Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viseljem el az anyámat?

Hogy viseljem el az anyámat?

Figyelt kérdés

Anya idegbeteg! Megkértem apát, hogy csináljon egy kakaót. Aztán miután kész lett, hallottam, hogy a nappaliban anya kiabálni kezd. Majd bejött. Kérdem, hogy mi történt, erre o: "Apád beszólt nekem! Nem tudom miért kell folyamatosan bántani engem!"

Megkérdeztem apát is, hogy mi történt, es kiderült, hogy csak az volt, hogy apa meg merte kérdezni anyutol, hogy miért hagyta ott a kávésbödönt!

Aztán mikor megkérdeztem anyát, hogy ezen miért akadt ki, elkezdett engem szidni, amiért megittam az utolsó pár korty tejet a kakaóba (amiről en nem is tudtam, merthogy apa csinálta meg), hogy ezért nem tudott inni kávét!

Meg csinált egyszer olyat, hogy a mamám (az ő anyukája) kapott tőle egy utalványt, amivel egy üzletben cipőt tud vásárolni. Mama elment, de nem talált jo cipőt. Aztán anya felajánlotta neki, hogy elvisszük mi (vagyis apa viszi el, mert csak neki van kocsija, mióta anya pánikbeteg lett egy karambol után), de mama mondta, hogy nem. Ekkor anya nem is tudom mar miért, de elkezdte szidni apát mama elott. Apa 10 perc után mar nem bírta tovább, o is elkezdte szidni anyát. Aztán miután mama elment haza, anya ki volt akadva, hogy a saját anyja elott apa ne merje szidni! Aztán apa védekezni kezdett, hogy dehát anya kezdte, erre anya fogta a kavejat, raboritotta apára, meg igazából ugy csinálta, hogy minden olyan legyen, aztán a kore dobta tiszta erőből (látszik is a nyoma), aztán mint aki jól végezte dolgát egy ajtocsapas kíséretében bezárkózott a szobájába.

És meg sorolhatnám naphosszat az ilyen eseteket.

Nem tudom mar elviselni anyámat! Apa már mondta anyának, hogy el fog válni tőle, ha igy viselkedik, erre anya mindig öngyilkossággal fenyegetőzik (egyszer mar el is szokott itthonról, hogy öngyilkos lehessen, csak apával megtaláltuk ájultan az út közepén, mert túl sok nyugtatót vett be). Aztán mondta apa, hogy akkor elköltözik, de anya ezt sem akarta. Apa mar utalja anyát, de anya zsarolja őt ezzel az öngyilkos mizériával.

Mit tegyek? És apa mit tegyen?

Köszönöm annak, aki ezt az egészet végigolvasta! A válaszokat előre is köszönöm! Akar privibe is írhattok!

Nagyon kétségbe vagyok esve!!!

2016. dec. 10. 09:08
1 2 3 4
 1/33 Andizsuzsi ***** válasza:
25%
Én is idegbeteg vagyok, ha nem tudom meginni a reggeli kávémat.
2016. dec. 10. 09:17
 2/33 anonim ***** válasza:
73%
Anyukádnak orvosi segítség kell.
2016. dec. 10. 09:21
 3/33 A kérdező kommentje:
De ha nem hajlandó elmenni semmilyen pszichiáterhez?
2016. dec. 10. 09:25
 4/33 anonim ***** válasza:
47%
Te semmit ne tegyél, pláne ha olyan kicsi vagy, hogy egy kakaót sem tudsz elkészíteni. Ez a szüleidre tartozik.
2016. dec. 10. 09:40
 5/33 A kérdező kommentje:
Azért csinálta meg apa a kakaót, mert épp el van törve a kezem. Amúgy 11 éves vagyok
2016. dec. 10. 09:46
 6/33 anonim ***** válasza:
96%

Elhiszem, hogy kétségbe vagy esve, én is abban lennék ilyen helyzetben. Sajnos ezzel nem nagyon tudsz mit csinálni, nem fogsz tudni hatni rájuk, a szüleidnek kell tenni valamit.

Nem semmi, hogy apukád ilyen jól bírja az anyukád..

2016. dec. 10. 10:21
 7/33 anonim ***** válasza:
93%

Hűha, anyukádnál jó nagy baj van és ezt most nem azért mondom, hogy anyud szidjam, hanem komoly pszichikai gond van, ami tényleg orvosért kiált.

Egyszer voltam ilyen állapotban és hidd el, hogy volt oka, amiről a gyerek nem tudhat, hogy mi a kiváltó ok és nekem nagyon kijózanító volt, amikor láttam a gyerekem arcán az ijedtséget, amit a viselkedésem váltott ki. Beszélj anyuddal, mondd el neki, hogy neked ez nagyon rémisztő, amikor ilyet tesz, hátha tudsz hatni rá.

2016. dec. 10. 10:43
 8/33 A kérdező kommentje:
Már sokszor megbeszéltem vele, de ilyenkor általában csak annyi történik, hogy ordibálni kezd velem, hogy összefogtam apával ellene, meg hogy ő nem valami dilis
2016. dec. 10. 11:06
 9/33 anonim ***** válasza:
82%

Jaj szegény :(

Hát akkor nem tudom. Valószínűleg van egy komoly trauma a háttérben, amít ő nem tud megoldani és ez váltja ki ezt a viselkedést. Az is lehet, hogy apukád miatt van. Nem lehet tudni.

Nagyon sajnálom kérdező. ":(

2016. dec. 10. 11:16
 10/33 A kérdező kommentje:
Most meg: anya csinált kávét apának, apa nem kérte, erre anya fogta magát es bement a szobába. Besértődött azon, hogy apa nem ker kávét. Amúgy apa épp kólát ivott, mikor anya csinálta a kávét. Nem értem egyszerűen, hogyan lehet felhúzni magad azon, hogy a férjed per pillanat nem ker kávét???
2016. dec. 10. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!