Tényleg ennyire megváltozik az ember?
Nővérem felkerült Pestre egyetembe. Amikor hétvégente hazajön mindig egyre lekezelőbb, bunkóbb a családdal mint eddig, ezt már szüleink is észrevettek. Nem akarok senkit megbántani, ha mégis akkor nagyon sajnálom, de tény, hogy a pesti ember máshogy viszonyul a rokonaihoz (tisztelet a kivételnek), mint az általuk emlegetett 'vidékiek'. Mért változott meg ennyire rossz irányba és hogyan lehetne ezen változtatni?
Normális válaszokat írjatok légyszi! Köszönöm.
"de tény, hogy a pesti ember máshogy viszonyul a rokonaihoz (tisztelet a kivételnek), mint az általuk emlegetett 'vidékiek'. "
Ezt fejtsd már ki...
Ja most, hogy a nővéred felköltözött Pestre, pesti lett? Azt hittem az számít, hogy veletek nőtt fel, tehát ott szocializálódott, ott sajátította el, hogy kell a családjával viselkedni! Ha ezt bármilyen, általad "pestinek" beállított negatív minta képes átírni, akkor meg nem a pestiekben, hanem a nővéredben van a hiba!!!
Neked kéne tudni, mi történt vele, te vagy a testvére, neked kell értesülnöd arról, hogy zajlik az élete, nem azoknak, akik itt vannak a gyakorin.
A nővéred egy önálló emberi lény, és a viselkedése nem attól függ, hogy milyen utca hány szám alatt lakik éppen, hanem hogy MILYEN EMBER!
Bocs, de nem tükröz túl sok észt a kérdésed.
"de tény, hogy a pesti ember máshogy viszonyul a rokonaihoz (tisztelet a kivételnek), mint az általuk emlegetett 'vidékiek'. "
Nem kéne ilyen csúnyán általánosítani, mert a nővéred olyan, amilyen!
Nem "Pesttel" van itt gond, hanem azzal, hogy a tesód önállóbb lett, és más környezetbe került. Ha teszem azt Szegedre ment volna, akkor is ilyen lenne.
Ha normális választ vársz, akkor normál kérdést írj, és ne többi 2 millió emberre kend a nővéred viselkedését.
Talán beszélgessetek vele. Sok változás történ az életében, az eddigi legnagyobb, nyilván fel kell dolgoznia.
"Egyetembe"? ezt felétek így mondják? Nem akadok ezen ki, ha rétegnyelv, csak ugye egy országos fórumon az irodalmi nyelvet kéne használni.
A nővéred más mintákat lát maga körül, mint eddig, és sokat biztos követ is, hogy beilleszkedjen, mert ez kell az együttéléshez, és a csoporthoz tartozáshoz. Ezek fényében az otthoni minták, a viselkedés, a tájszólás maradinak tűnhet neki, hiszen ő ugye fejlődni ment a többi egyetemista közé, akik szintén fejlődni mentek. (Peeersze, bulizni vakulásig. :))
Jó esetben tudja majd ezeket a helyén kezelni, nem lesz neki ciki hazamenni mondjuk, vagy nem tudom hogy érez. Nem kell szerintem ezzel nektek mit kezdeni, ha magától nem látja meg ezt, akkor úgyis mindegy. De adjatok neki időt, és szerintem forduljatok érdeklődéssel felé, hadd hozza haza örömmel az élményeit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!