Miért pont karácsonykor?
Ha a szüleid már nem boldogok együtt, viszont karácsonykor össze vannak zárva, akkor nőhet a feszültség, meg ki is robbanhat a veszekedés.
Azért remélem, hogy jobban alakul a továbbiakban, és idén boldog karácsonyod lesz. :)
Szia :-)
Szüleid azért veszekednek karácsonykor, mert
1.- nyilván Ők is rosszul érzik magukat attól, hogy nem olyan a karácsony, mint amilyennek szeretnék
2.- ilyenkor mindenki stresszes, ideges, hajtás, mindjárt itt a szenteste, még nincs kitakarítva, még nem vásároltunk be, még nincs megfőzve, ne így csináld, hanem úgy, de úgy nem jó, meg én így akarom, stb.
Én is megfigyeltem, hogy egy időben állandóan karácsony napján ment a veszekedés: ha mindent anyámnak kellett csinálni, akkor azért, következő évben segítettem, akkor az nem volt úgy jó, egy év múlva mindent én csináltam, akkor miért nincs még kész ez, miért olyan az, ment a csesztetés...
Na, berágtam, kieszeltem, hogy nálunk ugyan nem lesz karácsonykor veszekedés!! :D Előző nap, 23-án, készülődés közben szándékosan veszekedést szítottam, jól összevesztünk, másnap meg olyan nyugalom volt a családban, hogy én csak lestem - nem számítottam rá, hogy ennyire "bejön" a dolog. Az első nyugodt karácsonyom volt hosszú évek óta :)
Nekem sem volt normális karácsonyom soha. Csak mióta elköltöztem otthonról és "saját karácsonyom" van szép az ünnep.
Kitartást! Hidd el lesz még jobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!