Egy szülő jobban szereti a gyerekét, miután elköltözött?
Mert valahogy így érzem... Ha nem is szeretik jobban a tesómat, de jobban örülnek neki, jobban szeretnek vele beszélgetni, mint velem.
Tíz éves koromig velünk élt a nővérem, 20 éves volt, amikor elköltözött. Addig olyan nagyon-nagyon kedvesek azért nem voltak vele, mint most. Lecseszték, ha valamit rosszul csinált, veszekedtek vele néha...
Sok év eltelt, mióta elköltözött. Engem ugyanúgy megbántanak és kioktatnak, mint régen a tesómat, de vele teljesen máshogy viselkednek. Jobban megdicsérik egy jobb eredményért, sose vesznek össze vele, többet keresik a társaságát, ő a főtéma, ha összejön a család...
Nekem is el kéne költöznöm ahhoz, hogy úgy érezzem, annyira szeretnek, mint őt?
L
van ilyen mondás is
"távolról könnyebb szeretni"
mert akkor persze nem zavar sok vizet, nincs talp alatt
Szerintem erre igen egyszerű a válasz, én legalábbis ezt látom magunkon. Egészen egyszerűen, amíg a szülő és a "gyerek" minden áldott nap látják egymást, sokszor elfogy a téma, vagy olykor egymás agyára mennek, egymáson töltök ki a napi feszültséget, stb. Amint a gyerek kirepül és elköltözik, már nem lesznek mindennaposak a találkák, nem lesz mindennap feszültség a két fél között, ha valaki bal lábbal kelt. Egyszerűen normál kapcsolat esetén szerintem megszépülnek a dolgok.
Mi egyszerre repültünk ki a bátyámmal. Anyu örül neki, ha felhívjuk és anno ilyenkor alig beszéltünk fél percet, csak tömören a lényegről volt szó, mostmár van hogy egy órát is eltrécselünk a semmiről. Érzem, hogy hiányzok nekik és zokszó nélkül megfőzik a kedvenc kajáinkat hétvégén, ha jövünk haza. Amíg otthon éltem, addig sosem éreztem, hogy annyira szeretnének, mint amennyire valójában szeretnek és ez fordítva is így van.
Van az a mondás, hogy akkor tudod értékelni igazán azt, amid van, ha elveszíted. Nyilván ez képletesen érthető itt, de szerintem teljes mértékben igaz erre a helyzetre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!