Miért sírják vissza az anyák az elköltözött gyereket, aki amikor ott volt egy percre sem hagyták békén és a szülő kérte, hogy költözzön el?
Anyuval nagyon rossz volt a kapcsolatom, mert nem jövök ki a pasijával. Amikor otthon laktam minden nap (szó szerint! ) azt hallgattam, hogy "ha nem tetszik valami költözz el " , "nyugodtan el lehet költözni" stb... Aztán egy pár hónapja egyik napról a másikra elköltöztem egy közeli városba. Azóta mindig hívogat, hogy mikor megyek már haza, beállít bevásárlás után nagy csomagokkal, ha 3-4 napig nem megyek haza már meg van sértődve. Amikor otthon voltam még abba is belekötött, hogy hova rakom a poharat, hogy mosok, hogy főzök, egyetlen mozdulatom sem volt jó. Felmerült a gondolat, hogy felköltözöm Pestre, ami anyuéktól 150 km-re van, most meg sír, hogy itthagyom őt.
Érti valaki ezt a gondolkodást?
24 L
egyes válaszolóval egyet értek.
Amíg nem látja, hogy van alternatívád, könnyen dobálózik a szavakkal, kijelentésekkel. Aztán meg pislog, mint hal a szatyorban, amikor látja, hogy elköltözöl.
Lehet durván hangzik, de ne vedd magadra, ne foglalkozz nagyon a dologgal. Majd idővel megszokja, megbékél. 24 éves vagy, bőven érezheted úgy, hogy a saját életedet kell élned. Nem azt mondom, hogy szard le a szüleidet, mert az nem helyes, de találd meg a kompromisszumot. Nem is kell 3-4 naponta haza rohangálni, pláne egy távolabbi városból.
de a legjobb, ha leültök, és HIGGADTAN megbeszélitek a múltat, jelent és jövőt. Ez a kulcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!