Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek mindent lehet,...

Egy szülőnek mindent lehet, bánthatja is a gyerekét csak azért, mert ő fizeti a lakhatását?

Figyelt kérdés
Mindenhonnan ezt hallom hogy ha a gyerek rosszul érzi magát otthon és nem tudja fenntartani magát ugye akkor nem tud elköltözni, de akkor is kussoljon bármi is történik otthon mert a szülők az istenek hiszen fizetik a lakhatását.
2016. dec. 11. 19:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Ha a szülő tart el akkor neki mindent szabad, kivéve ha megtalálod valami gyenge pontját.
2016. dec. 11. 20:05
 12/15 anonim ***** válasza:
9%
Az első vagyok látom válaszoltál kérdező, annyira nem tűnik durvának a leírtak alapján, bár mindenkinek máshol van a tűréshatára. A diákmunkán szerzett pénzt próbáld meg okosan felhasználni spórolj is egy kicsit belőle, gondolj a jövődre! Akkor hamarabb elhúzhatsz ha rossz ott neked, bár kétlem hogy csak tizedolyan rossz lenne mint nekem volt anyámék miatt. Most épp azt fontolgatom hogy megölöm őket, mert megérdemlik.
2016. dec. 11. 20:16
 13/15 anonim ***** válasza:
96%
Ezt az ,,az amíg az én kenyeremet eszed..." dolgot én még ma sem értem, pedig már szülő vagyok. Ha valamit ellenzek, azt meg tudom indokolni, ha valamit akarok, azt szintén. De ha csak ennyi érv szól bármi tiltás vagy követelés mellett, hogy az én házamban azt teszed amit mondok, akkor ott valami nem stimmel.
2016. dec. 11. 21:54
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: ez CSAK AKKOR érv, ha az egyéb érvekre nem hallgat a gyerek.

Csak egy pelda: te elmondod a gyereknek, hogy miért tartod a dohányzást rossznak, de a gyerek ettöl még dohányzik. Elmondod, hogy miért nem akarod, hogy a lakásban tegye (undorodsz a büdös lakástól, ingerli a tüdödet/torkodat és folyamatosan köhögsz emiatt , tönkremennek a falak, bútorok, a kajának is cigiszaga van, stb.), erre a gyerek "csak azért is" benn cigizik, mert "ö nem hagyja magát".

Na, EZ AZ a pont, amikor a szülö azt mondhatja JOGOSAN, hogy az ÉN LAKÁSOM, és ÉM szabom meg a szabályokat, NÁLAM nem cigizhetsz benn.

A cigizést lehet helyettesíteni extrém hangos zenéléssél, nagyfokú szemeteléssel, vagy egyéb olyasmivel, ami szülök életét is befoylásolja: HA a normális érvek nem használnak, AKKOR jöhet EGY-KETTÖ (nem több) kategórikus tiltás.

(És aki szerint mindig mindent meg lehet a KAMASZ gyereknek magyarázni, annak még nem volt ilyen korú gyereke. A gyerek elvileg "megérti", de ennek ellenére nem akarja betartani azt, amiröl szó van)

2016. dec. 12. 07:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Nagyobb bajod sose legyen!

(Idővel rá fogsz jönni, hogy ez nagyon jó kívánság!)

2016. dec. 12. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!