23 feletti ember hogy viselkedhet így?
Mikor öcsém(16 volt akkor) is rászokott cigire és meg lett neki engedve(...mert különben a drogos havejaival lógott volna, azokhoz ment volna cigizni..) rendszeresen mikor kimegy bátyám hívja magával öcsémet is cigire.
Tehát öcsém kiment volna egy nap magától mondjuk 5ször, így pedig kb óránként, 40percenként rágyújtottak..
Meg úgy jön be cigiről, hogy elszívja az utsó slukkot, elnyomja, és már nyitja is az ajtót, és közbe fújja "kifelé"..
Kimegy az én kabátomban cigizni, pedig tudja jól, hogy nagyon nem bírom azt a sz*r cigit, rosszul vagyok a füstjétől.
(+ én nem szeretném az ő hülyesége miatt esetleg elk*rni az egész életem, mert véletlenül pont én kapok rákot)
Ha közbe kimegyek velük, arrébb állok pár méterrel, és beszél valamit, de úgy hogy én nem hallom, szólok neki hogy mit mondott, nem hallom innen, erre elkezd poénkodni , sz*rik bele, hogy hogy érzem magam ettől, mintha ott sem lennék..
Elsőke
Nem lesz baja a cigifüsttől?Pont,hogy de és károsabb a passzív dohányzás már ne haragudj!
1 mondat volt arról, az is zárójelben.
Leegyszerűsítve: egyáltalán nem gondol másra
Szerintem sem kapsz rákot ennyitől, viszont abszolút jogos a felháborodottságod, ami pl. a kabátodat illeti. Élni, és élni hagyni. Ez alatszabály, ezt még a legvadabb dohányos sem tagadhatja meg, de a legvadabb antidohányos sem -bár itt most ő a ludas.
A leírtak alapján a tesód sem állt kétszer sorban empátiáért.. :D
A kérdésre, h hogy viselkedhet így, a válasz annyi, h "hát így". Bár feltételezem nem ezért kérdezted.
#1 nem tudom hallottál-e a passzív dohányzásról...ez sajnos nem hiszti saját tapasztalatból mondom. Égésterméket, füstöt szív be az is, aki nem bagózik csak mások füstjét szívja sőt károsabb is.
A füst nem egészséges ugyanúgy beszívja az is, aki nem dohányzik, mint a dohányos.
Volt szerencsém évekig egy irodaházban dolgozni recepciósként. Azelőtt semmi bajom nem volt egészséges voltam de, amikor odamentem akkor kiderült, hogy mindenki a földszinti folyosón dohányzik a recepciótól pár méterre.
Akkoriban nem volt dohányzásra kijelölt hely meg tilalom meg ilyenek.
Az egy dolog, hogy naponta úgy mentem haza, mint egy bűzös borz és vagyonokat vitt el a folytonos haj meg ruha mosás de, miután napi szinten kb. 6-7 doboz cigi füstjét szívtam be ennek köszönhetően egy idő után már én is elkezdtem folyton köhögni és krákogni mert tele voltam slejmmel. Állandóan könnyeztem a füsttől és be volt rekedve a hangom.
Nem hiszem, hogy jót tett velem meg a kollégáimmal, akik ugyanúgy krákogtak, köhögtek emiatt.
És hiába szellőztettünk, sajnos biztonsági okokból, na meg a légkondi miatt is nem lehetett állandóan nyitva az ajtó.
Érdekes, hogy amikor kitiltották őket a házból és kint bagóztak pár hét alatt jelentősen enyhültek majd elmúltak a tüneteink.
De az biztos, hogy néhány évet elvettek az életünkből és szartak rá.
Attól viszont nem kell aggódnod kedves kérdező, hogy a bagószagtól lesz valami bajod. Az más ha a ruhád büdös lesz az maximum csak kellemetlen.
Ne menj ki velük és nincs probléma majd beszélgettek máskor. A kabátodat meg tedd a saját szekrényedbe vagy kérd meg, hogy szálljon le róla vegye fel a sajátját.
A dohányosok meg -tisztelet annak a maroknyi kivételnek- alapból tesznek mindenkire. Tudod, akinek a saját élete és egészsége nem fontos annak másé sem lesz az elvégre a sajátjára is sz..ik.
Dohányozni nem létszükséglet, büdös, káros, drága, előnye haszna nincs úgyhogy egyenlőre nekik kéne alkalmazkodni és nem ugrálni. Abba is lehet hagyni és értelmesebb dolgokra költeni de végül is mindenki azt csinál, amit akar csak legyen benne annyi tisztesség és becsület, hogy oda figyel másokra. Ezt hívják toleranciának.
Innentől kezdve engem sem érdekel, ki, mennyit szív és, hogyan gyilkolja magát ha figyelemebe vesz másokat.
Alapból nem engedném, hogy felvegye a kabátom, ha kimegy cigizni.
Engem roHadtul nem érdekel, ki hol rontja el az életét, vagy hova dobja a pénzét, amíg annak én és a dolgaim nem látják kárát.
Ne hogy már még én legyek hálás neki, hogy kimegy. 1-es válaszoló tudod nálunk az a szokás, hogy tiszteletben tartjuk a másik egészségét.Mondjuk láttam én már olyan családokat, ahol vágni lehetett a füstöt, s leszArták, hogy gyerekek is vannak ott.Sőt van olyan kismama, aki szerint nem káros ha dohányzik terhessége alatt.Hát na, nem mindenki születik sok ésszel. Én is cigiztem 11 évig,hála leszoktam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!