9 éves gyerek nem szereti az nyját, mi a megoldás?
A nevelés egy folyamat az úgy nem fog menni, hogy kipróbálsz egy tuti tippet és minden szuper lesz. A pofozkodás is csak látszatnevelés, amivel megerősíted a gyerekben, hogy tehetetlen vagy. Ha eléggé megvered, akkor persze be fog hódolni, de egy idő után már nem te leszel az erősebb kettőtök közül.
Fenyegetni butaság. Ha mondasz valamit akkor az legyen is úgy, máskülönben senki sem fog tudni komolyan venni, még egy kisgyerek sem. Legyenek határok, elvárások és töltsetek együtt sok-sok időt. Ha hosszú távú megoldást akarsz, akkor felejtsd el a pofozkodást.
Nem is csodálom, hogy ilyen. Ez nem azt jelenti, hogy nem suereti, hanem el van kényeztetve, ahogy a többiek is írták.
Ne pofozd a gyereket, hanem neveld meg. Szigor, szabályok. Valamint SOHA nem fenyegetjük azzal, hogy elhagyjuk. Szegény mit érezhetett, amikor az, akit a legjobban szeret (hidd el, az anyja az), azt mondta neki, hogy elhagyja... Aztán amikor mégse ment el, akkor meg rájött, hogy jé, bármit teszek, anya úgyse váltja be. De gondolom akkor másban sem vagy következetes.
A nevelés egy folyamat, ha ma nekifogsz, holnapra nem változik. Majd felnőtt korára összeérik, addig folyamatosan nevelni kell.
Retardált az anya amúgy?
Aki amúgy Te vagy, ez a harmadik személyezés is elég labilis elmeállapotra utal.
Itt nem a gyerek viselkedése az alap gond, hanem az anyáé, mert nyilván a gyerek van irányító szerepben- ami komoly baj. Először is az anyuka önértékelését kellne helyre tenni, akkor nem állna fenn az a képtelen helyzet hogy egy felnőtt egy gyerek szeretetét koldulja- vagyis megszűnne a gyerek "zsarolási alapja" Verni nem szabad a gyereket, azzal úgysem lehet valódi eredményt elérni, de nem szabad engedni a hisztijeinek meg követelőzésének. A kedves anyukának meg kell értenie hogy ha már most azt csinál a gyerek amit akar, a későbbiekben ez nagyon eldurvulhat: erőszakossá válhat a gyerek ha nem kapja meg amit akar, és ennek most kell elejét venni. Szóval fogja szigorúan a kicsit, és viselje el a hisztit, követelőzést különösebb reakció nélkül, lehetőleg nem mutasson indulatokat a gyerek felé.
Azért írom ezt, mert gyerekként volt egy hasonló időszakom: A szüleim nem bírtak velem, ezért nagyapám keze alá adtak két hétre. Ő nem veszekedett, nem könyörgött nekem: viszont ha általa helytelennek tartott módon viselkedtem, abszolút közönyt mutatott, nem reagált a húzásaimra. Ha még akkor sem higgadtam le, egyszerűen keresztülnézett rajtam mintha ott sem lennék - velem szemben ez az utóbbi volt a leghatásosabb, ez a totális kirekesztés. Két hét alatt elérte hogy felfogjam: Hiába vagyok én a "kicsi" a családban, a többiek élete nem körülöttem forog. Otthon még próbáltam dacoskodni egy ideig, de a papa kioktatta őket mit csináljanak olyankor. Szóval helyretettek, és hiába volt gyerekként ijesztő ez az élmény, most felnőtt fejjel úgy gondolom az én érdekemet szolgálta az egész.
Lényeg a lényeg: Úgy gondolom először a szülők fejében kell rendet tenni, enélkül nem fognak a gyerekkel sem boldogulni.
A gyerek biztosan szereti az anyját, ez nem kérdés. Itt komoly gondok vannak az anyukaval, meg persze néhány valaszoloval is.
Nem utni kell hanem nevelni.
Erdekes modon engem soha nem utottek meg,szerencsere nem valami agressziv barom nevelt fel. Megis tudok viselkedni,tisztelem a szuleimet es a "szabalyaikat" annak ellenere,hogy tobbszor nevetunk egyutt mint ahanyszor veszekszunk. Kiskoromtol fogva arra neveltek,hogy segitsek itthon,ne hisztizzek,fogadjam el es tartsam tiszteletben a szulok donteseit,stb. Igy nem volt soha verekedes meg ajtocsapkodas azert,mert hisztiztem vagy koveteloztem volna(hiszen egyik sem szokasom).
Tanacsot adni nem tudok sajnos,de igy kamasz fejjel is latom mar,hogy a gyereket folyamataban kell nevelni. Szomoru,hogy ezt sok felnott sem ismeri be.
A 14-estől kérdezném: nálad ez a módszer bevált?
Tudod te, mi az a szeretet?
Szerinted úgy lehet megszerettetni magad egy gyerekkel, A GYEREKEDDEL, ha megvered? Normális vagy te?
Talán te így nevelsz, talán téged is így neveltek, de megsúgom: nem működik.
Ez nem fog szeretetet kiváltani belőle SOHA AZ ÉLETBEN.
Kérdező!
Egy gyereknek nem csak akkor leszel az anyja, ha megszülöd, nevelni is kell. Mert anélkül bizony nem a gyereked.
Ahogy már előttem is írták, itt nem (csak) a gyerekkel van a gond. Az anya önértékelése sincs rendben, ha egy 9 éves képet őt zsarolni.
Megfenyegette, hogy elmegy?
Igen?
És mit ért el vele?
Hogy a gyerek még jobban hülyének nézze, mert még mindig ott van, TEHÁT úgysem tartja be az ígéretét, VAGYIS anya szava mit sem ér.
9 éve ezt csinálják vele.
9 éve él ebben.
Mondhatni, hogy még csírájában van a dolognak, és addig kell elfojtani.
Nem megverni. Megnevelni.
Mert a kettő nem ugyanaz.
Ha anyuka nem tudja, hogy fogjon neki, akkor olvasson utána, nézzen videókat róla, adja oda rokonokhoz, akik kemények és képesek kordában tartani, aztán rászoktatni.
Már elnézést, de ha valaki 9 év alatt így elcseszte, az most viselje hátán a következményeket, és cselekedjen, ameddig nem késő.
Mert egyszer csak felkapja a fejét, ott áll előtte egy konkrétan felnőtt ember, aki érzelmileg képes zsarolni másokat, követelőző, nem becsüli meg a szeretteit és a dolgait, és végtelenségig sorolhatnám a végeláthatatlan
szörnyűségeket.
10-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!