Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarna, ha a gyermeke...

Titeket zavarna, ha a gyermeketek Karácsonykor is tanulna?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok, és bevallom rólam van szó, én Karácsonykor is tanulok. Tegnap is, ma is, holnap is fogok. Nyilván nem egésznap csak ilyen napi 2-3 órát, még a többiek tévéznek este. Szóval nem úgy kell elképzelni, hogy nem veszek részt a családi programokon, részt veszek mindegyiken, csak esténként tévé helyett inkább tanulok.

Nem azért, mert rosszul állok a suliban, vagy mert valami nagyon szuper munkát akarok a későbbiekben, hanem egyszerűen csak szeretek tanulni. Tudom hihetetlenül hangzik, de tényleg szeretek. Egyszerűen érdekel a körülöttem lévő világ, szeretném minél jobban megérteni. Mindigis kíváncsi gyerek voltam, érdekelt hogy melyik virág micsoda, melyik mire jó, hogy működik a vasaló, a rádió, a tűzhely stb. Jó, elismerem az iskolában inkább elméleti dolgokról van szó, de szerintem elméleti alapok nélkül az ilyen dolgokat nem igen lehet rendesen megérteni. Az angolt is imádom, van belőle felsőfokú nyelvvizsgám, de ennek ellenére folyamatosan tanulom, hogy jobb legyek. Nagyon nagy segítség, hogy bárminek utána tudok nézni angolul a neten.

Bocsánat, kicsit elkalandoztam, szóval a lényeg, hogy tanulok. Nekem ez nem fáradtság, inkább kikapcsolódás. Szóval nem fenyeget a kiégés veszélye és hasonlók.

Szüleim hála Istennek elfogadnak ilyennek, és nem akarnak megváltoztatni, amiért nagyon hálás vagyok nekik. De az osztályban például 1-2 embert leszámítva nem merem mondani senkinek, mert már megkaptam, hogy "nem normális" akinek a tanulás a hobbija, és aki még Karácsonykor is tanul. Ezek szerint sokkal normálisabb, aki a TV-t vagy a Facebookot bámulja, nem tudom, mindenesetre én nem ítéletek el senkit, vallom hogy mindenki azt tegye, ami őt boldoggá teszi.

Nektek mi a véleményetek a dologról?

Ti hogy fogadnátok ezt, ha a gyereketek vagy az osztálytársatok/barátotok csinálná ezt?

2015. dec. 25. 13:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Még nincs gyerekem, de ha lenne, nem zavarna.

Bár lehet mondanám neki,hogy inkább pihenjen, olvasson, de sosem szólnék bele, hogy mivel tölti a szabadidejét.

Először azt hittem rengeteg leckét kaptatok. Vagy nem?

Legalább hasznosan töltöd az idődet.

Én is olvasgatok most inkább:)

2015. dec. 25. 13:10
 2/15 anonim ***** válasza:
77%

nem, nem zavarna

viszont egy jó tanács, addig élvezd ki a karácsonyt, amíg tudod, középiskolában még nem kell annyira tanulni karácsony alatt, nyugodtan pihenhetnél, élvezhetnéd a családoddal töltött időt

továbbtanulás után már nem lesz karácsonyod, vagy ha igen, az stresszes lesz, mert folyton a tanulás lesz a szemed előtt

2015. dec. 25. 13:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha mondjuk az én osztálytársam lennél,ée elmondanád nekem,nem zavarna.

Tulajdonképpen a te döntésed hogy mit csinálsz.Meg,ha nem fáraszt ki és neked ez inkább kikapcsolódás,az jó.

Viszont,a mostaninál többet ne is nagyon tanulj szünetben egy nap.Ez a 2-3 óra pont elég,ettől több nem kell.

Amúgy nem vagy egyedül,valamennyit én is tanulok,viszont én csak 1-2 idegen nyelvet,és abból is csak amennyihez kedvem van.Meg mert nyelvvizsgázok majd és ilyenkor nem zavar hogy karácsony van,mert tudom hogy kevesebb időm lesz készülni a suli mellett,amikor már dolgozatokat írunk a többi tantárgyból.

És persze szeretném ha meglenne a nyelvvizsgám,és ahhoz hogy eleget készüljek,ahhoz vagy rászánok mondjuk egy teljes napot,v minden nap egy kicsit.Én is inkább az utóbbit választom.

Szerintem nem baj,hogy te is így csinálod,mert van mellette másra is időd.

Én is pl. rokonokkal találkozok,templomba megyek,van időm kényelmesen enni is,szóval nem "maradok le" semmiről.

2015. dec. 25. 13:17
 4/15 A kérdező kommentje:
Napi 2-3 órát tanulok ilyenkor, szóval a nap túlnyomó részét (ha 8 óra alvással számolunk, akkor 14-15 órát) pihenéssel és a családdal töltök. A tanulás meg nekem hobbi, olyan mint másnak a barkácsolás, a wow, vagy a gördeszkázás, szóval abszolút nem kényszerből csinálom.
2015. dec. 25. 13:19
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem, ennél semmiképp sem akarok többet. Átlagos hétvégén sokkal többen szoktam, de a Karácsony azért mégiscsak Karácsony.
2015. dec. 25. 13:20
 6/15 gömbicica ***** válasza:
97%

akit zavar, hgoy a gyereke tanul, annak kvalami problémája van nyaktól felfelé.

értsd ezt osztálytársakra is!! barátokra is!!

az ilyen barát nem barát :( :(

2015. dec. 25. 13:20
 7/15 anonim ***** válasza:
56%

Ha az enyém lennél, jobban szeretném ha olvasnál, és semmi tudományos vagy tankönyvet. De persze nem haragudnék ezért, örülnék neki ha ilyen okos gyerekem lenne.

Én személy szerint irigy vagyok a hozzád hasonlókra, mert bennem nincs meg az a képesség, hogy leüljek ilyenkor és tanuljak (pedig de kellene így érettségi előtt).

A kérdésed elején még kissé unszimpatikus voltál (már nem), mert van egy osztálytársam aki mindig tanul, mert tökéletes akar lenni vagy legalábbis jobb nálunk és aztán kérkedik a tudásával. Bah, kikészít teljesen.

2015. dec. 25. 13:24
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

13:17 vagyok.

Annyit még szeretnék hozzátenni hogy,ezt a 2-3 órát tényleg ne lépd túl,mert az már nem jó.

És ha tanulsz is,tényleg csak olyat ami érdekel és nem fáraszt.Amiről tudod hogy fáraszt (nem tudom van-e olyan tantárgy)abba bele se kezdj.

Még egy tippet adnék:nem tudom az idegen nyelvekkel hogy állsz,de azokat pl. lehet sokféleképpen is tanulni,így pl. az is egy tanulási módszer ha megnézel idegen nyelven egy karácsonyi filmet,vagy dalokból tanulsz új szavakat,megtanulhatod a dalt is,vagy olvasol egy könyvet.

Ez egyszerre kikapcsolódás és tanulás.

2015. dec. 25. 13:29
 9/15 A kérdező kommentje:

Én nem szoktam kérkedni a jó eredményeimmel, legfeljebb a közeli barátaimnak és otthon a szüleimnek. Nem azért tanulok jól, hogy másokat leelőzzek, hanem egyszerűen csak érdekel a körülöttem lévő világ.

Így például simán kölcsönadom a házimat is, felőlem nyugodtan lemásolhatják. :)

2015. dec. 25. 13:31
 10/15 A kérdező kommentje:
13.17: Köszönöm a tippet! :)
2015. dec. 25. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!