Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ebben az esetben...

Drk91 kérdése:

Szerintetek ebben az esetben mi a jó megoldás? Nagyjából tudom, hogy mi lesz ezután, de mégis érdekel a véleményetek.

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre: 24 évese sajna még itthon lakom, egyetemre járok (msc) Évek óta diákmunkákból finanszírozom a dolgaimat, nagyon ritkán volt, hogy kértem szülőktől pénzt. Van párom is, lassan 2 éve, nagyon imáduk egymást, egymásra találtunk. Eddig úgy tűnt, a szülők bírják páromat, de anyám, miután nem is olyan rég, szokásához híven beivott, kijelentette h neki nem tetszik párom viselkedése (semmi rosszat nem csinált, mindig kedves, közvetlen volt velük). Ezzel elérte azt hogy többet nálunk ne találkozzunk, max pároméknál. Páromnak van keresete, nekem is a minimális, és nagyon azon vagyunk hogy elköltözzünk, mert ezek után nekem nincs gyomrom anyámmal egy légtérben szívni a levegőt, annak ellenére h mindent megcsinálok amire kér (itt a lakásban való segítségre gondolok: takarítás, ruhabeszedés, ha kell, boltba megyek meg minden...), mert megbántotta azt az embert, aki nekem a mindent jelenti. Nagyon jól tudom, hogyha bejelentem h elköltözök otthonról, kiakadás lesz h miért, hisz nekem nincs normális keresetem (tény hogy nagyon keveset kapok, sajnos.. :( ) meg amig az ő kenyerüket eszem, én nem vagyok felnőtt..... elég torz világnézete van anyámnak, főleg úgy h 18 évesen a s***e alá toltak mindent (lakás), de ő viszont anyagilag semmilyen szinten sem támogatott/ nem fog támogatni... szerintetek?

2015. dec. 8. 21:50
 1/8 A kérdező kommentje:
a kérdező vagyok.. annyi lenne még a kiegészítés, h párom is nemrég kapott munkát (2 hónapja) és eddig nem tudott úgy félrerakni (egyéb okokból) hogy albiba menjünk..
2015. dec. 8. 21:53
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Ha most nem támogat, akkor miért félsz elköltözni?

Annyi, hogyha nem akarod sokáig hallgatni majd a kiakadást, meg amiket írtál, akkor szólj nekik 1-2 nappal előbb, mikor már van albi, meg minden.

De lehet, hogy miután már elköltöztél már mégis jó leszel, meg a párod is, meg a levéske kerested is ;)

2015. dec. 8. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:

ha idén végzel,akkor szerintem várd meg már,hogy lediplomázz és tudj teljes munkaidős állást vállalni.

utolsó félévben szerintem nem éri meg önállósodni, mert nem hiányzik pont akkor,hogy több munkát kelljen vállalnod+háztartás vezetés.

de ha még 1,5 éved van hátra,akkor én meglépném az összeköltözést. nyilván több munka vállalása mellett. esetleg ha van levelező akkor átjelentkezni oda.

vagy jobban megnyomni a tanulást ,hogy kapj ösztöndíjat is.

amúgy véleményem szerint maga a beszólás nem sértő annyira,hogy miatta elköltözz otthonról. de mivel már 24 vagy, 2 éve együtt vagytok, szerintem a kapcsolatotok érdekében is jobb lenne már összeköltözni.

csak tisztázni akartam,hogy én nem anyukád beszólása miatt mennék külön tőlük.

2015. dec. 8. 22:14
 4/8 A kérdező kommentje:

Igazából évek óta gyülemlik a dolog bennem.sosem szóltam vissza, úgy voltam, jobb a békesség, de sajnos én láttam mindig kárát ennek, mert sokszor megbetegedtem ez miatt. A mostani beszólás a hab volt a torta tetején.. :)

sajnos 1.5 évem van arra még, hogy végezzek, és el tudjam kezdeni a tervezett Phd tanulmányaimat, annyit pedig nem bírok várni, az sok lenne

2015. dec. 8. 22:29
 5/8 anonim ***** válasza:
63%

fizetik rád a rezsit, a kaját, a gyógyszert, a lakbért, a wc papirt, a mosószert, az öblitőt, az elemet a távkapcsoloba...

az a minimum hogy a bérletet a sminket a piát magadnak állod

komolyan gondolod hogy a pasid majd ugyanezt megteszi

minden alap dolgot kifizet te meg csak magadra költcs...

2015. dec. 8. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Megbántottak, sértett vagy, de gondold végig a helyzetedet, mert a harag mindig rossz tanácsadó: minimális a kereseted. A párodé mennyi? Abból egyedül fenn tud tartani egy komplett albérletet + téged? Mert ha jól értettem, a te kereseted max arra elég, hogy a saját dolgaidat finanszírozd. Ha nem, akkor maximum abban gondolkodjatok, hogy diákokkal összeköltözve egy szobát béreljetek. A párod most lehet, hogy pozitívan állna hozzá, de nem biztos, hogy úgy kellene kezdeni egy életközösséget, hogy teljesen rá vagy anyagilag utalva, neki meg lehet, hogy bökné a csőrét egy idő után, hogy azért nem halad előre, azért nem tud magára költeni, mert a te részedet is kvázi ő fizeti az albiban (albérleti díj, rezsi, kaja), és ha megromlik a viszonyotok, nehogy úgy járj, hogy haza nem mehetsz, mert elvágtál minden utat, magadat fenntartani meg nem tudod. Azon nem tudsz változtatni, hogy anyád milyen, de azt tudod alakítani, hogy az életed hogy alakuljon.
2015. dec. 9. 09:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. :) Természetesen tudom hogy ilyen pici pénzzel nem is érdemes összeköltözni. nagyjából alakulóban is van, hogy mi hogyan lesz, csak érdekelt a ti véleményetek is.
2015. dec. 9. 14:30
 8/8 A kérdező kommentje:
ja, azt elfelejtettem írni h ez nem "csak egy beszólás" azt azért tudni kell, hogy nagy valszeg anyám évek óta depressziós, és régen elég durván ivott, kicsik voltunk még, mindig lelkileg zsarolt, terrorizált minket valamivel... az ivás azóta mérséklődött, de ugyanúgy megvan. gyűlölöm ilyenkor. világéletében minden a s.gg. alá volt tolva, az első lakást is úgy tolták alá a nagyszüleim, egy nádszálát sem tett érte keresztbe... most is az a baja nagy valszeg h nem az ő feneke van a meleg sz.rig nyalva. ez az utolsó beszólása tette fel az i-re a pontott.
2015. dec. 11. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!