Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarna, ha a gyermeke...

Titeket zavarna, ha a gyermeketek Karácsonykor is tanulna?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok, és bevallom rólam van szó, én Karácsonykor is tanulok. Tegnap is, ma is, holnap is fogok. Nyilván nem egésznap csak ilyen napi 2-3 órát, még a többiek tévéznek este. Szóval nem úgy kell elképzelni, hogy nem veszek részt a családi programokon, részt veszek mindegyiken, csak esténként tévé helyett inkább tanulok.

Nem azért, mert rosszul állok a suliban, vagy mert valami nagyon szuper munkát akarok a későbbiekben, hanem egyszerűen csak szeretek tanulni. Tudom hihetetlenül hangzik, de tényleg szeretek. Egyszerűen érdekel a körülöttem lévő világ, szeretném minél jobban megérteni. Mindigis kíváncsi gyerek voltam, érdekelt hogy melyik virág micsoda, melyik mire jó, hogy működik a vasaló, a rádió, a tűzhely stb. Jó, elismerem az iskolában inkább elméleti dolgokról van szó, de szerintem elméleti alapok nélkül az ilyen dolgokat nem igen lehet rendesen megérteni. Az angolt is imádom, van belőle felsőfokú nyelvvizsgám, de ennek ellenére folyamatosan tanulom, hogy jobb legyek. Nagyon nagy segítség, hogy bárminek utána tudok nézni angolul a neten.

Bocsánat, kicsit elkalandoztam, szóval a lényeg, hogy tanulok. Nekem ez nem fáradtság, inkább kikapcsolódás. Szóval nem fenyeget a kiégés veszélye és hasonlók.

Szüleim hála Istennek elfogadnak ilyennek, és nem akarnak megváltoztatni, amiért nagyon hálás vagyok nekik. De az osztályban például 1-2 embert leszámítva nem merem mondani senkinek, mert már megkaptam, hogy "nem normális" akinek a tanulás a hobbija, és aki még Karácsonykor is tanul. Ezek szerint sokkal normálisabb, aki a TV-t vagy a Facebookot bámulja, nem tudom, mindenesetre én nem ítéletek el senkit, vallom hogy mindenki azt tegye, ami őt boldoggá teszi.

Nektek mi a véleményetek a dologról?

Ti hogy fogadnátok ezt, ha a gyereketek vagy az osztálytársatok/barátotok csinálná ezt?

2015. dec. 25. 13:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%

Ad1: Egyetemistaként mást sem csináltam minden karácsonykor, mint tanultam. Eredménye egy 750ezres bruttó fizetés lett. Lehet fikázni, hogy anyagias vagyok és csak mázilim van, de másnak meg volt 7 szép karácsonya, rengetek buliban volt, annyit szexelt, amennyit csak bírt, amíg én tanultam, akkor belátják, hogy igen, megdolgoztam ezért.

Ad2: TV és FB nem közös program! Közös program a sütés-főzés, közös program a filmek utáni beszélgetés, közös program a társasjáték közös program a sétálás (bár ilyen mocsok időben aki kimegy, az nem biztos, hogy élvezi). Közös program minőségi együtt töltött idő és nem a passzív agyzsibbadás.

Nekik a FB meg a TV kikapcsolódás, neked a tanulás, másnak egy könyv, vagy egy edzés az. Mindenki maga választja meg ezeket. De ha a család leülne Activity-zni és inkább tanulnál és egy körben sem vennél részt, akkor az antiszoc lenne eléggé.

2015. dec. 25. 13:33
 12/15 anonim válasza:

Bár ilyen lenne majd az én gyermekem is, mint Te!

A családod büszke lehet rád és kívánom, hogy olyan munkát találj majd, amit élvezettel csinálsz majd.

A tudás mindig a tiéd marad, amit megtanulsz, azt nem veheti el senki!

2015. dec. 25. 13:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel gond, ne törődj azzal, hogy mások mit mondanak!

Én is szeretek tanulni (nagyon érdeklődő vagyok), csak nem feltétlenül az iskolai anyagot. Abból is van olyan, ami érdekel, de olyan is, amit hülyeségnek tartok.

Te hogy vagy ezzel? Inkább iskolai dolgokat tanulsz, vagy amihez kedved van?

2015. dec. 25. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem. Ő tudja, hogy mennyit kell tanulnia, és miért.

Nekem egyetemistaként voltak karácsony körüli, ill. újév körüli vizsgáim. 24-én karácsonyoztunk, aztán tanultam szépen tovább. Muszáj volt; alig volt időm egy-egy vizsgára: sok vizsga volt és közte sok kemény is.

2015. dec. 25. 18:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Én tuti nem tanulnék a téli szünet alatt, de ha nekem a gyerekem ilyen lesz, mint te, nem zavarna. Ha neked ez a hobbid csináld, sokkal értelmesebb, mintha egész nap drogoznál vagy a kocsmában töltenéd az idődet. Plusz tegyem hozzá, hogy azért a közös családi programokban is részt veszel. Tehát az egyensúly is megvan :) Akiket meg zavar, azokat meg magasról *** le.
2015. dec. 26. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!