Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdemes felnőtt emberként...

Érdemes felnőtt emberként hazaköltözni a szülőkhöz pénzgyűjtés céljából?

Figyelt kérdés

7 éve nem élek otthon, 18 évesen koliba költöztem, egyetem után albérletbe, azóta egyedül tartom el magam. Csak az a nagy problémám, hogy hónap végére alig jövök ki a fizetésemből, szinte semmit se tudok félretenni, így sosem fog összejönni még egy lakás kezdőrészlete sem. Egyedül élek, jelenleg nincs párom sem, a szüleim nem bánnák ha hazaköltöznék, csak aggódok milyen lenne ilyen sok idő után újra otthon élni. Jó a kapcsolatunk, de azért az együttélés konfliktusokkal jár, nem tudom hosszú távon el tudnánk-e viselni egymást. A szüleimet se akarom zavarni, még ha azt mondják, hogy szívesen látnak, akkor sem.

Ti mit tennétek a helyemben? 25 éves fejjel hazaköltöznétek a szülőkhöz?

2017. jan. 4. 21:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
14%
100 ezret fizetsz albérletre amikor 60 ezer havi törlesztővel már adnak hitelt amiből saját lakást vehetsz? Érdekes.
2017. jan. 4. 23:17
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

A legtöbben még 25 évesen otthon laknak.

Sőt egy felmérés szerint a 25-34 közöttiek 43%-a a szüleivel él Magyarországon..

2017. jan. 4. 23:38
 13/21 anonim ***** válasza:
81%
szerintem menj haza és ne szenvedj, vagy válts munkahelyet ami jobban fizet. Ne ragadj le egy munkánál. Fejlődj!
2017. jan. 4. 23:41
 14/21 anonim ***** válasza:
87%
Én nem melett álok ki mert jó hogy szivesen hazavárnak de 1-2hét és egymás idegeire mentek ,te meg soha nem fogsz ujra elmenni otthonrol ezek után inkább keres magad melé lakotársat és már meg is felezödik költség.
2017. jan. 5. 06:37
 15/21 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem keress jobban fizető munkát, vagy másodállást. Az idődből kitelik, ha nincs párod se. Ha 21-22 lennél még talán érdemes lenne hazaköltöznöd, de a 25 egy kicsit már túl van ezen, sok lenne a konfliktus, amire nem is gondolsz most, hiszen 18 éves korod óta nem laksz otthon. Hidd el, a szüleid ott folytatnák a kapcsolatot amilyen akkor volt. Párkapcsolat terén is nagy hátrány, ha a szülőknél laksz.

A jelenlegi albérlet persze így nem fenntartható, keress olcsóbbat, ami nehéz, vagy lakótársat, de főleg több pénzt.

2017. jan. 5. 07:45
 16/21 anonim ***** válasza:
47%
Esetleg kérj kölcsön a szüleidtől önrészre és vegyél fel hitelt a maradékra egy saját lakáshoz. Számold ki, lehet, hogy jobban kijönnél, mint ha albérletet fizetsz.
2017. jan. 5. 07:48
 17/21 anonim ***** válasza:
72%

Nem, akkor joltozz ossze valami korodbelivel.

Az ok hogy szivesen látnak, de teljesen más ritmus szerint éltek, és te is onállosodtál, most pedig ismét gyerekstátuszba fogsz kerulni.

Persze, azt mondják, hogy nem, de hidd el, megszunsz felnott onállo nonek lenni. Megint mindent jelenthetsz be, nem vihetsz magatokhoz alkalmi kapcsolatot, ha eljársz bulizni, jaj mikor jossz, stb.

Ugyanezen mentem keresztül és soha tobbet, akkor inkább élek szűkosen egymagam. Mellesleg havi otven rongy azerr nem kevés osszeg, pkusz a saját lakás tok felesleges, csak a nyug van vele, helyhez kot, plusz tok értéktelen.

2017. jan. 5. 08:52
 18/21 anonim ***** válasza:
96%
Én is 25 voltam, amikor visszaköltöztem anyámhoz egy tönkrement párkapcsolat után, mert egyedül tök felesleges lett volna az albérlet, na meg pénzt is akartam gyűjteni. 5 évig laktam otthon, aztán 30 évesen költöztem külön újra, amikor lett egy jobban fizető munkám. Azóta már családot is alapítottam. Az az otthon töltött 5 év nagyon jól jött, hogy rendbe szedjem magam, bár nem mindig volt egyszerű, de nem tartanék most itt, ha nem lett volna meg az a pénz, amit akkor gyűjtöttem össze.
2017. jan. 5. 08:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Soha, soha, soha, soha, ismétlem

S O H A

nem adnám fel az önálló életemet.

2017. jan. 7. 21:17
 20/21 anonim ***** válasza:
36%

17-es: nem mindenkinél van így. Én soha nem tartoztam otthon elszámolással az életemről, tanácsot is csak akkor kaptam, ha kértem, és az én véleményemet is kikérték minden fontosabb, családot érintő döntésben. Ebben nőttem fel, és szerintem a családom jól csinálja. Remek a kapcsolatunk egymással. Néhány hónap múlva költözöm, de bármikor visszajöhetnék, mert nem érne kár, engem ugyanis szerencsére mindig felnőttként kezeltek.

Ha a kérdezőnél is ugyanez vagy hasonló a helyzet, akkor azt javaslom, költözzön vissza bátran! :)

24N

2017. jan. 8. 02:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!