Hogy viselkedhet így egy apa?

Nyilván sokkal nehezebb fenntartani a bensőséges viszonyt így, hogy nem is egy országban élnek. Akikkel együtt él, azokkal egyértelmű, hogy közelebbi a kapcsolat. Meg gondolom, a 3 "új" gyerek még sokkal kisebb, mint az előző házasságából a két gyerek.
Szerintem nem érdemes ezen kattogni. Elhiszem, hogy rosszul esik a barátodnak, de foglalkozzon az anyukájával, testvérével, akik itt vannak neki a közelben.

Az a gond, hogy annak a férfinak az előző házassága, élete legpocsékabb időszaka lehetett. A volt feleség és a tőle született fiai mind rossz emléket idéz fel.
"Tudni kell azt,hogy a szülei elváltak amíg együtt voltak a szülei az apujuk folyamatosan vertek a fiait."
"nem veri az édesanyjukat ahogyan az előző feleségét verte."
Gondolom megbánta azt, hogy így viselkedett és úgy próbálta rendbe tenni az életét, hogy elmenekül és új életet kezd. Csak ezzel egy gond van, hogy előtte 3 ember életét nyomorította meg és meg sem próbálta helyrehozni a dolgokat. Azaz a barátod apja, kedves kérdező, egy jellem gyenge p*cs.
Valószínűleg a bűntudatát úgy próbálja enyhíteni, hogy a szerető férj és a példás apa szerepét próbálja betölteni a második családjánál. Az előző családját pedig azért kerüli, mert gondolom szégyenli magát és tudja jól, hogy az ex neje és a fiai bizony nem felejtettek.
"Az itthon maradt fiait próbálja megvásárolni de néha azt is elfelejti,hogy egyáltalán léteznek."
Szerintem inkább így próbál bocsánatot kérni, de látja, hogy mind hiába és ezért próbál felejteni.
Kedves kérdező, ezt a problémát egy hosszadalmas beszélgetéssel érdemes megoldani. Az nem ártana, ha a barátod az édestestvérével, az apjukkal és az anyjukkal tisztáznák a dolgokat. Azaz mindenki elmondja a maga álláspontját. Csak itt az a gond, hogy nincs mit megvitatni. Az apjuk menekül a múlt elől. Szerintem az lenne a legésszerűbb, ha a barátod családja megszakítaná vele a kapcsolatot. Ha belegondolunk, ő már nem az apjuk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!