Hogy éli meg a szülő magában, ha a fia/lánya nem az általa elképzeltek szerinti életet éli? A leírásban hosszan kifejtem, hogy tegnap óta min is gondolkozok pontosan és miért, de ezen túl is szívesen várom a válaszokat ebben a témában.
Tegnap pár hónap után felhívtam a szüleimet telefonon ( amúgy emailben beszélünk, mert szerintük úgy olcsóbb, komolyabb nethez nem értenek). Apámmal beszélgetve szóbahozta, hogy ott ahol most lakom sikerült-e beilleszkednem, kapcsolatokat kialakítanom, netán van-e valami nő kilátásban. Mondtam neki, hogy ahogy eddig sem igy most sem igazán töröm magam azon, hogy kapcsolatokat építsek ki, amire ugye jött a vállasz, hogy pedig a kapcsolati tőke a legfontosabb dolog a világon, és ugye nem csak annyit csinálok, hogy reggel elmegyek dolgozni, aztán haza megyek kajálok és alszok. Mondom, de nagyjából ezt teszem, plusz edzek, olvasok, járok egyet, tanulok, hétvégénként meg ha olyan az idő akkor ezt mindet egyszerre vagy pedig túrázok estleg csak filmet nézek pár sör társaságában. Nekem ez igy teljesen tökéletes élet. Mondta, hogy tudja, hogy én ilyen magányosabb típus vagyok, és ha nekem igy jó, akkor örül neki.
Persze hallottam hangján, amit már kb. 25 éves korom óta mindig hallok, hogy ő nem szeretné, hogy a legidősebb fia a világtól elvonult agglegény legyen, aki mindenfelé jár-kell, csomó szokatlan dolgot csinál, de nincs állandó lakcíme, nincs senkije és csak ezeknek, meg a munkájának él. Tudom, hogy örül, hogy anno lediplomáztam (nálunk az érettségi is ritka a családban) de ezt bármikor lecserélné arra, ha egy nőt ne adj isten, családot tudna mellettem. Szerintem ez zavarja őt igazán.
És valóban, öcsémék több éves kapcsolatban élnek már régóta állandó munkahelyük van, élik a „normális” életüket. Ha valaki csak az életmódunkról ítélkezne, nem jönne rá, hogy testvérek vagyunk akkora a különbség.
Kapcsolati téren soha nem voltam otthon ráadásul egyre inkább azt látom, hogy unalmasak az emberek. Próbáltam már érvelni a szüleimnek, hogy hagyják ezt el, mert én tényleg jól megvagyok egyedül, ők ezt nem igazán értik meg mert társak nélkül nem lehet élni. Szerintem viszont inkább jobb egyedül, mint olyan társakkal, akikhez igazából semmi közöm. Ez legyen barátság vagy akár párkapcsolat. Pl. ahol felnőttem, ott ma napig megvannak a barátaim, velük gyakran beszélek is. Már pedig, ha jól gondolom, hogy mi a bajuk a szüleimnek akkor az a rossz hírem számukra, hogy már egy ideje nem találkozok olyan nőkkel, akikben meglátom a fantáziát. De ezt igy hiába is mondom nekik, mert ennyi idősen (29) már keresni kéne valakit, ne a nagyapja legyek a gyerekeimnek, hanem az apja.
Itt most a story nem az, hogy túl válogatós vagyok, hanem az, hogy apám is elég szörnyű körülmények között nőtt fel, és ő sem volt képes jobban biztosítani számunkra, de rengeteget tett értünk, cserébe én meg valahol úgy érzem ilyenkor, hogy csalódást okozok neki(k). Tudom, hogy ők teljesen jóindulatból úgy gondolják, hogy ez igy, ahogy én élek, nem jó.
A beszélgetés rövid összefoglalása:
Szeretek egyedül élni, meg amugy is megválogatom a barátaimat a barátnőimet meg még inkább de a szüleim aggódnak, vajon hogy élethik ezt meg?
Válasz 1. - te lehet meleg vagy, apád jogosan aggódik mert antiszoc is.
