Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleitek beszéltek nektek a...

Szüleitek beszéltek nektek a szexről?

Figyelt kérdés

Nemrég nálam járt az unokahúgom (14 éves) és arra kért beszéljek neki a szexről, de úgy konkrétan, előjáték, behatolás, védekezés satöbbi.

Azt mondta, anyukája semmit sem hajlandó elárulni neki, azért jött hozzám (gyerekkorunk óta jóban vagyunk)

Fura, mert nekem sem beszélt soha a szexről anyám, pedig ebben a korban rettentő kíváncsi voltam és utólag visszagondolva egy csomó kellemetlenségtől kímélt volna meg, ha elmagyaráz pár dolgot.

Másnál is így ment ez?

/én is lány vagyok, mielőtt még valaki rosszra gondol/

2016. dec. 25. 11:04
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
98%
Nem,velem sose beszéltek ilyen dolgokról.
2016. dec. 25. 11:08
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem sem mondtak soha semmit..így mi sem. Aztan mikor szembesültek vele hogy a pasimnal alszom (18voltam...) nekik esett szarul.
2016. dec. 25. 11:14
 3/31 anonim ***** válasza:
91%

Nekem beszéltek, de nem ennyire részletesen. Nyilván fel lettem világosítva tizenpár évesen, és amikor először lett barátom, még egyszer kihangsúlyozták a védekezés fontosságát, de nem részletezték sem az előjátékot, sem a behatolást. Amit meg akartam tudni, azt megtudtam z interneten, de anyától bármikor bármit kérdezhettem anélkül, hogy kínosan éreztem volna magamat.

20N

2016. dec. 25. 11:14
 4/31 anonim ***** válasza:
87%
Mikor kellett volna, akkor nem beszélt róla. Később, mikor már abszolút nem érdekelt, viszont még túlzásba is vitte. 18 évesen már inkább a barátnőjének tekintett és olyan dolgokat mondott el, amitől én legszívesebben elszaladtam volna az asztaltól, hogy oké, de ezt muszáj épp tőle hallanom? Ott egy kicsit valami megborult az anya képemben. Szóval egy alap felvilágosítás szerintem nem árt felnőttként, de a részletesebb, "mocskosabb" dolgokat hidd el jobb is, ha nem az anyukádtól hallod.
2016. dec. 25. 11:16
 5/31 anonim ***** válasza:
88%
Igen, beszéltek, sőt már kiskoromban sem volt ez tabu, persze a szintemnek megfelelően. Tehát nálunk sosem volt az, hogy a gólya hozza a gyereket, 13-14 éves koromban már én világosítottam föl az osztálytársaimat, kihangsúlyozva a védekezés fontosságát, ahogy nálam is tették anyáék. Ennek hála sosem feküdtem le felelőtlenül senkivel, és bár 13 évesen már felkészült voltam elméletileg, a szüzességem csak 17 évesen vesztettem el.
2016. dec. 25. 11:17
 6/31 Alain Delon ***** válasza:
30%
Ebben a kereszténységgel megfertőzött kultúrában nem szokás ilyenről beszélni.
2016. dec. 25. 11:19
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Jo, hogy van egy segitökész, felvilágosult barátnöje, aki leveszi szülei válláról a terhet. Ez egy olyan téma amit sok szülö gyakran halogat, mert még olyan kicsi(?) az a gyerek, mi van ha rákérdez az én nemi életemre (amit semmiképpen sem akarok vele megtárgyalni), stb.
2016. dec. 25. 11:20
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A menstruációról felvilágosítottak kb 10 évesen, és gondolom, úgy voltak vele, a szexről még korai beszélni... aztán ez nem következett be később se, csak egy könyvet kaptam, "válaszok lányoknak", vagy mi volt a címe, de ennyi.
2016. dec. 25. 11:49
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem beszéltek soha erről. Sőt, még a nagyszüleim úgy gondolják most is, hogy ezt nem kell tudnom, nem nekem való, pedig lassan 16 leszek. L
2016. dec. 25. 13:23
 10/31 Clay Morrow ***** válasza:
97%
Soha. Ha pedig előjött a téma úgy kezelték, hogy tudok már "mindent", nincs szükség felvilágosításra.
2016. dec. 25. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!