Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyán finnyás és nem érti...

Anyán finnyás és nem érti meg, hogy fontos?

Figyelt kérdés

Gondolkoztam, hogy az állat témakörbe írjam e vagy sem, de végülis a macskával "nincs" baj.

Lényeg az, hogy a macska úgy került ide, beteg lett, behoztuk kintről, felgyógyult most viszont fosik. Vettünk almot, amire rá is szokott de anyám egyrészt olyan pici alomtálcát rakott oda, hogy a macska alig bír benne megfordulni, másrészt meg mi az hogy ilyen sokat elhasznál. Most a kis tálca miatt kifosott belőle, és teljesen el van anyám ájulva, hogy mi az hogy izé meg fertőzés [volt féregtelenítve] meg bla bla. Mondtam neki, hogy bezzeg, ha egy beteg gyerek fossa magát nyakon az rendben van. Mondta, hogy hát igen, mert az más... Alapjában véve érteném, hogy baja van vele, DE én takarítottam fel mindig ha csinált valamit. Szóval nem értem a kiakadását annyira... pláne, hogy a macska el lett ígérve egy másik emberek, de ugye betegen meg nem lehet elvinni. Most komolyan. Volt, hogy a folyosó TELE volt pakolva retkes dobozokkal, amibe penészes dolgok voltak, volt rengetegszer, hogy majdnem felbuktam a sok cuccba, és az nem pár hétig hanem Hónapokig tartott! Na most kérdem én, egy beteg kisállatot, miért nem bír ki, míg felgyógyul, és utána már nem is lenne itt? Komolyan? Apám csak röhög a szituáción, minden esetre nekem ad igazat. Fogalmam nincs mi van. Ráadásul mindent az állatorvost, az almot én fizettem. Szóval... most én vagyok a hülye, vagy mi? Vagy anyám ennyire finnyás?

20/L

2016. dec. 17. 17:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%

Istenem! Valamelyik "okoska" árulja már el, hogy miért fertőző az a macska!

Igazából ha férges lenne azt látnád, sok mindentől mehet a hasa. Lehet a kaja miatt is. Remèlem nem tejet adsz neki. Mindenesetre dokihoz vidd el, ha nem múlik! Vegyèl addig egy nagyobb almostálat!

Nem direkt carja össze az a nyomorult a lakást...

2016. dec. 17. 23:19
 12/19 A kérdező kommentje:

A macskát látta állatorvos, már 3x is.

Alapvetően sose piszkított oda sehova se, mindig kiengedtük, este míg dolgoztam fent voltam vele és figyeltem, hogy ne csináljon semmi olyat, mindig kikéredzkedett. Se nem bolhás, se nem férges. Macskanáthája volt, abból felgyógyult és abból lett egy kisebb bélprobléma. Ha a macska a nátha kigyógyulása után már teljesen egészséges lett volna, már rég nem lenne itt, hanem az új gazdijánál lenne. Viszont, most sajnos ez közbejött, így meg kell mindenképpen várni, hogy jobban legyen.

De ahogy látom itt mindenki "hooman masterrace" szóval hagyjuk is az egészet.

2016. dec. 18. 07:29
 13/19 A kérdező kommentje:
És nem, nem adok neki tejet, senki nem ad neki tejet. Macskatápot kap, és nem tesco gazdaságosat. Az állatorvos szerint az lehet a probléma, hogy az antibiotikum meggyengítette a bélrendszerét. Alapvetően nem lenne problémás a macska, ha nem lenne fiatal.
2016. dec. 18. 07:33
 14/19 anonim ***** válasza:
84%

A hozzászólások nagy része sajnos tükrözi, hogy is állnak az emberek manapság az állatokhoz. Ha aranyos és szép,akkor jaj,de cuki,de ha öreg,beteg az állat akkor már fúúj, ők azok az emberek,akik,ha költözni kell,vagy "jön a gyerek", megy az állat. Talán a beteg szülőre is rázárjátok a szoba ajtót,hogy ne is lássátok a beteget, hisz az már nem illik bele az idilli,tökéletes képbe...

