Érdemes felnőtt emberként hazaköltözni a szülőkhöz pénzgyűjtés céljából?
7 éve nem élek otthon, 18 évesen koliba költöztem, egyetem után albérletbe, azóta egyedül tartom el magam. Csak az a nagy problémám, hogy hónap végére alig jövök ki a fizetésemből, szinte semmit se tudok félretenni, így sosem fog összejönni még egy lakás kezdőrészlete sem. Egyedül élek, jelenleg nincs párom sem, a szüleim nem bánnák ha hazaköltöznék, csak aggódok milyen lenne ilyen sok idő után újra otthon élni. Jó a kapcsolatunk, de azért az együttélés konfliktusokkal jár, nem tudom hosszú távon el tudnánk-e viselni egymást. A szüleimet se akarom zavarni, még ha azt mondják, hogy szívesen látnak, akkor sem.
Ti mit tennétek a helyemben? 25 éves fejjel hazaköltöznétek a szülőkhöz?
A legtöbben még 25 évesen otthon laknak.
Sőt egy felmérés szerint a 25-34 közöttiek 43%-a a szüleivel él Magyarországon..
Szerintem keress jobban fizető munkát, vagy másodállást. Az idődből kitelik, ha nincs párod se. Ha 21-22 lennél még talán érdemes lenne hazaköltöznöd, de a 25 egy kicsit már túl van ezen, sok lenne a konfliktus, amire nem is gondolsz most, hiszen 18 éves korod óta nem laksz otthon. Hidd el, a szüleid ott folytatnák a kapcsolatot amilyen akkor volt. Párkapcsolat terén is nagy hátrány, ha a szülőknél laksz.
A jelenlegi albérlet persze így nem fenntartható, keress olcsóbbat, ami nehéz, vagy lakótársat, de főleg több pénzt.
Nem, akkor joltozz ossze valami korodbelivel.
Az ok hogy szivesen látnak, de teljesen más ritmus szerint éltek, és te is onállosodtál, most pedig ismét gyerekstátuszba fogsz kerulni.
Persze, azt mondják, hogy nem, de hidd el, megszunsz felnott onállo nonek lenni. Megint mindent jelenthetsz be, nem vihetsz magatokhoz alkalmi kapcsolatot, ha eljársz bulizni, jaj mikor jossz, stb.
Ugyanezen mentem keresztül és soha tobbet, akkor inkább élek szűkosen egymagam. Mellesleg havi otven rongy azerr nem kevés osszeg, pkusz a saját lakás tok felesleges, csak a nyug van vele, helyhez kot, plusz tok értéktelen.
Soha, soha, soha, soha, ismétlem
S O H A
nem adnám fel az önálló életemet.
17-es: nem mindenkinél van így. Én soha nem tartoztam otthon elszámolással az életemről, tanácsot is csak akkor kaptam, ha kértem, és az én véleményemet is kikérték minden fontosabb, családot érintő döntésben. Ebben nőttem fel, és szerintem a családom jól csinálja. Remek a kapcsolatunk egymással. Néhány hónap múlva költözöm, de bármikor visszajöhetnék, mert nem érne kár, engem ugyanis szerencsére mindig felnőttként kezeltek.
Ha a kérdezőnél is ugyanez vagy hasonló a helyzet, akkor azt javaslom, költözzön vissza bátran! :)
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!