apanak el kell tartani a csaladot.

Ajanlom bolcsi es gyors ujra munkaba allas es fifty fifty munka es gyerek beosztas kozossen.

2017. jan. 7. 00:12
 12/13 anonim válasza:

A fiunk 4 éves, a lányunk 9 hónapos.

Reggel Ő kel fel hamarabb, elmegy edzeni, hazafele beugrik reggeliér. Közben a fiunk befekszik mellém a hálószobában, játszunk, beszélgetünk, mesét nézünk. Utána megreggelizünk együtt, a férjem elviszi a nagyot az oviba.

Én rendet rakok, elpakolom a reggeli romok maradványait, elkészülök (fogmosás, smink, haj stb), aztán 9- fél 10 között ébred a lányunk.

Napközben változó, hogy alakul a program.

Van, hogy itthon vagyunk egész nap pizsiben és átjönnek mamáék, vagy a barátnőim, rendelünk kaját és elvagyunk. Máskor meg sem állunk egész nap és csak a naggyal együtt jövünk haza délután. Vagy néha a férjem itthon van szinte egész nap velünk, máskor pedig reggel indul tárgyalni vidékre és késő délután ér csak haza.

De vacsorázni általában együtt szoktunk, utána játszunk, beszélgetünk, együtt vagyunk.

A fürdetés(-etetés)-altatás valahogy mindig a férjem reszortja volt, a kezdetek óta így van.

Nálunk nem igazán keltek éjszaka a gyerekek, a fiam talán az első 2 hétben, a lányom az első 4 napban kelt fel hajnalban 1x. De mivel egyikőjük sem anyatejet kapott, ezért változó volt, hogy melyikünk etette/nyugtatta meg őket.

Főzni nem szoktunk túl gyakran, heti 2-3 alkalommal maximum, de az is változó, hogy melyikünk. Van, hogy közösen, olyankor a fiunk is segít, máskor meg csak én, esetleg ő lep meg reggelivel/vacsival. Viszont sütni nagyon szeretek, szóval kb. 2 naponta tuti van valami finom süti/torta.

A mosást/takarítást/vasalást bejárónő intézi, nekem a gyerekek és az egyetem mellett nem igazán lenne rendes időm rá. Azt pedig utálom, ha szalad a ház, közben lenne más dolgom, mint vasalni a ruhákat pl.

2017. jan. 7. 09:43
 13/13 A kérdező kommentje:
KOszi utolso. Neked mennyi gyerekmentes szabadidod van? Es a ferjednek?
2017. jan. 7. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!