Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell Karácsonykor is...

Miért kell Karácsonykor is ezen vitatkozni? Ha én ettől vagyok boldog, miért nem tud békén hagyni?

Figyelt kérdés

1 év után kiiratkoztam az egyetemről most szeptemberben.

Anyáék nagyon kiakadtak, hogy "akkor mehetek a Tescoba eladónak", helyette én elutaztam világot látni...

Most hazajöttem az ünnepekre (5 napra) és mikor anya elkezdte mondani, hogy mennyire örül, amiért meggondoltam magam és hazajöttem, akkor szóltam, hogy nem maradok végleg, a Szilvesztert már máshol töltöm.

Na azóta mennek megjegyzések... Nem értem, miért kell ezzel elrontani a Karácsonyt.

Nem az ő életük. Boldog vagyok és szerintem semmivel nem vagyok 19 évesen elkésve azért, mert egy évet kihagyok és próbálok rájönni, mit is szeretnék csinálni.

Mit csináljak, hogy ezt ők is megértsék és leszálljanak rólam?

2016. dec. 24. 10:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%
Szóval nem a szüleiden élősködsz, hanem a barátodon. Remek.
2016. dec. 24. 11:16
 12/25 A kérdező kommentje:
Mi ezt nem élősködésként fogjuk fel, de kinek mi... :)
2016. dec. 24. 11:19
 13/25 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem jól teszed, hogy utazgatsz. Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy miből van rá pénze. (azt meg végképp nem értem, hogy honnan veszitek, hogy lány? nem írta sehol, de ez mind1)

Nem kellenek milliók, hogy utazzon az ember. Meg ahogy előttem is írták, valószínűleg vállal alkalmi munkákat, amiből tudja finanszírozni a következő úti célját.

2016. dec. 24. 11:22
 14/25 anonim ***** válasza:
84%
Nem csodálom hogy kiakadtak a szüleid. És mi lesz ha ne adj isten szétmentek a pasiddal?
2016. dec. 24. 11:23
 15/25 anonim ***** válasza:
16%

Közbe láttam, hogy válaszoltál, akkor a válaszom 1-2 része tárgytalan

Lényeg, hogy jól teszed, hogy utazol. Ha meg tehetném én ezt ezt tenném. Egyetem után meg fogok is.

2016. dec. 24. 11:23
 16/25 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy nem kell feltétlen kamunak lennie egy sztorinak, csak mert veled nem történt meg. Amúgy én jobban bírom a "kamuszagú" kérdéseket, sokkal jobbak, érdekesebbek, lehet rajta vitázni akár elméleti síkon is. Nem értem sokan minek jelentgetik, írják be, hogy kamu. Ha nem tartod a kérdést igazinak, akkor válaszolj úgy, mintha elméleti lenne a dolog. Sokkal jobbak az ilyen kérdések, mint az x-edik "apámalkeszmicsináljak", "anyósnemvigyázagyerekre", vagy "anyámfelpofozottelköltözhetekotthonról" kérdés.
2016. dec. 24. 11:27
 17/25 anonim ***** válasza:
62%
Csak majd ha a barátod kidob nehogy a híd alá kelljen költöznöd, nem feltétlenül vagyok biztos benne hogy anyukádék befogadnak ezek után.
2016. dec. 24. 11:29
 18/25 anonim ***** válasza:
82%
Segitek: anyadeknak nem az a baja, hogy utazol, hanem hogy a puncidbol teszed ezt, es amikor erre a puncira raunnak, akkor majd ott leszel vegzettseg, munkatapasztalat nelkul, egy nagy lyukkal az oneletrajzodban, ami nem eppen vonzo a munkaltatoknak, es valljuk be... 19 evesen meg mukodik az hogy a baratodnak nevezed az eltartodat, de 26-7-8 stb. evesen azert a lab szetrakasanal picit tobbet szannak neked anyukadek, mert nem fogsz mindig talalni egy gazdag hapekot, aki fizet a punciert, es meg normalis is.
2016. dec. 24. 11:31
 19/25 A kérdező kommentje:

De miért akarnék így élni 30 évesen is?!

Februárban beadom a jelentkezésemet arra a szakra, ahová eredetileg menni akartam és azt fogom tanulni, amit szeretek.

Ez csak egy "üresjáratos év", legalább pihenek kicsit.

2016. dec. 24. 11:33
 20/25 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem abban az esetben jól teszed. Sokan kihagynak egy évet pihenés vagy tanulás gyanánt, ezzel nincs semmi baj. Ha tényleg ezután folytatni fogod a tanulást és nem a barátod pénzén fogsz élősködni akkor oké. De azért én úgy csináltam volna, hogy hosszabb időt maradtam volna nem csak pár napot. A szüleiddel beszéld meg, hogy így semmit sem vesztesz és nem a Tescoban leszel eladó. Csak élményeket szereztél, világot láttál és pihentél.
2016. dec. 24. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!