Válasz 2. – te pánszexuális vagy, fogd már fel!
Mindenkinek öszönöm a hozzászólását. Most elmegyek meginni pár üveg sört és a pultnál ülve elgondolkozok azon, hogy aszért teszek fel, hülye kérdéseket :)
Boldog Karácsont!
Na de ép ezért jó szerintem ha sokféle összetetségnek van neve. Mert mennyivel egyszerübb leirni azt, hogy majdnem pánszexuális vagyok, de heteró.
Vagy ha elutasituk a pánszexuálist akkor hosszu hosszu sorokon át kell fejtegetni, hogy fontos a személyiség de 165 centis nő kell plusz minus 5 centi türéssel. ellenben hokizás helyett jobb ha nő van, ez esetben lehet 15 centimeter plusz minus a korkülönbség de ekkor csak szigoruan kotonnal, mert nem cél a család alapitás vele. ellenben férfi semmi esetre se jöhet szóba, hiába szabadna vele kotonnal is mert ott nem lesz gyerek. kivéve ha pl. megtermékenyitett petesejtet ejakuálunk s átszakitjuk a végbél falát hogy legyen hové beágyazódni. de akkor se nem nem és nem férfi elvből nem kell. suly az 60 kg, de fogalmazzunk pontosabban, 100 newton. mert a holdon is meg kell mérni s semmi kedvem sincs holdon egy disznóval szexelni a pontatlan definició miatt. szőke kell. vagyis nem lehet cigány. de ha két hete nem volt már nő akkor lehet az is. szóval erre mindre lehetne egy szó. ez lehetne pl. a nem kizárólagosan anti india szexuális 165 cm+-5 kiterjesztett tűrés esetén 15.
mennyivel egyszerübb mint a feljebb látható sorhegyek.
ja igen anális megjelölés igen/nem/csak ha nincs koton megjelöléssel. szóval én meg azt nem értem, miért nem lehet konkrét tipust billogozni a nők fenekére? s utána neten lehetne kikeresni táblázatban, hogy mi annak a megfelelője.
valahogy így:
26-31 közötti alacsonyabb hölgyet keresnék hosszútávú kapcsolatra. Ne legyen satu hülye és legyen valódi személyisége.
Nem olyan nagy igények ezek, mégsem találni sokat belőlük.
(Tudom régimódi, és nem túl részletes, de én már megmaradnék ilyennek kis egyszerűnek.)
az ma, az inteligens satuk korában igencsak félreérthető, sőt pongyola megfogalmazás.
az "alacsonyabb" is az. mert igy kaphatsz óriás törpét, vagy törpe óriást s könnyen lehet hogy egyik se lesz jó.
én jártam már igy nő kitalálta neki nem kell gazdag pasi.
mondom de jó, itt vagyok én a bedölt devizahiteles közmunkás havi 55-ért miközben havi 40 ezret törlesztek.
aszongya nem nem, a gazdag alatt azt érti hogy nem kell kacsalábon forgó kastély, elég egy 3 szobás budapesti lakótelepi lakás, havi 175 e Ft-os átlagfizetéssel meéyből a rezsin kivül egy autót is fen tudok tartani. nem kell rojs rojs, még bmw se elég egy 2 éves suzuki.
Nekem ehhez semmi közöm nincsen, de ahelyett, hogy az élet olyan jellegű problémáin elmélkedsz, hogy hogyan lehet lehető legpontosabban leirni ezeket a szexuális beálítottságokat inkább megpróbálnák kitörni abból a helyzetből amiben vagy.
Csak mert most még 5-6 évig még felénk Kelet-Magyarországon is keresik a munkaerőt. Ha két kéz két láb megvan és tudsz számolni 100 ig akkor gyakorlatilag fel vagy véve, havi nett 120 ért.
Mert, ha a Budapesti három szobás lakás nem is esik le mindenkinek azért a közmunkás lét nem igazán csábító perspektíva senki számára. Egy olyan gazdasági környezetben közmunkásnak lenni, ahol még Magyarországon is munkaerő hiány van azt engedi feltételezni, hogy az illető simán belenyugodott a sorsába ahelyett, hogy nézné az állásajánlatokat, lakhelyet válltoztatna stb. Egyszóval küzdene.
