Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő jobban szereti a...

Egy szülő jobban szereti a gyerekét, miután elköltözött?

Figyelt kérdés

Mert valahogy így érzem... Ha nem is szeretik jobban a tesómat, de jobban örülnek neki, jobban szeretnek vele beszélgetni, mint velem.

Tíz éves koromig velünk élt a nővérem, 20 éves volt, amikor elköltözött. Addig olyan nagyon-nagyon kedvesek azért nem voltak vele, mint most. Lecseszték, ha valamit rosszul csinált, veszekedtek vele néha...

Sok év eltelt, mióta elköltözött. Engem ugyanúgy megbántanak és kioktatnak, mint régen a tesómat, de vele teljesen máshogy viselkednek. Jobban megdicsérik egy jobb eredményért, sose vesznek össze vele, többet keresik a társaságát, ő a főtéma, ha összejön a család...

Nekem is el kéne költöznöm ahhoz, hogy úgy érezzem, annyira szeretnek, mint őt?

L

2015. febr. 7. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

van ilyen mondás is

"távolról könnyebb szeretni"

mert akkor persze nem zavar sok vizet, nincs talp alatt

2015. febr. 7. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha két nemzedék együttél, akkor a konfliktusok adottak, ha valaki csak néha jön "haza", akkor az vendég, és sokkal kevesebb surlódás.
2015. febr. 7. 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, kevesebb a konfliktus, és hiányzol is a szüleidnek, és könnyen úgy tűnhet, hogy jobban szeretnek.
2015. febr. 7. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre igen egyszerű a válasz, én legalábbis ezt látom magunkon. Egészen egyszerűen, amíg a szülő és a "gyerek" minden áldott nap látják egymást, sokszor elfogy a téma, vagy olykor egymás agyára mennek, egymáson töltök ki a napi feszültséget, stb. Amint a gyerek kirepül és elköltözik, már nem lesznek mindennaposak a találkák, nem lesz mindennap feszültség a két fél között, ha valaki bal lábbal kelt. Egyszerűen normál kapcsolat esetén szerintem megszépülnek a dolgok.

Mi egyszerre repültünk ki a bátyámmal. Anyu örül neki, ha felhívjuk és anno ilyenkor alig beszéltünk fél percet, csak tömören a lényegről volt szó, mostmár van hogy egy órát is eltrécselünk a semmiről. Érzem, hogy hiányzok nekik és zokszó nélkül megfőzik a kedvenc kajáinkat hétvégén, ha jövünk haza. Amíg otthon éltem, addig sosem éreztem, hogy annyira szeretnének, mint amennyire valójában szeretnek és ez fordítva is így van.

Van az a mondás, hogy akkor tudod értékelni igazán azt, amid van, ha elveszíted. Nyilván ez képletesen érthető itt, de szerintem teljes mértékben igaz erre a helyzetre is!

2015. febr. 7. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én most fél éve vagyok egyetemista, és egyet tudok érteni. Mióta elmentem mindig jobban esik hogy hívnak, hogy hazavárnak, és türelmesebbek vagyunk egymással. Azt a kevés együtt töltött időt nem veszekedéssel hanem valami érdemlegesebb beszélgetéssel töltjük. Mondjuk nem igazán van okuk bántani, ezt is aláírom. Gondolj bele, te is sokkal kedvesebb lennél egy emberrel ha tudod hogy csak 1-2 napot tölthetsz vele. És ne legyél féltékeny, ezen mindenkinek át kell esni :)
2015. febr. 7. 17:14
 6/7 anonim válasza:
Nem szeretik jobban, csak ő már nem rajtuk élősködik, nincs vele ilyen jellegű gond. Kevesebb a konfontáció lehetősége. Ha Te is elköltözöl, Veled is ugyanígy kedvesebben fognak viselkedni.
2015. febr. 7. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van. A húgom férjhez ment és elköltözött 80 km-rel odébb, azóta apám velem ordít, vele meg kedves. Már alig várom, hogy elkészüljön a házam a vőlegényemmel és elköltözzek én is. Nincs mit tenni.
2015. febr. 9. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!