Az én macskámnak is volt durva hasmenése,de mivel rám van utalva, igenis kitakarítottam neki a macskawc-t naponta 8* is,mert annyira erős hasmenése volt. Szerencsére az állatorvostól kapott probiotikum elég volt a gyógyulásához.

2016. dec. 18. 09:42
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Előre bocs, hogy nem a konkrét kérdésre válaszolok . . .

Szóval nekünk az egyik kis befogadottunknak volt állandó hasmenése, hordtam dokihoz, kapott injekciót, gyógyszert, probiotikumos port, és a doki javaslatára rizst is kevertem a szószoshoz, az valamennyire visszafogta a hasmenést, már nem vízszerű volt, hanem "csak" tejfölös állagú. Az egyetlen megoldást a tápcsere jelentette, vagyis a normál bolti tasakosat nem adtam neki, hanem rendeltem külön ilyen érzékeny cicáknak valót. Megszűnt a probléma szerencsére, kizárólag akkor van hígabb végtermék, ha beleeszik a másik cica kajájába (aki normált kap), de erre igyekszünk odafigyelni, hogy ne legyen belőle gond.

Alomtálcát pedig szerintem vegyél egy nagyobbat, 3-4.000 Ft-ért már lehet kapni normálisakat.

2016. dec. 18. 12:19
 16/19 anonim ***** válasza:
77%
Petbalance Medica emésztőrendszeri problémákra , mi ezt is adtunk még a cicának a rizs mellé. Ez fogta meg igazán a "hasát". Van konzerv és száraz is belőle. Fressnapfba kapható.
2016. dec. 18. 14:07
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az én cicámnak volt hasmenése egy antibiotikum kúra után, az állatorvos azt mondta, hogy adjak neki tehéntúrót, abban van természetes probiotikum.

Eleinte lecsapott rá, aztán egy idő múlva megunta.

De a tápcsere is megoldást jelenthet.

Azt még elmesélném, hogy tavasszal halt meg, 21-ik éves korában.

2016. dec. 18. 14:40
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

Azért megnézném a sok finnyás válaszoló mit szólt volna tavaly karácsonykor, amikor a macskáim feleszegették a földről a lehullott tűleveleket, és egy hétig versenyt fostak :D

Szegények mindig rohantak az alomra, de előfordult, hogy az egyikük nem ért oda időben, és az utolsó pár lépésnél baleset érte.

Mindenkit megnyugtatok, az égvilágon semmit nem kaptunk el tőlük, pedig takarítottunk utánuk rendesen.

A mi hibánk volt, nem haragudtunk rájuk, idén már nem lesz igazi fenyő.

Kérdező, nem tudsz mit csinálni, ne idegeskedj, nevess apukáddal.

Gondolom anyád már csak kibírja azt a kis időt, amíg felgyógyul a cica. Ha a nagyobb alomtálca nem megoldható, akkor szerezz egy kartondobozt, ami minden irányban nagyobb nála, és tedd alá.

Sokkal könnyebb, és higiénikusabb lesz feltakarítani, ha a cica azt találja el, ha véletlenül mellémegy.

2016. dec. 18. 20:15
 19/19 A kérdező kommentje:

Már van nagyobb alomtálca. Az első dolog az volt, hogy a spájzból előkotortunk egy szétégetett ezeréves tepsit, amibe már bőven elfér. Szegény fenyő evő cicák. :D

Végül is főleg hirtelen haragomban írtam ki a kérdést, már megnyugodtak a kedélyek, a rizzsel kevert tápot szépen eszi. Még látszik rajta, hogy nem az igazi, de azért javulgat. Nagy eséllyel a 2 antibiotikum szuri miatt gyengült meg a bélrendszere, mert a 2. szuri előtt nem volt különösebben baja.

Köszönöm a válaszokat és a tippeket! Remélem mihamarabb rendbe jön a cica, és megoldódik ez a konfliktus. :D

2016. dec. 18. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!