Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viselkedhet így egy apa?

Hogy viselkedhet így egy apa?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném tudom,hogy nem az én dolgom de annyira idegesít,hogy ilyen rosszul bánik a fiaival a barátom apukája.Tudni kell azt,hogy a szülei elváltak amíg együtt voltak a szülei az apujuk folyamatosan vertek a fiait.Most az apjuk kint él az új családjával külföldön lett neki még három gyereke az itthon maradó gyerekeit meg magasról letolja.Ha néha-néha haza látogatnak akkor a mostani feleségének megengedi,hogy az előző házasságából született gyerekeinek parancsolgasson a nőci. Az itthon maradt fiait próbálja megvásárolni de néha azt is elfelejti,hogy egyáltalán léteznek.A másik háromnak meg mindent megad nem veri az édesanyjukat ahogyan az előző feleségét verte.Persze nem azt mondom,hogy verje őket is ahogyan a fiait verte isten ments de olyan gusztustalan szerintem a viselkedése,hogy játssza a jó apát miközben közelébe sincsen. Állandóan mutogatja,hogy milyen boldogan élnek a mostani családjával jaj de szereti őket meg minden .Én megértem,hogy az előző házassága tönkre ment és jobb ha külön mennek de azért szerintem törődhetne egy kicsivel jobban is a fiaival, bele kéne gondolnia,hogy ők mit éreznek vajon amikor látják,hogy a többi gyerekével mennyire elvan. Csak nem értem,hogy tehet a gyerekei között ennyire különbséget?Ismétlem tudom,hogy nem az én dolgom de annyira feltudom húzni magam,hogy fájdalmat okoz a két fiának akkor is ha úgy látszik beletörődtek a sorsukba.

2016. dec. 18. 18:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nyilván sokkal nehezebb fenntartani a bensőséges viszonyt így, hogy nem is egy országban élnek. Akikkel együtt él, azokkal egyértelmű, hogy közelebbi a kapcsolat. Meg gondolom, a 3 "új" gyerek még sokkal kisebb, mint az előző házasságából a két gyerek.

Szerintem nem érdemes ezen kattogni. Elhiszem, hogy rosszul esik a barátodnak, de foglalkozzon az anyukájával, testvérével, akik itt vannak neki a közelben.

2016. dec. 18. 18:34
 2/13 anonim ***** válasza:
nagyon sok ilyen van. a mi családunkban is.. egyik tesómat 5 éve nem láttam, a másikkal se beszélek jelenleg. ők se hívják a szüleimet.
2016. dec. 18. 18:37
 3/13 A kérdező kommentje:
Megértem,hogy azzal a három gyerekkel közelebbi kapcsolatban van mivel ők ott élnek vele de a másik kettő itthon maradt gyerekétől időként azért szerintem megkérdezhetné,hogy vannak érdeklődhetne felőlük mert ezt se szokta megtenni.
2016. dec. 18. 18:38
 4/13 anonim ***** válasza:
3: És? Az enyém az utóbbi 30 évben nem kérdezte meg, hogy mi van velem. De nem is vágyom rá. Elfogadtam, hogy ő nem része az életemnek. Van elég sok jó az életemben. Nem tőle függ a boldogságom.
2016. dec. 18. 18:40
 5/13 A kérdező kommentje:
Szerintem azért ez kicsit pofátlanság de lehet azért veszem ilyen érzékenyen ezt a témát mivel az én apukám velem törődik és nem értem,hogy képes egy apa ilyenre.
2016. dec. 18. 18:42
 6/13 anonim ***** válasza:
5: De nem érdemes ezen kattogni. Nem fogod tudni megváltoztatni az apukáját. Van, aki ilyen. Ez nem jó. De nem érdemes ezért szomorkodni.
2016. dec. 18. 18:46
 7/13 A kérdező kommentje:
Megpróbálom de akkor is utálom az apját.
2016. dec. 18. 18:47
 8/13 anonim ***** válasza:
45%

Az a gond, hogy annak a férfinak az előző házassága, élete legpocsékabb időszaka lehetett. A volt feleség és a tőle született fiai mind rossz emléket idéz fel.

"Tudni kell azt,hogy a szülei elváltak amíg együtt voltak a szülei az apujuk folyamatosan vertek a fiait."

"nem veri az édesanyjukat ahogyan az előző feleségét verte."

Gondolom megbánta azt, hogy így viselkedett és úgy próbálta rendbe tenni az életét, hogy elmenekül és új életet kezd. Csak ezzel egy gond van, hogy előtte 3 ember életét nyomorította meg és meg sem próbálta helyrehozni a dolgokat. Azaz a barátod apja, kedves kérdező, egy jellem gyenge p*cs.

Valószínűleg a bűntudatát úgy próbálja enyhíteni, hogy a szerető férj és a példás apa szerepét próbálja betölteni a második családjánál. Az előző családját pedig azért kerüli, mert gondolom szégyenli magát és tudja jól, hogy az ex neje és a fiai bizony nem felejtettek.

"Az itthon maradt fiait próbálja megvásárolni de néha azt is elfelejti,hogy egyáltalán léteznek."

Szerintem inkább így próbál bocsánatot kérni, de látja, hogy mind hiába és ezért próbál felejteni.

Kedves kérdező, ezt a problémát egy hosszadalmas beszélgetéssel érdemes megoldani. Az nem ártana, ha a barátod az édestestvérével, az apjukkal és az anyjukkal tisztáznák a dolgokat. Azaz mindenki elmondja a maga álláspontját. Csak itt az a gond, hogy nincs mit megvitatni. Az apjuk menekül a múlt elől. Szerintem az lenne a legésszerűbb, ha a barátod családja megszakítaná vele a kapcsolatot. Ha belegondolunk, ő már nem az apjuk.

2016. dec. 18. 19:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Mennyi idösek az elözö házasságábol származott gyerekei?
2016. dec. 18. 19:47
 10/13 A kérdező kommentje:
19 és 20 évesek.
2016. dec. 18. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!