Pl Dunántúli vállalatok még Szabolcsban és a Hajdú-Biharban is szorják az álláshírdetéseiket annyira nincs ember. Szerintem akár ezeket is, bárki megpróbálhatná aki havi 55 ezerér szív kint hóban, fagyban.
Szia! Kezdem azzal,hogy egyetértek a világnézeteddel,kivéve hogy azt gondolom valóban minden ember különleges és egyedi és megismételhetetlen de a mottóm,hogy inkább élek egyedül mint olyan emberekkel körülvéve....
Nem vagyok az Anyád,mégis megsajnáltalak és Te is érzed,hogy tényleg aktuális lenne már a családalapítás,akkor meg hogy várhatnánk el a szülőktől másfajta hozzáállást? Mindamellett azt gondolom hogy ennél többet nem tehetsz hogy elmagyarázod Nekik úgy mint itt Nekünk az egészet és hidd el meg fogják érteni. Lehet,hogy már így is értik,de az aggódás akkor sem múlik. Benned sem. De ez a normális és a hagyományos elgondolás is.
Egyébként még az jutott eszembe tanácsként,hogy próbálj ha szeretnél,színész, táncos és pedagógiai foglalkozású emberekkel ismerkedni. Ők a személyiségükkel dolgoznak és szerintem többségében mély lélektartalommal bírnak. Legalábbis elviekben így kéne lennie.
Egyébként meg mindennek eljön a maga ideje. További kellemes ünnepeket kívánok!
Kedves kérdező!
27 éves, 163 centis, "asszonyosabb" lányként, első diplomásként a családból, átérzem a problémádat :D
"Sajnos" ez a "dolog" nálam nem csak a párkapcsolati dolgokat nehezíti meg.
Csak a szex és amiatt, hogy legyen valakim, én sem tudok-akarok(?) ismerkedni.
de te még talán szerencsésnek is mondhatod magad, nálam sajnos az "unalom" téma a munkámra is rá tud telepedni. Egyszerűen, ha a munkát nem élvezem és nem találom szellemileg is megfelelőnek, egy idő után tényleges fizikai tüneteket produkálva beteg leszek. Egyszer csak rájövök, hogy ez "unalmas" és onnantól kínszenvedés.
Megoldást nem tudok. Pszichológus?
jaj de jó. asszonyosabb? az azt jelenti hogy húsos?
én ugyan nem vagyok pánszekszuális de a húsosat azt szeretem. és csak nőben. ha unod a banánt és a pedagógiát, írj privát.
Lehet, hogy ruráris környezetből jövök, de az, hogy egy nőre, húsost mondani. Hát öcsém inkább legyen vaskosabb vagy valami, de nálunk tudod mi a húsos keleten? A disznó, meg a sszalonna... 44% os te ezen a kérdésen nagyon túlkaptad szerintem :D
De gratu, hogy így lecsaptál. :D Frisen avatott pánszexuálisként mondhatom, hogy ez komoly szakavatottságra utal. :D
Beszabehu mostmár tényleg.
Én sem értem mi köze a szexnek a kapcsolatokhoz.
Én azt nem bírom megérteni,ha valaki azért tart kapcsolatot,hogy legyen kivel szexelni.
A monogámia szerintem baromi unalmas lehet.
Szóval én nem értem miért kötik össze a kettőt.
Én is szeretek időnként emberekkel beszélgetni,de nem tudok hosszabb időt egy másik emberrel összetapadva tölteni.
Akkor érzem jól magam,ha a legtöbb időt egyedül tölthetem.
Nem vagy kapcslatfüggő ennyi.
A remeteségtől ez nagyon messze van.
A remete az aki nem érintkezik semmilyen módon emberekkel,az nem is egészséges.
De szerintem a másik véglet is az,amikor pl közös facebook profilja van egy párnak,nekem az már nagyon bizarr....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!